Generální partner
Světlý režim
7. srpen 2019

Ligoví dorostenci mají po přípravě. Jaká byla?

Trenéři dorosteneckých ligových týmů U19 a U17 Eduard Gábriš s Marcelem Frajtem hovořili pro klubový web před startem soutěže, který uprostřed týdne doznal změny - domácí duely s Č. Budějovicemi byly odloženy na 21. srpna.
U19

Ligový dorost U19 se na nadcházející sezónu připravoval společně s osmnáctkou. Hráče ročníku 2001 doplní o rok mladší. „Skládali jsme vlastně úplně nový kádr. Do sezóny jdeme s velkou pokorou, maximální skromností a trpělivostí. Kluci potřebují čas, který dostanou. Většinu tréninku absolvujeme společně s U18 jako jedna kategorie staršího dorostu. Našim cílem je společně se posouvat, vytvářet zdravou konkurenci. Jak to kluci vezmou, zda to využijí, je jen na nich,“ prohlásil trenér Eduard Gábriš. 

V letní přípravě absolvoval se svými svěřenci osm přípravných duelů, včetně turnaje v Banské Bystrici a soustředění v Makově. „Tam jsme chtěli utužit partu a vzájemně se poznat. Na výborný kolektiv a soudržnost ostatně budeme sázet i v těžkých chvílích, které určitě během sezóny přijdou. Hráči chtějí trénovat a zlepšovat se, to je ohromně pozitivní,“ doplnil trenér Gábriš.

Letní přípravné zápasy

MFK Karviná – Baník Ostrava 1:3
MFK Karviná – Podbrezová 1:0
MFK Karviná – Diosgyöri 2:0
MFK Karviná – Zlín 1:0
MFK Karviná – Banská Bystrica 1:1
Dětmarovice (muži) – MFK Karviná 2:3
MFK Karviná – Ružomberok 0:0
MFK Karviná – Czestochowa 1:2


U17

Měsíc dlouhou přípravu hodnotí hlavní trenér Marcel Frajt pozitivně – kromě standardních tréninkových jednotek odehráli jeho svěřenci pět utkání a vycestovali teambuildingové soustředění na Slovensko. „Všichni se už ale těšíme na ten ligový kolotoč. Věřím, že jsme dobře nachystaní,“ usmál se trenér Frajt.

Zároveň přiznal, že by se rád s týmem prezentoval dobrým fotbalem, což se dařilo už v jarní části. „Nejsme za každou cenu tlačeni do výsledků, našim prvořadým cílem je připravit kluky do devatenáctky. Ale každý chce vyhrávat, to je jasné. Rádi bychom hráli uprostřed tabulky, nechceme se potácet úplně dole,“ řekl trenér.

Letošní tým U17 (ročník narození 2003) je téměř celý nově poskládaný namixovaný z ročníku 2003 a 2004. Z tahounů loňského týmu zůstali reprezentanti Oliver Jurčák s Matyášem Molitoriszem. „Naopak Romana Fukalu jsme přesunuli do devatenáctky. Kluci chtějí pracovat, posouvat se fotbalově nahoru. Tréninková morálka je na vysoké úrovni. S kolegou Mirkem Štěpánkem jsme prozatím s klukama spokojení,“ dodal s tím, že kádr trenéři doplnili i o několik nových tváří. 

Letní přípravné zápasy

Třinec – MFK Karviná 2:2
Banská Bystrica – MFK Karviná 3:3
Ružomberok – MFK Karviná 4:2
Tychy – MFK Karviná 1:2
MFK Karviná – Martin 7:0



Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo