Generální partner
Světlý režim
24. listopad 2019

Bodík se počítá, ale bylo na víc! Karviná-Plzeň 1:1

Karvinští poprvé v historii obrali Plzeň o body a povedlo se to v pravou chvíli - při premiéře nového trenéra Juraje Jarábka na lavičce MFK. Tomu se navíc podařilo spolu s týmem zastavit dvě nepříznivé série - pět duelů za sebou bez vstřeleného gólu a bodového zisku...
MFK Karviná
neděle 24.11.2019
1:1
(1:0)
Městský stadion
Diváci: 3718
FC Viktoria Plzeň
Pastornický – Ndefe, Dreksa, Rundić, Čonka – Ba Loua, Smrž, Janečka (74. Vukadinović), Lingr – Bukata (66. Hanousek) – Petráň (83. Steven).
Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Hloušek – Kalvach, Procházka (60. Chorý) – Kayamba (60. Kovařík), Čermák (87. Janošek), Kopic – Krmenčík.
Branky: 16. Lingr - 68. Krmenčík
ŽK: Smrž, Ndefe - Kayamba, Kovařík, Řezník, Hejda
Rozhodčí: Zelinka – Paták, Podaný

Komentář

Do utkání s Plzní nemohl nový kouč MFK Juraj Jarábek počítat se zraněnými Moravcem a Kouřilem. Domácí začali zostra, ve třetí minutě se k odraženému míči uvnitř šestnáctky dostal stoper Pavel Dreksa, a protože to asi ani sám nečekal, zamířil vysoko nad bránu.

Karvinští hráli s entuziasmem, bylo jich plné hřiště, naopak Viktorka působila ospalým dojmem, o čemž svědčí pouze jedna nebezpečná akce Čermáka a pokus Kopice, který ovšem mířil úplně mimo. Střel na bránu pětinásobného šampióna v prvním poločase? Nula!   

Po čtvrthodině vybuchl stadion nadšením, protože hráči MFK konečně vstřelili gól – trvalo to v součtu i s venkovními zápasy 549 minut. Ba Loua doběhl míč, přízemním centrem našel Ondřeje Lingra a ten mezi dvěma hráči poslal míč o tyč za Hrušku a domácí vedli. V dalších minutách nepolevovali v aktivitě, na hrotu sbíral balóny a podstupoval řadu soubojů výborný Michal Petráň.

Poté přišla na řadu už zmíněná šance Kopice a chvíli před poločasem vyděsil Hrušku svou bombou Petráň - plzeňský brankář si nadvakrát poradil. Před začátkem druhé půle došlo k úsměvnému momentu, kdy se“ zbláznilo“ zavlažovací zařízení a trvalo dobrých pět minut, než se mohlo skutečně začít.

Karvinští se i ve druhé půli snažili být aktivní, ale bylo jasné, že to po celých devadesát minut nevydrží. Plzeň zpřesnila hru a byla přímočařejší. Nějaké větší šance, ale nepřicházely. Zničehonic ale přišlo vyrovnání. Nenápadný centr Kalvacha a nedorozumění Dreksy s Pastornickým využil na zadní tyči reprezentant Krmenčík – hlavou vyrovnal na 1:1.

Nebezpečně působila skrytá střela Kopice, ovšem Pastornický se nenechal vyvést z míry. Obrovskou šanci měl dvě minuty před koncem střídající Vukadin Vukadinović. Po ubráněné standardce postupoval rychle dopředu, ale prováhal vhodný čas na přihrávku a celý brejk těsně před šestnáctkou pokazil. Na druhé straně skóroval Kovařík, ale z metrového ofsajdu, který potvrdil i videorozhodčí.

Ve čtyřminutovém nastavení se už nic nestalo, kromě faulu Hejdy, který zezadu sestřelil Lingra. Sudí Zelinka se smiloval a ukázal plzeňskému stoperovi pouze žlutý kartónek. Karvinští přerušili tři nepříjemné série a sebrali velkému favoritovi ve své čtvrté sezóně mezi elitou první body – a nutno říct, že zcela zaslouženě.          

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Juraj Jarábek: „Hráli jsme proti výbornému týmu, na který jsme se svědomitě připravovali. Kluci dřeli a získaný bod včetně potlesku od fanoušků je pro ně odměnou. Vsadili jsme na kvalitní defenzivu a dobrou organizaci hry. Kdyby nám někdo před utkáním řekl, že budeme mít bod, tak bychom ho určitě brali. Takto se jedno oko směje a druhé pláče. K výhře jsme měli blíž.“

Hostující trenér Pavel Vrba: „V Karviné jsme si nezasloužili vyhrát. První poločas byl z naší strany slabý a bez důrazu. Druhá půlka už byla výrazně lepší, přímočařejší. Vypracovali jsme si šance, ale podařilo se nám pouze vyrovnat. Naopak domácí nás mohli dvakrát potrestat a zápas rozhodnout.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905