Generální partner
Světlý režim
8. květen 2010

Neděle 17:00: MFK OKD Karviná – SFC Opava. Slezské derby je tady.

Příznivci obou klubů se konečně dočkali. Dlouho očekávané derby je za dveřmi. Oba týmy se před úvodním hvizdem netají svým přáním: naplno bodovat. Kdo však bude úspěšnější?

Statistiky hovoří neúprosnou řečí. Oba týmy jsou v těsném závěsu. Posbíraly stejně bodů a v tabulce je dělí pouze skóre. To má o jeden gól lepší Karviná a proto jí patří 11. příčka, zatímco náš nedělní soupeř je o stupínek níže.

Karvinští na jaře místo vítězství sbírají plichty. Opavští dokonce vévodí celé soutěži v počtu remíz. Na kontě jich mají rovnou desítku.

Zdálo by se, že nás čeká remízový zápas. Ale oba soupeři se vzácně shodují v jednom: chceme vyhrát. „Je to specifické utkání. Obě mužstva se dobře znají. Navíc se bude hrát ve skvělé atmosféře. Věřím, že zápas zvládneme a odvděčíme se divákům za nepovedené domácí utkání se Spartou,“ říká trenér MFK OKD Karviná Jiří Balcárek.

"My se musíme na utkání dobře připravit. Rozhodovat budou standardní situace. V přípravě jsme v Karviné vyhráli, kdyby se historie opakovala, vůbec bych se nezlobil. Nyní to bude ale zcela jiný zápas. Oběma týmům jde o hodně, vítěz se výrazně přiblíží k záchraně,“ vyjádřil se pro opavské klubové webové stránky trenér SFC Jaroslav Horák.

Jak Karviné, tak i Opavě komplikují cestu za třemi body zranění. „Ještě jsem se ve své trenérské kariéře nesetkal s tolika zraněními. Ale musíme se s tím vypořádat. Všichni hráči, kteří nastoupí na trávník, musí do slova a do písmena jezdit po zadku. Aby fanoušci viděli, že nechali na hřišti maximum,“ hecuje své svěřence Jiří Balcárek.

I Jaroslav Horák si láme hlavu se sestavou: „O tom, v jakém složení nastoupíme, se budeme rozhodovat den před utkáním. Rádi bychom ale postavili to nejsilnější, co máme.“

Informace pro fanoušky Opavy:

Pro hostující fans je vyčleněn sektor, do kterého je vstup z ulice Bažantnice ((viz mapa) a plánek).

Žádáme fanoušky SFC cestující autem, aby svůj vůz odstavili na parkovištích u obchodního domu Tesco. Před stadionem a v jeho těsném okolí nebude v den zápasu možno parkovat. Pro opavské příznivce, kteří na zápas přicestují vlakem, budou před hlavním nádražím přistaveny autobusy, které je přivezou až před fotbalový stadion.

Před vstupem do areálu budou prováděny přísné kontroly. Do ochozů Městského stadionu nebudou vpuštěny osoby pod vlivem alkoholu, či jiných omamných látek. Platí přísný zákaz používání pyrotechniky před, v průběhu a po utkání!!!

Slezské derby má začátek v 17:00 hodin. A můžete ho sledovat i v komentovaném on – line přenosu na adrese: (MFK OKD Karviná – SFC Opava)

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – SFC Opava ve druhé lize: 0 – 1 – 2. 1:5

.

Nejlepší střelci:

Karviná: 9 – Mišinský, Opic, 3 – Jursa, Milosavljev, 2 - Pontus, Pavlík, 1 – Ficek, Hoffmann, Kostoláni, Juroszek, Ciku

Opava: 3 – Cigánek, Halaška, Pospěch, Půda, Klesnil, 2 – Schaffartzik, Zapletal, 1 – Uvíra, Mezlík, Partyš, Čáp, Nepožitek, Korčián, Gonda, vlastní

.

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 2 322 diváků

Opava: 1 651 diváků

.

Kursy:

Tipsport (2,2 – 2,6 – 3,7), Chance (2,15 – 2,8 – 3,5), Fortuna (2,15 – 2,75 – 3,54), Maxitip (2,2 – 2,7 – 3,2), Sazka tip (2,15 – 2,85 – 3,2), Synot tip (2,2 – 2,75 – 3,4)

.

Podzimní střetnutí

SFC Opava - MFK OKD Karviná 3:0 (1:0)

Branky: 43. a 61. Halaška, 75. Pospěch. ŽK: Ficek, Suchý. Rozhodčí: Matějek - Handlíř, Adámková. Počet diváků: 1324

SFC Opava: Květon – Kolínek, Horka, Cigánek, Čáp – Uvíra, Robin Wirth, Zapletal (87. Neubert), Schaffartzik (89. Breškovec) – Pospěch, Halaška (82. Půda)

MFK OKD Karviná: Kafka – Jursa, Suchý, Hoffmann, Staš – Ficek (71. Ciku), Pavlík, Slončík, Knötig (46. Milosavljev) – Mišinský, Opic (71. Pontus)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905