Generální partner
Světlý režim
27. duben 2010

Zbytečná remíza se Spartou

Na jedné straně zklamání, na druhé spokojenost. Tak se tvářili oba trenéři na pozápasové tiskové konferenci. Zatímco sparťanský trenér Zdeněk Svoboda se netajil radostí nad získaným bodem, Jiří Balcárek byl z výkonu svých oveček rozladěn.

„Hráli jsme podprůměrně. Navíc se nám nepovedla ani střídání. Výkon některých hráčů byl pro mě zklamáním,“ nechal se slyšet trenér MFK OKD Karviná Jiří Balcárek.

Jeho protějšek byl v očividně lepší náladě. „Remíza odpovídá průběhu hry. Situaci jsme si zkomplikovali brzkým inkasovaným gólem. Navíc to před naší bránou několikrát hořelo, ale ustáli jsme to a těsně před přestávkou srovnali skóre. O přestávce jsem musel v kabině zvednout hlas. Teprve potom se naše hra zlepšila. Dokonce jsme mohli vstřelit vítězný gól, ale celkově jsme rádi i za remízu,“ zářil radostí po utkání kouč hostí Zdeněk Svoboda.

Zatímco v minulých zápasech jsme se dostávali poměrně snadno do gólového zakončení a zradila nás akorát koncovka, tentokrát jsme si s běhavou obranou Sparty nevěděli rady. Šancí bylo jako šafránu a když už jsme se dostali na dostřel branky, tak nám chyběla finální přihrávka.

Ale to samé platilo i na straně hostí. Ti se mohli i ujmout vedení. Po deseti sekundách hry dostal mnoho prostoru k zakončení Nádeníček, ale pověst kanonýra nepotvrdil. Z pěti metrů dokázal poslat míč neuvěřitelně vysoko nad naší bránu.

Za to Vladan Milosavljev ukázal, že se mu proti Spartě střelecky daří. V Praze skóroval po rohovém kopu, v neděli předvedl jev málo vídaný – gól hlavou. Jeden z nejmenších hráčů na hřišti si vyskočil nejvýše na centrovaný balón a hlavičkou pod víko rozjásal karvinské fanoušky.

Tato branka vyburcovala naše hráče k větší aktivitě. Z ní však vytěžili pouze několik střel, povětšinou však zblokovaných.

A pak přišel blesk z čistého nebe. Po standartní situaci zapadl míč k levé tyči a bylo vymalováno – 1:1. Tento gól paradoxně uškodil fotbalu. Sparťané poctivě bránili remízu a podnikali ojedinělé výpady. A karvinští, ač se snažili, seč mohli, nedokázali najít na postavenou obranu recept.

Navýšit bodové konto můžeme již tuto neděli pod žižkovským vysílačem. K tomu je ovšem zapotřebí zvýšit důraz v koncovce a vyrovnat se soupeři v nasazení.

Rekapitulace 24. kola:

Dukla Praha – Zenit Čáslav 2:0 (2:0)

Jihlava – Opava 0:1 (0:1)

Hlučín – Ústí nad Labem 2:1 (0:1)

Vlašim – Viktoria Žižkov 1:2 (0:1)

Zlín – Sokolov 1:1 (1:0)

Hradec Králové – Třinec 2:0 (1:0)

MFK OKD Karviná – Sparta Praha B 1:1 (1:1)

Přinášíme Vám fotogalerii ze zápasu s béčkem Sparty Praha.

































































Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo