Generální partner
Světlý režim
19. květen 2010

Jiří Balcárek: Chci dravé hráče

Dnes odpoledne jsme vyzpovídali trenéra Jiřího Balcárka. Řeč přišla nejenom na nepovedené utkání ve Vítkovicích, ale i na zápas se Sokolovem, či o ambicích v následující sezóně.

Ve Vítkovicích scházel hráčům větší pohyb. Vy sám jste byl z výkonu svých svěřenců rozladěný. Uvažujete tedy o změnách v sestavě?

Je těžké uvažovat o změnách, protože je nás málo. Jistě tu jsou hráči, kteří by si zasloužili sedět na tribuně. Ale to si v naší situaci nemůžeme dovolit.

S Opavou se hrál líbivý fotbal, naopak ve Vítkovicích byla naše hra spíše k nekoukání. Čím si vysvětlujete tyto herní výpadky?

Je to v hlavách hráčů. I v utkání s Vlašimí jsme hráli kombinačně, a v následujícím střetnutí se Spartou nám chyběl pohyb a myšlenka. To samé následovalo v dvojutkání s Opavou a Vítkovicemi. S Opavou jsme předváděli kombinační fotbal, kdežto ve Vítkovicích to byla zejména v první půli katastrofa.

Sokolov již sedm kol nepoznal radost z výhry. Může to být pro nás psychická výhoda?

V naší situaci neřešíme soupeře. Hledíme sami na sebe. Hlavně se musíme dát zdravotně do pořádku. Hrajeme doma a chtěli bychom navázat na výkon s Vlašimí a Opavou. Hráči mají co napravovat po katastrofálním výpadku ve Vítkovicích. Za takový výkon by se měli stydět. Dal jsem jim jasně najevo, že jsem nespokojený. Očekávám, že budou fotbalu dávat více. Za tři týdny jsem hráče poznal a musí dojít k razantnímu řešení. Já potřebuji v týmu dravé hráče, kteří budou chtít hrát fotbal. A svým výkonem se odměňovat divákům, kteří přišli na zápas.

Již několik dní prší. Hřiště tedy bude hodně nasáklé. Jak obtížné bude se vyrovnat s velmi těžkým terénem?

Podobná utkání jsme již zvládli. Jak s Vlašimí, tak i s Opavou se hrálo na podobných terénech. Podmínky jsou stejné pro oba týmy. My musíme nastoupit do utkání s cílem vyhrát.

Situace na konci tabulky je hodně zamotaná. Nám schází k záchraně uhrát tři body. Určitě se nespokojíte jen s tříbodovým ziskem ze tří utkání…

Já jsem náročný. Chci vyhrát v každém utkání. Takže spokojenost bude panovat jen po vyhraných zápasech.

Nezbývá nám nic jiného než dohrát tuto sezónu. O vás je známo, že jste ambiciózní trenér. Máte již jasno o nadcházejícím ročníku? Jaké cíle si kladete?

Na cíle je poměrně brzo. Chci dát dohromady mužstvo, které bude táhnout za jeden provaz v kabině i na hřišti. Chci hráče, kteří budou hladoví po fotbale, a budou hrát i srdíčkem. A budou si vážit podmínek, které jsou v Karviné. Chci takové, kteří budou chtít pracovat sami na sobě a dostat se fotbalově nahoru. Nechci hráče, který se první ptá na platové podmínky a až poté se informuje, co po něm budeme chtít. Možná tu budou někteří nezkušení hráči, ale budou zde takoví, kteří si budou vážit, že mohou hrát druhou ligu za Karvinou.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo