Generální partner
Světlý režim
12. prosinec 2019

Kročil: První místo jsem nečekal, škoda závěru!

Divizní B-tým přezimuje v čele soutěže, což je na nováčka vynikající výsledek. Trenéra Čestmíra Kročila však mrzí poslední dva nezvládnuté zápasy na přelomu října a listopadu - v Bruntále a doma s Bohumínem.

Trenére, podzimní část čtvrté nejvyšší soutěže skončila na začátku listopadu a jako nováček přezimujete na prvním místě. Čekal jste to v létě?
Vůbec ne. Na druhou stranu jsem ani neměl obavu, že bychom měli hrát úplně dole. Každopádně máme mladý tým, kluci se pořád sžívají s mužským fotbalem. Mrzí mě nepovedený závěr podzimu, poslední dva zápasy jsme nezvládli. Kazí to celý dojem z podzimu.

Kdybyste měl vzpomenout na nejnepovedenější výkon a naopak na nejpovedenější?
Nejhorší utkání jsme odehráli jednoznačně ve Frýdlantu nad Ostravicí. Nejlepší výkon, který splňoval všechno, bylo domácí vítězné utkání s Rýmařovem. To byl opravdu špičkový zápas s příkladným nasazením na obou stranách a osudu zápasu rozhodla, jak už to tak bývá, jedna chybička soupeře. V poslední minutě jsme udeřili my z rohového kopu.

Přestože soutěž vedete, tak předpokládám, že nějaká negativa najdete. Nemýlím se?
Chybí nám útočník, gólový zabiják. Ostatní týmy ho mají a můžou se spolehnout, že dá kolem deseti gólů. My takového hráče nemáme. Myslím si, že tým máme vyvážený. Když hrajeme bez posil z áčka, tak jsme schopni zahrát s týmy okolo středu tabulky, pokud máme někoho z prvoligového týmu, tak můžeme porazit kohokoliv.    

Na prvních třech místech jsou v tabulce seřazena béčka profesionálních týmů, tedy Karviné, Opavy a Třince. Vypovídá to o něčem podle vás?
Tutově se v těchto klubech víc trénuje, to je jasné. Navíc je možnost sáhnout po hráčích A-týmu, kteří hrají vyšší soutěž.

V závěsu je čtvrtý Rýmařov, kterému nevyšel závěr podzimu. V létě jste ho tipoval na vítěze. Platí to i teď?
Ano, pro mě je to pořád největší adept na postup. Rýmařov má podle mě nejlepší mančaft.

Jak bude probíhat zimní příprava?
Začínáme 6. ledna. Celý leden bude bez přípravných utkání, všechna máme naplánována až na únor. Bude jich celkem sedm – proti českým, slovenským a polským týmům. Kluci se budou připravovat ve spolupráci s kondičním trenérem A-týmu a samozřejmě budeme úzce spolupracovat i s dalšími trenéry A-týmu.

Jaké bude složení kádru na jaře? Chtěl byste tým doplnit?
Toť otázka. Myslím si, že kádr na jaro se od toho podzimního moc lišit nebude. Ale uvidíme, každopádně jarní část bývá zpravidla náročnější.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo