Generální partner
Světlý režim
4. červen 2019

František Straka bude dál trenérem MFK

Vynikající a důležitá zpráva pouhé dva dny po záchraně FORTUNA:LIGY! Kouč František Straka se dohodl s vedením klubu na pokračování ve Slezsku a může tak navázat na práci, kterou započal v polovině března.
Přišel s cílem zachránit FORTUNA:LIGU a podařilo se! Den po této jistotě se vedení klubu sešlo s trenérem Františkem Strakou a bylo jasno. Karvinou dál povede zkušený jednašedesátiletý trenér. „Jsem rád, že jsme se s trenérem Strakou domluvili na pokračování naší spolupráce pro nadcházející sezónu,“ uvedl předseda klubu Ing. Jan Wolf.

Zároveň mu poděkoval za to, že v polovině března kývl na nabídku trénovat Karvinou s jasným cílem. „Přišel ve složitém období. Vážím si toho, že do toho s námi šel a zachránil pro klub i město nejvyšší fotbalovou soutěž,“ dodal Jan Wolf.

Bývalý výborný hráč a mimo jiné rovněž trenér českého národního týmu přišel do Karviné v polovině března po odvolaném Norbertu Hrnčárovi. Do konce základní části odkoučoval šest duelů a vybojoval s týmem dvanáct bodů. Hned třikrát se podařilo urvat vítězství s týmy první šestky (Baník, Sparta, Liberec) + domácí výhra se Zlínem se také počítá. „Během minuty jsme se dohodli. Cítím, že Karviná je rodinný klub, který si váží toho, že může hrát ligu," podotkl František Straka.



Karvinští se tak před nadstavbou odpoutali od poslední Dukly, navíc bojovali o vyhnutí se baráži. To se sice nakonec nepodařilo, ale i přesto zůstává Karviná dál prvoligová. Dohromady vedl František Straka MFK Karviná ve třinácti duelech, další přidá v nadcházející sezóně, která startuje už v polovině července.

Sám František Straka hned po zápase v Jihlavě prohlásil, že pokud se s vedením klubu domluví na určitých věcech, je připravený v Karviné pokračovat. To se povedlo. „Musím znovu poděkovat, za šanci trénovat Karvinou. Přišel jsem tady proto, abych pomohl zachránit ligu. To se podařilo! Zároveň chci moc poděkovat fanouškům, protože byli od mého příchodu až po úspěšně zvládnuté drama s Jihlavou fantastičtí. Cítil jsem mezi námi naprosto fenomenální harmonii. Ještě jednou jim děkuji za všechno a těším se na ně na začátku nové sezóny,“ prohlásil Straka.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo