Generální partner
Světlý režim
20. duben 2019

Velikonoční zápas na Letné, Sparta-Karviná (ne,17)

Pouhá dvě kola zbývají do konce základní části a karvinské borce čeká v roce 2019 prozatímní nejtěžší soupeř v lize - Sparta Praha.

Každý zápas proti Spartě je pro menší kluby svátkem. Ten následující je navíc umocněn tím, že na Letnou dorazí v roli hlavního trenéra Karviné legenda pražské Sparty František Straka. „Je to pro mě určitá nostalgie, strašně se na Letnou těším. Věřím, že to mají stejně také kluci v kabině,“ usmál se karvinský kouč, který se Spartou jako aktivní hráč získal čtyři mistrovské tituly.

Karvinští potřebují před nadstavbou každý bodík. Ten nedělní z Generali Areny by měl cenu zlata. Moc dobře si toho je vědom i František Straka. „Sparta je jasným favoritem zápasu. My nemáme co ztratit,“ prohodil. Pod jeho vedením se Karvinští herně i výsledkově zvedli, bodují ovšem zatím pouze v domácích zápasech, ve kterých „přejeli“ Baník i Zlín.

Kvalit soupeře si je vědom i útočník Tomáš Wágner. Sám však přiznal, že bez šancí Karviná není ani v Praze. „Pokud se budeme držet naší hry, tak šanci máme i na Spartě. Na hřišti musíme bojovat, být agresivní a hrát s maximálním nasazením. Z derby proti Slavii jsme vypozorovali, že důraz jim moc nechutná,“ usmál se devětadvacetiletý kanonýr.  


Pražská Sparta, jak už bylo zmíněno, je jasným favoritem tohoto utkání. Ovšem pozor, domácí nemůžou počítat s dvojicí klíčových záložníků Bořkem Dočkalem a Guélorem Kangou - první jmenovaný je zraněný, druhý stojí kvůli kartám. Nejslavnější český klub na jaře šlape, pouze dvakrát nevyhrál. Stalo se tak v Mladé Boleslavi (prohra 1:2) a minulý týden v derby proti Slavii (1:1), kde však byli Letenští horším týmem.

Pražský výběr je pochopitelně nejsilnější v domácím prostředí. V této sezóně ztratil body před vlastními fanoušky jen ve čtyřech ze čtrnácti zápasů a v tabulce domácích duelů je třetí za Plzní a Slavií. V zimě tým opustilo několik hráčů, klíčový však pouze jeden - Nico Stanciu. Naopak přišli Bořek Dočkal či Švéd Karlsson. Ve skvělém světle se ukazuje mladý šestnáctiletý Adam Hložek, žádnou epizodní roli nehrají v týmu ani další mladíci Drchal či Plechatý.

Vzájemné zápasy v nejvyšší soutěži? Tři výhry Sparty a dvě remízy. Na Letné Karvinští v předchozích dvou sezónách nebodovali, dokonce nevstřelili ani gól. Ale MFK má ve svém kádru specialistu na góly proti Spartě – Tomáše Wágnera. „Už kdysi jsem jí dal gól za Příbram, pokračovalo to v Jablonci, na hostování v Mladé Boleslavi a trefil jsem se v minulé sezóně za Karvinou. Moje trefa znamenala remízu 1:1. Jen v dresu Plzně mi to o kousek nevyšlo,“ dodal devítigólový střelec MFK Karviná.

Utkání 29. kola FORTUNA:LIGY AC Sparta Praha – MFK Karviná startuje v Generali Areně na Letné v neděli 21. dubna v 17 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Emanuel Marek, na čarách mu budou asistovat kolegové Vlček a Poživil.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo