Generální partner
Světlý režim
10. srpen 2019

Remíza z Hané se počítá! Olomouc-Karviná 1:1

Podruhé za sebou Karvinští bodovali - remízu v Olomouci vystřelil v závěru po zlepšeném výkonu ve druhé půli útočník Michal Petráň.
SK Sigma Olomouc
sobota 10.8.2019
1:1
(1:0)
Andrův Stadion
Diváci: 3776
MFK Karviná
Reichl – Sladký (74. Štěrba), Beneš, Jemelka, Kerbr – Pilař (85. Tandir), Houska, Greššák, Plšek, Falta – Yunis (64. Nešpor).
Hrdlička – Ndefe, Kouřil, Rundić, Čonka – Hanousek, Lingr (87. Bukata) – Vukadinović (60. Ba Loua), Janečka, Guba (46. Putyera) – Petráň.
Branky: 37. Jemelka - 84. Petráň
ŽK: Jemelka, Nešpor - Lingr, Petráň
Rozhodčí: Hrubeš – Koval, Poživil

Komentář

Před dobrou stovkou věrných fanoušků se Karvinští představili na Andrově stadionu v Olomouci i s uzdraveným Dávidem Gubou v základní sestavě. Po jednozápasové absenci kvůli drobnému zranění vrátil kouč Straka do základu i stopera Martina Kouřila.

Oba týmy začaly s mírným ostychem, víc na míči byli v prvních minutách hostující borci. Sigma optickou převahu hostů dorovnala po patnácti minutách, Karvinští měli možnost z jedné standardní situace, ovšem kulatý nesmysl pouze proletěl šestnáctkou.

Postupem času Hanáci začali hosty z Karviné přehrávat a být mnohem nebezpečnější, protože svěřenci Františka Straky nepodrželi míč na svých kopačkách. Po dvaceti minutách začalo být před brankou hostů pořádně horko – Plšek vyslal do sóla Yunise, jehož tvrdou střelu bravurně zlikvidoval Libor Hrdlička, odražený míč pak neuklidil do sítě Falta, jelikož gólmana zastoupil pravý bek Ndefe.

Vzápětí Sigma pokračovala v tlaku, ale Karvinští závar ve svém vápně přežili bez úhony, protože z brankové čáry vykopával míč Janečka. To se ovšem nedá říct o situaci ze sedmatřicáté minuty, kdy Kerbr poslal míč do klubka hráčů v pokutovém území. Tam si ho našel Václav Jemelka a nechytatelnou tečí poslal domácí do vedení. Hosté zahrozili v závěru poločasu, po špatně zahraném rohovém kopu se hnal dopředu Guba s Lingrem. Jenže střílenou přihrávku Guby zachytil na poslední chvíli jeden z domácích stoperů.

Do druhého poločasu už nevyběhl Dávid Guba, kterého nahradil Oliver Putyera. Fanoušci se na Andrově stadionu nenudili, hrálo se nahoru dolů, jen finální fáze na obou stranách haprovala – což dokázaly nepřesné střely Čonky či Lingra a na domácí straně slabé pokusy Yunise s Houskou. Po hodině hry se všichni Karviňáci dočkali, na trávníku se objevil Adriel Ba Loua, což vyvolalo v karvinském kotli obrovské nadšení.V těchto chvílích Karviná diktovala tempo hry, byla lepsí a pohyblivější.

Borec z Pobřeží slonoviny to po pár minutách zkusil z dálky, ale jeho střela mířila jen doprostřed brány. Na opačné straně hbitý Pilař obešel dva hostující hráče, ovšem nezamířil přesně. V 77. minutě vybojoval Lingr přímý volný kop. K němu se postavil Ba Loua a Reichl vytáhl míč z šibenice! 

Okamžik, který zajistil další bod do tabulky, přišel sedm minut před koncem. Hezkou kombinační akci po ose Lingr-Putyera-Ndefe zakončil na malém vápně osamocený Michal Petráň! Domácí vsadili v závěru vše na útok, což mohl potrestat Putyera, ale zamířil pouze do boční sítě. Sigma chtěla za každou cenu vyhrát a málem se to podařilo v nastaveném čase. Plšek spolu s Huskou však míč na několik pokusů přes hradbu těl hostujících hráčů neprocpali.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Radoslav Látal: „Nevyšel nám vůbec vstup do utkání. Sice jsme Karvinou do ničeho nepustili, ale nebylo to ono. Potom jsme už začali hrát a přišly šance a nakonec jsme s poločasovým vedením byli spokojení. Karviné se vydařila střídání, na hřiště přišli rychlí hráči, kteří hru hodně oživili. Zápas se lámal neproměněním našich šancí. Před začátkem sezóny bych sedm bodů po pěti kolech bral, nyní jsem trochu zklamaný.“

Hostující trenér František Straka: „Musíme stát pevně na zemi a být s bodem spokojení. Začali jsme dobře, ale postupem času nás Sigma po našich ztrátách přitlačila a šla do vedení. Druhý poločas byl lepší, vyšla nám střídání a i díky nim máme bod. Závěr byl hektický, domácí hráli vabank a zatlačili nás. Takový vydřený bod z Olomouce bereme.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo