Generální partner
Světlý režim
11. duben 2019

Straka před Zlínem: Bude to nepříjemný soupeř

Kouč František Straka vnímá sobotního soupeře jako nepříjemného protivníka s kvalitní defenzivou. Věří také, že dorazí fanoušci a budou své miláčky podporovat ze všech sil.
Trenére, v prvoligových zápasech Karviné a Zlína platí pořekadlo „můj dům, můj hrad“. Bylo by fajn, aby to platilo také po sobě, že ano?
Stoprocentně! Chceme hrát v podobném trendu jako naposledy před vlastními fanoušky proti Baníku. Víme, že nás čeká nepříjemný soupeř, který je stejně jako my pod tlakem. Pro nás je ovšem toto utkání moc důležité, potřebujeme získat tři body. Pevně věřím, že navážeme na kvalitní výkony z předchozích zápasů. Hráli jsme dobrý fotbal, ale sráží nás individuální chyby, kterých se musíme vyvarovat.   

V čem bude Zlín nepříjemný?
Je to silový tým, mají na to vhodné hráče. Jejich poslední duel na Spartě jasně ukázal, že se jedná o dobrý tým s kvalitní defenzivou. Každý zápas je ale jiný. Uvidíme, s jakou taktikou k nám Zlín přijede. Zdobí je také standardní situace, musíme být hodně obezřetní. Zvlášť po zápase v Olomouci, protože tam nás neuhlídané standardky stály body.

Je pozitivní, že nikdo z hráčů není v karetním trestu a můžete vybírat z celého kádru?
Je to pozitivní, ale museli bychom si s tím nějak poradit. Ale ano, je fajn, že můžu počítat se všemi. Když už žlutou kartu, tak v zápalu boje nebo při taktickém faulu. Ovšem nesnáším zbytečné karty za nesportovní chování, čili za řeči. To tady musíme absolutně vymazat. 

Říkal jste, že budete chtít navázat na utkání s Baníkem. Podobné by to mohlo být i na tribunách. Fanoušci dokázali, že umí fandit a podporovat.
Mile mě překvapili. Nejen v domácím prostředí, ale hlavně v Olomouci, kam za námi přicestovali. O to víc mě i ostatní mrzí, jakým způsobem jsme utkání na Andrově stadionu prohráli. Kluci na hřišti jejich podporu vnímají a já budu moc rád, pokud přijdou i v sobotu a pomůžou nám.

V pondělí hrál Zlín na Letné proti Spartě. Potkaly se dva týmy, které vás čekají v nejbližších dvou kolech. Dostali hráči za „domácí úkol“ povinně tento zápas sledovat?
Ano, dívali se (úsměv). Kluci jsou profíci a je v zájmu každého hráče, aniž bych mu něco říkal, aby nejbližší soupeře sledoval.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo