Generální partner
Světlý režim
6. duben 2019

Důležitý zápas na Hané, Olomouc-Karviná (ne,15:30)

Andrův stadion uvidí jeden z osmi duelů 27. kola FORTUNA:LIGY. Karvinští jdou do utkání posíleni o vítězství nad Baníkem a rádi by i v tomto zápase bodovali, protože každý bod se v konečném zúčtování počítá...

Oba soupeři chtějí získat tři body, oba v týdnu odehráli čtvrtfinálové zápasy MOL Cupy a oba neuspěli. Karvinští prohráli v úterý v Praze se Slavií 0:5, Olomouc o den později také v hlavním městě nestačila na Bohemku, které podlehla 0:1. „Neřešme vůbec, že Sigma měla o den méně času na regeneraci. Trenér Jílek dokáže svůj tým fantasticky připravit, nevidím v tom žádnou výhodu,“ uťal jakékoliv podobné myšlenky asistent trenéra Marek Bielan.  

Hráči MFK ani fanoušci nemají na podzimní duel dobré vzpomínky. Přestože ještě dvanáct minut před koncem drželi domácí v rukou všechny trumfy a tři body, tak přišel nepochopitelný kolaps a tři góly v síti Martina Berkovce znamenaly krutou porážku 2:3. „To byla hrůza. Ale to bylo v kabině také plno jiných hráčů. Samozřejmě moc chceme Sigmě porážku vrátit,“ řekl záložník Vojtěch Smrž, který v Sigmě působil dva roky v mládežnických kategoriích. „Rok v žácích a rok v dorostu,“ doplnil.

Podle Mara Bielana je Sigma kvalitním a konsolidovaným týmem. „Ti kluci jsou pospolu dlouho, mají zažité automatismy, jsou rychlí, výbušní a hrají hodně po stranách. Když ukážeme nasazení, srdíčko a bojovnost jako proti Baníku, tak nejsme v neděli bez šancí,“ myslí si.


Jestliže podzim Sigmě nevyšel podle představ a získala jen 19 bodů, tak s jarní částí mohou být na Hané zatím spokojení – patnáct bodů ze sedmi utkání to potvrzuje. Ovšem Sigma chce po nevydařeném podzimu víc, ráda by minimálně prostřední skupinu. Rozestupy jsou však tak malé, že v každém utkání je o co hrát a ještě nikdo nemá nic jisté.

 Za vzestupem Sigmy určitě stojí také nejvýraznější zimní posila v podobě zkušeného stopera Víta Beneše. Ten zamířil do Olomouce z Maďarska. Jestli však bývalý stoper Jablonce v neděli nastoupí, se teprve uvidí – v minulém kole ve Zlíně musel ze hry už po osmi minutách.

Trenéři Jílek se Strakou budou muset v neděli oželet po jednom vykartovaném hráči – domácím bude chybět Tomáš Zahradníček, hostům Ján Krivák. Jak už bylo zmíněno, podzimní zápas v Karviné vyhrála Sigma 3:2. Z poslední návštěvy Androva stadionu (17. března 2018) si Karvinští odvezli bodík za remízu 1:1.

Utkání 27. kola FORTUNA:LIGY SK Sigma Olomouc – MFK Karviná začne na Andrově stadionu v Olomouci v neděli 7. dubna v 15:30 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Ondřej Pechanec, na čarách potom jeho asistenti Kubr a Vaňkát.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo