Generální partner
Světlý režim
7. květen 2010

Karvinou čeká v derby Opava

Nedělní utkání slezských rivalů Karviné s Opavou slibuje napínavou podívanou. Oba celky se na Městském stadionu v Karviné-Ráji utkají o veledůležité body, které by každému z týmů pomohly k úniku z nebezpečného sestupového pásma.

Pokud by si vzal fotbalový fanoušek ještě před zahájením druholigové sezony do ruky kalendář a podíval se na datum 9. května 2010, sotva by předpokládal, že duel Karviné s Opavou nebude utkáním o přední příčky tabulky, nýbrž čirým bojem o záchranu.

Na podzim Karvinští po nepřesvědčivém výkonu podlehli v Opavě hladce 0:3. Něco podobného v neděli nebude možné. „To podzimní utkání je už minulost, ani jsme se s hráči nebavili o tom, že by bylo třeba Opavě porážku vrátit, i když by to samozřejmě bylo vhodné. My jsme se spíše zaobírali posledním utkání na Žižkově, kde nám body propluly mezi prsty,“ konstatoval v pátek v poledne trenér MFK OKD Karviná Jiří Balcárek, jehož jsme vyrušili zrovna v momentu, kdy studoval DVD s nahrávkou zápasu Třince s Opavou.

Z videa vypozoroval, že Opavští hrají z dobře fungující defenzivy, jen na jednoho útočníka s prioritou branky nedostávat. „Je jim vcelku jedno, jestli hrají doma nebo venku. Mají zažitý styl, podle kterého hrají a nemění jej. Nehledě na to, že oni ty body potřebují získávat také doma i venku, stejně jako my,“ podotkl Balcárek.

Pro obě mužstva bude vzájemný souboj velmi důležitý. Prestiž možná tentokrát půjde trochu stranou, v případě neúspěchu se totiž na poražený tým může dotáhnout trojice ohrožených Hlučín, Čáslav, Sparta B. A to už by bylo setsakramentsky nepříjemné.

„Víme, o co se hraje. Ta situace je vážná, regulérně bojujeme o záchranu. Proto nás nezajímá, s jakými úmysly do utkání půjde Opava. Podle mě bod nic neřeší pro oba. My zkrátka jednoznačně potřebujeme vyhrát a tomu podřídíme úplně vše,“ poznamenal kouč MFK.

Pár kol před koncem II. ligy se v situaci, v jaké se týmy nachází, asi nebude fotbalistům hrát snadno. I Opava na tom nebude bůhvíjak psychicky dobře. Hráčům aktuální tabulkový stav svazuje na hřišti nohy. „Všiml jsem si toho, když vidím kluky na tréninku a pak v samotném mistráku. Je to ale s podivem, když vezmu v potaz, kolik zkušených borců v kádru máme,“ divil se Balcárek tomu, že se hráčům podlamují kolena.

Karviné komplikuje situaci zdravotní způsobilost hráčů. Momentálně totiž trénuje pouhých 13 zdravých jedinců a dva gólmani. Dají se tedy vůbec očekávat nějaké změny v sestavě oproti předchozímu utkání na Žižkově? „Sestava bude ovlivněna především zdravotním stavem. Do hry půjdou ti, kteří jsou stoprocentně zdraví,“ objasnil Balcárek, který hodlá podržet brankáře Kučeru, jenž údajně mohl za druhý inkasovaný gól na Žižkově. „To si právě nemyslím. Chyba nastala úplně někde jinde než u Kučery,“ vysvětlil závěrem Jiří Balcárek.

Nedělní utkání Karviné s Opavou začíná v 17 hodin.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo