Generální partner
Světlý režim
27. červenec 2019

Statečný vzdor a ani dva góly nestačily! Plzeň-Karviná 3:2

Ani na sedmý pokus Karvinští nevzali favoritovi ani bod, přestože slušně vzdorovali. Krátce po změně stran dokonce vyrovnali a v Doosan Areně byla znát nervozita - jenže pouze chvíli. Domácí favorit rychle přidal dva góly a i přes první ligový gól Petráně už Plzeň výhru uhájila.
FC Viktoria Plzeň
sobota 27.7.2019
3:2
(1:0)
Štruncovy sady
Diváci: 7035
MFK Karviná
Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Limberský – Hrošovský, Janošek – Kayamba (65. Kovařík), Mihálik, Kopic (90. Hloušek) – Krmenčík (85. Chorý).
Pastornický – Ndefe, Kouřil, Rundić, Čonka – Smrž (46. Bukata), Hanousek – Putyera (81. Puchel), Janečka, Galuška (67. Šašinka) – Petráň.
Branky: 8. a 63. Krmenčík, 69. Brabec – 52. z pen. Rundić, 84. Petráň
ŽK: Kopic - Galuška, Bukata
Rozhodčí: Ginzel - Moláček, Vaňkát

Komentář

Na západě Čech se vrátili do základní sestavy Markové Hanousek s Janečkou, na pravé straně zálohy operoval Oliver Putyera a přednost před Jakubem Šašinkou dostal Michal Petráň. Začalo se za silného deště, jenž v průběhu prvního dějství neustával.

Očekávaný tlak domácích do desáté minuty nepřišel, hrálo se poměrně vyrovnaně, i když Viktorka byla víc na míči. Bohužel domácí šli stejně do vedení. Jednoduchý centr Kayamby doklepl na brankové čáře osamocený Krmenčík.

Hosté poprvé vážně zahrozili na konci čtrnácté minuty, Petráň předložil po ztrátě Hrošovského míč rozběhnutému Janečkovi, ten si ve vápně zasekl, ale nezamířil přesně. Následovala hluchá patnáctiminutovka, na jejímž konci přeci jen domácí zahrozili, ale Hrošovský nabídnutou příležitost od Mihálika odmítl.

Po chvíli Plzeň chybovala a Galuška si to na férovku rozdal ve sprinterském souboji s Limberským – zkušenější borec perfektním zákrokem odvrátil nebezpečí. Zbytek prvního poločasu si domácí s poklidem hlídali jednogólový náskok, v závěru jen Smrž svou střelou z dálky zaměstnal a protáhl Hrušku.

Po přestávce už se na trávníku neobjevil Vojtěch Smrž, kouč Straka ukázal na Martina Bukatu. Hostům vyšel úvod a po sedmi minutách vyrovnali – Janečku poslal v šestnáctce k zemi Limberský a sudí Ginzel neváhal. K pokutovému kopu se postavil kapitán Milan Rundić a nekompromisní střelou nedal Hruškovi v bráně žádnou šanci.

Domácí přidali na aktivitě a hned přišla obrovská šance, když Řezník přistrčil Kayambovi a ten trefil tyč!  Viktorka se snažila hrát kombinačně, ale chvílemi to nezvládala podle představ kvůli podmáčenému trávníku. Jenže přišla třiašedesátá minuta a typická rychlá akce Plzně, kterou po přesné přihrávce Řezníka zakončil zblízka obstřelením Pastornického znovu Michael Krmenčík.

Dvacet minut před koncem přidal po nakrátko rozehraném rohu a centru Kovaříka třetí gól stoper Jakub Brabec a bylo jasno! V sedmasedmdesáté minutě pak Pastornický vyrazil pěknou ránu Hrošovského nad břevno. To už ale hráli domácí v úplné pohodě, z které je mohl na chvíli probrat Marek Hanousek, ale jeho střela levou nohou skončila vedle.

Jenže nebyl konec, Karvinští se zmobilizovali a krásnou trefou, svou první ligovou, se ukázal Michal Petráň – šest minut před koncem to bylo pouze o gól. Víc už hosté z Karviné nestihli. Domácí si po závěrečném hvizdu hodně oddechli…

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Pavel Vrba: „Pro nestranného diváka to bylo zajímavé utkání, padlo pět gólů. Zápas měl náboj až do konce. Celkem slušně jsme se vypořádali s vodou na hřišti, protože to je samozřejmě pro kombinační mužstvo vždy složitější.“

Hostující trenér František Straka: „My se porážíme sami! Můžeme se chlácholit, že jsme prohráli 2:3 s mančaftem, který je svou kvalitou úplně jinde než my, ale to nic nemění na tom, že opět nemáme žádný bod, i když opět jsme bodovat mohli. Když odstraníme chyby jako před prvním a druhým gólem, tak budeme úspěšní – věřím tomu.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo