Generální partner
Světlý režim
17. květen 2010

Devatenáctka čtyři kola od postupu

Již jen čtyři kola chybí do konce Moravskoslezské dorostenecké divize. A naše devatenáctka zatím drží čtyřbodový náskok před druhou Opavou. Navíc se tento víkend oba dva soupeři spolu utkají. V případě výhry Karviné, či remízy by bylo s největší pravděpodobností o postupujícím rozhodnuto. Přinášíme Vám výsledkový servis dorosteneckých a mládežnických týmů.

MFK OKD Karviná U19 - FK SAN-JV Šumperk 3:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 20. Poštulka, 49. Puškáč, 65. Škuta

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla – Večeřa, Janík, Sznapka, Žebrok - Koutný (67. Benauer), Škuta, Puškáč (74. Handzlík), Nowinski (46. Timp) - Jaworski, Poštulka (61. Setlak)

I v tomto utkání jsme byli lepší a zaslouženě soupeře porazili. Vítězství mohlo být mnohem vyšší, ale opět jsme doplatili na slabou koncovku. Dokonce jsme neproměnili pokutový kop. Navíc jsme několikrát orazítkovali břevno, a nastřelili tyče.

FC Vítkovice – MFK OKD Karviná 0:8 (0:6)

Sestava MFK OKD Karviná: Mrozek – Večeřa, Janík, Sznapka, Žebrok – Koutný, Puškáč, Škuta, Timp - Jaworski, Poštulka

Jednoznačná záležitost. Svého soupeře jsme přehráli a odměnou nám bylo vysoké vítězství. Nutno však podotknout, že nás po našich chybách domácí v úvodu málem zaskočili. Jenomže svoje šance nevyužili. Poté již byla hra v naší režii.

TJ SK Kravaře - MFK OKD Karviná U18 0:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 23. a 36. Skoč, 61. Marek, 68. Wojaczek

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Varga (50. Ševčík), Stanowski, Mleziva, Žídek (67. Sznapka) - Otisk (64. Stračánek), Gorniok, Zahatlan, Seget - Marek, Skoč (57. Wojaczek)

MFK OKD Karviná U17 - FK SAN-JV Šumperk 0:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel – Šiška, Dančík, Třaskalík, Kupczak – Roman, Bartoň, Maljar, Galocz - Legierski (72. Hankus), Doležal (48. Nowak)

Narazili jsme na mužstvo, které celý zápas bránilo v jedenácti lidech vlastní půlku hřiště a nepokoušelo se nic tvořit. Vzhledem k tomu, že jsme byli opět neschopní v koncovce, zrodila se další remíza. Výborný výkon předvedl Kupczak, velice jistě působil i náš brankář Nikiel.

FC Vítkovice - MFK OKD Karviná U17 1:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Šiška, Dančík, Třaskalík, Kupczak - Roman, Bartoň, Maljar, Nowak - Legierski, Doležal (61.Galocz)

V tomto zápase jsme měli více ze hry. Především 1. poločas nám vyšel, soupeř se na naší polovině objevoval sporadicky, většinou jen po odkopu. Doplatili jsme na nedůraz v koncovce (14 rohových kopů) a dvě neproměněné vyložené šance. Soupeř skóroval díky velké kaluži, která zastavila míč, jež směřoval k našemu brankáři. Útočník Vítkovic našeho brankáře Dočekala, který byl "na půl" cesty, přehodil. Utkání se hrálo za velice chladnéhp a deštivého počasí, ale je zarážející, že hlavní rozhodčí asi pískal utkání žáků, protože trvalo pouhých 70 minut.

Kravaře - MFK Karviná OKD U16 0:6 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná: 18., 25. a 43. Ryšavý, 13. Gizara, 74. Otisk, 76. Hanzel

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel - Káňa (40. Malatinský), Toman, Helis, Helvín – Maryniok, Dančík (60. Hanzel), Blaho, Gizara – Owczarzy, Ryšavý (60. Otisk)

V tomto utkání jsme podali dobrý kolektivní výkon a soupeře jsme nepustili do žádné příležitosti. Naše útočné akce měly myšlenku, hráči hráli v pohybu a přesnou kombinací se dostávali do šancí. V koncovce scházelo více přesnosti, jinak mohlo být vítězství daleko vyšší.

Fotbal Frýdek-Místek - MFK OKD Karviná U15 2:4 (2:2)

Branky MFK OKD Karviná: Puchel 2, Kurušta 2

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Šipula, Frisch, Cienciala, Berešík - Šlampiak (16. Wenglorz), Uher, Siekiera, Onderka (69. Vala) – Kurušta, Puchel (68. Kubiš)

Utkání výborné úrovně nabídlo útočný fotbal z obou stran, v němž rozhodly střelecké schopnosti našich útočníků Kurušty s Puchelem. Sice jsme po 15 – ti minutách prohrávali už 0:2, ale pak ve 21. minutě snížil Puchel po přesné přihrávce Ciencialy. A ve 23. minutě srovnal skóre Kurušta po přihrávce Puchela. V druhém poločase pokračovali naši útočníci ve skvělém výkonu a přidali každý po jedné brance, a tím utkání rozhodli. Ale nutno dodat, že jejich výkon byl podložený výbornou a poctivou hrou celého mužstva. Musím kluky pochválit jako celek, že se ani za stavu 0:2 nesložili a naopak se vyburcovali k výbornému výkonu a zápas otočili. Věřím, že se klukům podaří výkon zopakovat i v sobotu, kdy doma přivítáme těžkého soupeře z Jihlavy. Na podzim jsme v Jihlavě prohráli 0:3.

MFK OKD Karviná U15 - FC Vysočina Jihlava 1:2 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 59. Cienciala

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Šipula (59. Kloda), Frisch, Cienciala, Berešík – Uher, Wenglorz (45. Šlampiak), Siekiera, Onderka (51. Vala) – Kurušta, Puchel (51. Sivák)

V utkání byl soupeř fotbalovější, a vytěžil z minima šancí maximum. Bohužel naši hráči v koncovce úplně selhali. Šance Kurušty, Puchela, Uhera, a Siváka volaly po gólu, ale zůstaly nevyužity a ztráta tří bodů mrzí o to více. Naši jedinou branku vstřelil krásnou hlavičkou Cienciala. Musím konstatovat, že se kluci vydali ze všech sil, ale výsledek tomu neodpovídá.

MFK OKD Karviná U14 - Slavia Opava 1:1 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 30. Moskál

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Moskál, Szkuta, Jadamík (55. Iliadis), Chmelař - Hubáček, Molnári, Puškáč, Franek (50.Puchel) - Tomeček (40.Svoboda), Chnúrik

Zápas byl odehrán za velmi nepříznivého počasí. Od první do poslední minuty jsme Opavu přehrávali. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit vítězný gól. Soupeř byl hodně zatažený na vlastní polovině a vyrážel do protiútoků. Ve 30. minutě jsme se dostali do vedení po pohotové střele Moskála. Hosté odpověděli v druhém poločase přesnou ranou ze střední vzdálenosti. Konečná remíza byla pro náš tým nešťastná.

Frýdek-Místek – MFK OKD Karviná U13 1:2 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 34. Lingr, 39. Matějek

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva – Ženíšek, Stallmach, Matějek, Čermák - Mikulec (45. Kielkowski), Malyjurek, Lingr, Putyera (45. Lichtblau) – Popek (30. Ligocký), Řapek (45. Červený)

Do utkání jsme šli s cílem předvést dobrý herní výkon a potvrdit to i výsledkově. Úvod první poloviny byl z naší strany opatrný, ale postupem času jsme se víc dostávali do brankových příležitostí. Výsledkem byla dvě nastřelené břevna a jedna nevyužitá šance. Druhý poločas jsme začali aktivněji a v rozmezí deseti minut vstřelili dvě branky. I nadále jsme byli aktivnější, ale skórovat se nám již nepovedlo. Po vystřídání několika hráčů se hra vyrovnala a soupeř dvě minuty před koncem snížil na 1:2. Vítězství je zasloužené, a zároveň jsme spokojení s předvedenou hrou.

MFK OKD Karviná U13 - Jihlava 1:3 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 50. Řapek

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel – Ženíšek, Stallmach, Matějek, Lichtblau - Mikulec (45. Červený), Malyjurek (30. Ligocký), Lingr, Čermák (30. Popek) – Putyera, Řapek (30. Kielkowski)

Zrovna v nevhodnou dobu jsme si vybrali slabou chvilku. Po několika dobrých výkonech nastal útlum, a jak herně tak i výsledkově jsme neuspěli. Soupeř nás ve druhém poločase potrestal za chyby. Doufám, že se to vícekrát nebude opakovat, a navážeme na dobré herní výkony z minula.

MFK OKD Karviná U12 - Slavia Opava 4:2 (2:2)

Branky MFK OKD Karviná: 15. a 17. Berešík, 38. a 41. Egri

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa – Pavlica, Michalidis, Štěrba, Cieslawski – Poštulka, Berešík, Kondziolka, Hrkel´- Všetička, Egri

Za velmi těžkých klimatických podmínek odehráli naši kluci nejlepší mistrovské utkání jara na domácím hřišti s favorizovanou Slavií Opava. Z důvodu nemoci se našich kluků sešlo přesně jedenáct. Úvod zápasu byl vyrovnaný se šancemi na obou stranách. V 10. minutě zahrával soupeř rohový kop, který využil a vstřelil tak úvodní branku utkání. Kluci se snažili zvrátit nepříznivý stav a v 15. minutě se jim to povedlo. Po individuální akci střelou ze sedmnácti metrů vyrovnal Berešík. Ale ihned po rozehrání ze středového kruhu jsme nepohlídali pravé křídlo soupeře. Po zatažení míče a následném centru se minul při odkopu jinak výborně hrající Pavlica a další hráč střelou do odkryté brány poslal opět do vedení Opavu. Téměř se vstřeleným gólem přišla další ledová sprcha. Po vážném zranění Vítka Všetičky jsme museli zápas dohrávat pouze o deseti. Přesto se kluci nepoložili a začali hrát úžasný fotbal, který byl v 19. minutě korunován vyrovnávací brankou. Přímo z rohového kopu opět skóroval Martin Berešík. Poté kluci soupeře přehrávali, ale nedokázali využít vyložené šance. Poločas tedy skončil remízou 2:2. Do druhého poločasu kluci vlétli a kombinační hrou si vytvářeli další příležitosti. Po individuální akci poslal náš tým do vedení David Egri a o několik minut později opět stejný hráč nechytatelnou střelou z dvaceti metrů vymetl pavučinku opavské brány a rozhodl o výhře 4:2. Kluci hráli obětavě, tak jak se na kolektivní sport patří - "hráli jako tým" a za to zaslouží pochvalu. Ukázali bojového ducha a že nikdy nic nevzdávají!

Fotbal Frýdek - Místek C - MFK OKD Karviná C starší 9:1 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 66. Johanidis

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa - Buchta (20. Petyniak), Jastrzembski, Hanák, Kubačák - Sicha (33. Kendzior), Dičík, Koniuch, Šťastný - Johanidis, Gašo (30. Bouřa)

V prvním poločase jsme byli domácím hráčům rovnocennými soupeři. Dostali jsme se do tří gólových šancí, které jsme bohužel neproměnili. První branku jsme obdrželi dvě minuty před koncem poločasu. Do druhé půle nastoupilo ale úplně jiné mužstvo. Bez zájmu o hru a úplně odevzdaní. Podle toho taky vypadá celkový výsledek.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905