Generální partner
Světlý režim
29. září 2019

Domácí noční můra trvá, Karviná-Opava 1:1

Na první domácí vítězství stále čekají fotbalisté MFK. Ve slezském derby k němu měli blízko, leč neuspěli i přes řadu vyložených šancí.
MFK Karviná
neděle 29.9.2019
1:1
(1:0)
Městský stadion
Diváci: 3627
SFC Opava
Hrdlička – Ndefe, Kouřil, Rundić, Čonka – Lingr (88. Moravec), Smrž, Hanousek, Ba Loua (77. Putyera) – Steven, Petráň.
Fendrich – Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek – Schaffartzik, Jursa (80. Souček) – Manzia (46. Sus), Šulc, Mondek (90. Kuča) – Dedič.
Branky: 7. z pen. Rundić - 50. Sus
ŽK: Ba Loua, Čonka - Jursa, Hrabina
Rozhodčí: Zelinka – Hock, Vlček

Komentář

Na trávník Městského stadionu v Karviné-Ráji vyběhla úplně stejná základní jedenáctka jako v minulém utkání v Příbrami. Začátek byl z domácí strany excelentní a brzy přišla odměna. Lingr si navedl míč a napálil ho do břevna, za odraženým míčem spěchal útočník Petráň a byl sražen Žídkem – penalta. K té se postavil kapitán Milan Rundić a s přehledem ji proměnil.

Hosté za pět minut vylekali stadion po hlavičce Dediče, ten mířil těsně vedle tyče. Za minutu už opavský útočník trefil tyčku. V osmadvacáté minutě ukázal svou šikovnost Ba Loua, když míč technicky poslal za Fendricha, jenže na brankové čáře vyhlavičkoval jistý gól stoper Svozil.  

Domácí kontrolovali hru, druhý gól mohl přidat Steven, jenže z otočky bránu netrefil. Z další jeho šance už gól padl, přesto neplatil, protože si bulharský fotbalista nepohlídal ofsajdové postavení.

Vstup do druhé půle domácím nevyšel a Libor Hrdlička po 319 minutách lovil míč ze sítě. Kapitán Opavy Žídek odcentroval pět minut po pauze před bránu, našel na malém vápně osamoceného Martina Suse, který vystřídal Manziu, a protože měl dost času, nemohl z otočky minout – 1:1. Karvinští působili v dalších minutách opařeně, světlou výjimkou byl brejk osamoceného Petráně, jehož střelu Fendrich asi trochu podcenil a byla z toho tyčka!

I bez svého vůdce Pavla Zavadila, jenž stál za čtyři žluté karty, byl opavský tým hodně nebezpečný ze standardních situací. Přesto to byli Karvinští, kteří počítali zahozené stoprocentní šance. Smržovu pumelici vyrazil Fendrich, Ba Loua potom vybídl Petráně, který trochu v tísni poslal míč mimo. Z ojedinělé šance zahrozili i hosté – ve skrumáži pálil na první pohled nebezpečně Simerský.

S přibývajícím časem se tlak domácích stupňoval, gól měl na hlavě minutu před koncem nejvyšší muž FORTUNA:LIGY Martin Kouřil, ale míč skončil těsně nad břevnem. To však nebylo všechno, protože ve třetí minutě nastavení měl na noze téměř nesmrtelnost Marek Hanousek.

Nejprve se totiž střídající Jan Moravec dostal v pokutovém území do zakončení, jenže slabší levačku nevyužil, míč se odrazil k Hanouskovi, který asi z jedenácti metrů napálil míč pouze do břevna! Slezské derby vítěze nepoznalo, oba celky se podruhé v roce 2019 rozešly na karvinském trávníku smírně 1:1!

Ohlasy trenérů

Domácí trenér František Straka: „Když nejsme schopni proměnit tak vyložené šance, tak to nesmírně bolí. Utkání jsme měli pod kontrolou, nezvládli jsme pouze úvodní pětiminutovku druhé půle a Opava nás potrestala takovým ušmudlaným gólem po naší chybě. Ve všech domácích zápasech nás sráží finální fáze. Mohli jsme v tabulce odskočit, to se bohužel nepodařilo.“

Hostující trenér Alois Grussmann: „Bod je pro nás v dané situaci zlatý. Věděli jsme, že Karviná se veze na bodové vlně, což potvrdila v úvodu. Nám vstup do utkání vůbec nevyšel, během chvíle jsme udělali tři chyby. Postupně jsme se zvedli, podařilo se nám vyrovnat. Věřím, že nás tato remíza nakopne.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo