Generální partner
Světlý režim
28. duben 2010

Oplatíme Žižkovu porážku?

Hráči MFK OKD Karviná se v neděli představí v Praze na Žižkově. A nečeká je nic snadného. Budou chtít oplatit čtvrtému týmu tabulky podzimní prohru.

Druhá liga se pomalu blíží ke svému finiši. Zbývá odehrát posledních šest kol. Většina našich budoucích soupeřů okupuje zadní příčky tabulky. To ovšem neplatí o nedělním duelu. V něm se střetneme s papírově nejtěžším protivníkem – FK Viktorií Žižkov.

Přestože se Viktorka drží v popředí druholigového pelotonu, její výsledky na domácím hřišti nejsou nijak oslnivé. Lépe si totiž vede ve venkovních zápasech. Na jaře získala pod žižkovským vysílačem pouze pět bodů. Naopak z venku si dovezla o bod více.

V prvním jarním kole zavítal Žižkov do Čáslavi. A domácí se představili jako dobři hostitelé. Svému soupeři „darovali“ snadné vítězství. Výsledek 0:3 musel být pro Zenit hodně krutý, neboť hrál většinu zápasu o jednoho muže navíc. Přesilovku nejenže nevyužil, naopak v ní dvakrát inkasoval. V tomto utkání se blýsknul hattrickem Kalod.

Lehce nabyl, lehce pozbyl. Hned v dalším střetnutí žižkovští odevzdali body Hradci Králové. Votroci se ujali vedení ve 22. minutě, ale Martan zařídil poločasovou remízu. Deset minut před koncem se štěstí přiklonilo na stranu Hradce, který si zásluhou Fischera odvezl domů tři cenné body.

Stejně neúspěšně si Viktoriáni vedli i na Julisce. A zase o osudu zápasu rozhodla poslední dvacetiminutovka. V ní dvakrát inkasovali a z pražského derby vyšli bodově naprázdno.

Chuť si spravili o týden později. Do Prahy přijela Tescoma Zlín, která pomýšlela na plný bodový zisk. Jenomže naděje vzala za své již ve druhé minutě, kdy se trefil Koukal. A když se dvě minuty před koncem prosadil Martan, zůstali zlínským jen oči pro pláč.

O tom, že není každý den posvícení, se mohl náš nedělní soupeř přesvědčit v Jihlavě. Na podzim na domácím hřišti utrpěla Viktorka debakl 1:5 a v jarní odvetě podlehla 0:2.

V dalších dvou kolech se Žižkov na vlastním trávníku dělil o body. Nejprve v dohrávaném utkání remizoval 1:1 s Baníkem Most. O pět dní později se stejný výsledek zrodil v duelu se zachraňujícím se Hlučínem.

Naposledy si červenobílí zajeli pro tři body do Vlašimi. Graffinu se podařilo pouze deset minut před koncem upravit výsledek na konečných 1:2.

Nedělní střetnutí začíná v 10:15. A Vy ho můžete sledovat v on – line komentovaném přenosu na sportovním serveru: www.onlajny.cz

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – FK Viktoria Žižkov ve druhé lize: 0 – 0 – 1. 0:2

.

Nejlepší střelci:

Karviná: 9 – Mišinský, 8 – Opic, 3 – Jursa, Milosavljev, 2 - Pontus, Pavlík, 1 – Ficek, Hoffmann, Kostoláni, Juroszek, Ciku

Žižkov: 10 – Kalod, 5 – Martan, 3 – Koukal, Vaculík, 2 – Culek, Procházka, 1 – Novotný, Kočí, Kučera, Xavier, Novák

.

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 2 322 diváků

Žižkov: 1 561 diváků

.

Kursy:

Tipsport (1,75 – 3,4 – 4,07), Chance (1,75 – 3,4 – 4,05), Fortuna (1,6 – 3,6 – 4,8), Maxitip (1,7 – 3,4 – 4,37), Sazka tip (1,65 – 3,45 – 4,4), Synot tip (1,65 – 3,6 – 4,4)

.

Podzimní střetnutí

MFK OKD Karviná – FK Viktoria Žižkov 0:2 (0:0)

Branky: 57. Kalod, 75. Koukal. ŽK: Slončík, Ficek – Culek, Procházka, Kučera, Tengue, Hruška. Rozhodčí: Bílek – Košec, Koval. Počet diváků: 2196

MFK OKD Karviná: Kafka – Jursa, Suchý (43. Ciku), Hoffmann, Čeman (78. Milosavljev) – Ficek, Slončík, Pavlík, Knötig – Pontus (70. Mišinský), Opic

FK Viktoria Žižkov: Hruška - Petrů, Procházka, Kučera (86. Šťastný), Balík - Vaculík, Koukal, Culek, pubert (69. Zengue) - Kalod, Martan (90. Straka)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo