Generální partner
Světlý režim
31. květen 2010

U19 vybojovala ve Frýdku postup

Víkendové zápasy dorostu a žáků přinesly nejenom zajímavé výsledky, ale i radost v podobě postupu devatenáctky do Moravskoslezské dorostenecké ligy. Přinášíme Vám pravidelný výsledkový servis.

Fotbal Frýdek - Místek B - MFK OKD Karviná U19 0:3 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 15. a 29. Poštulka, 87. Setlak

Sestava MFK OKD Karviná: Mrozek – Večeřa, Janík, Sznapka, Žebrok – Koutný (46. Wojaczek), Škuta, Setlak, Timp (78. Benauer) - Jaworski (72. Handzlík), Poštulka (84. Ševčík)

Zasloužené vítězství našeho týmu. V prvním poločase jsme byli jasně lepší, což vyústilo ve vedení 2:0. Ve druhém poločase jsme hru kontrolovali a nakonec se nám podařilo v závěru zápasu vsítit třetí branku. Díky této výhře jsme si vybojovali postup do Moravskoslezské dorostenecké ligy.

.

TJ Nový Jičín - MFK OKD Karviná U18 2:1 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 84. Stračánek

Sestava MFK OKD Karviná: Mrozek – Varga (70. Žídek), Stanowski, Ševčík, Ochodek - Otisk (62. Mašlej), Mleziva, Stračánek, Seget – Marek, Skoč (33. Sznapka)

Utkání, které nepřineslo pěkný fotbal. Soupeř se spoléhal především na výškovou převahu, kterou měl v útoku i obraně. V prvním poločase to bylo o nakopávaných míčích, které jsme si dokázali pohlídat a soupeře nepustili před naši bránu. Jediné, z čeho nás soupeř dokázal ohrozit na rozměrově menším hřišti, byly autové vhazování a rohové kopy, ze kterého jsme také inkasovali první branku. My jsme v 1. poločase nedokázali jičínské přehrát středem hřiště, kde nám vázla mezihra a ani po stranách, kde jsme se nedokázali prosadit individuálně ani kombinačně. Útočníci měli zbytečný respekt z obránců soupeře, především Skoč, který nedokázal navázat na minulé kvalitní výkony. V druhém poločase se obraz hry moc nezměnil až do 65. minuty, kdy rozhodčí odpískal penaltu po hereckém výkonu soupeře a ten ji proměnil. My jsme se začali více tlačit do "šestnáctky", a stáhli jsme hru na tři obránce. Přineslo nám to více rohových kopů, přímých kopů, jejichž realizace byla velmi chabá, ale paradoxně jsme z toho měli tři "gólovky", ale proměnili jsme pouze jednu. Soupeř měl po naší změně v rozestavení dvě brejkové situace, které zahodil. Myslím, že náš obraz hry ovlivnil svým výkonem Daniel Skoč a především Denis Otisk, který byl výkonem bezesporu přínosem, ale svým přístupem a chováním týmu uškodil.

.

Nový Jičín – MFK OKD Karviná U16 0:4 (0:4)

Branky MFK OKD Karviná: 31. a 39. Ryšavý, 26. Bizoň, 29. Owczarzy

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Káňa (79. Stanowski), Helis, Toman, Bizoň – Hanzel (50. Otisk), Dančík, Blaho, Helvín – Owczarzy, Ryšavý

Po úvodních vyčkávacích deseti minutách jsme převzali iniciativu, a zvýšili důraz a obrátky. Soupeře jsme jasně přehráli a do konce poločasu utkání prakticky rozhodli. První branku vstřelil pohotově Bizoň po dobře zahrané standartní situaci Hanzelem. Druhý gól dal Owczarzy po přesné kolmici Káni, a třetí Ryšavý z penalty, kdy byl sám faulován. Skóre uzavřel opět Ryšavý, když se dobře zorientoval po akci Hanzela a chladnokrevně zakončil. Ve druhé půli jsme polevili, přesto jsme si vytvořili další příležitosti ke skórování, ale branka již nepadla. Soupeř se během utkání dostal pouze třikrát k zakončení, ale připraveného Pechu nepřekonal.

.

MFK OKD Karviná U15 - SFC Opava 4:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 10. Puchel, 19. Siekiera, 51. Sivák, 57. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický – Frisch, Cienciala (50. Zielonka), Kloda, Berešík – Šlampiak (63. Šipula), Uher, Siekiera, Onderka - Kurušta (60. Gabrysiak), Puchel (44. Sivák)

Zasloužené vítězství, kdy jsme byli většinu utkání lepším týmem. Skóre otevřel už v 10. minutě Puchel, který po přihrávce hlavou od Kurušty chytře přehodil vybíhajícího brankáře hostí. Ten inkasoval podruhé za dalších devět minut. To se dostal odražený míč po průniku Puchela k Siekierovi a ten prudkou střelou zvýšil vedení na 2:0. V druhém poločase se sice soupeř snažil snížit, ale mužstvo v obranné fázi jim moc možností nedalo, a když už se hosté dostali do našeho pokutového území, tak všechny míče spolehlivě zlikvidoval brankář Pastornický. Ten společně s Puchelem, ač o rok mladší, byli oporami mužstva. Naše vedení zvýšil v 51. minutě Sivák, když se po dlouhé přihrávce od Klody prosadil proti brankáři svým důrazem. A v 57. minutě po přiťuknutí Siváka uzavřel skóre utkání prudkou střelou z 16 – ti metrů Kurušta. Kluky musím pochválit nejen za bojovnost a nasazení, ale také za herní projev, kdy soupeře jednoznačně přehráli. Věřím, že takový výkon zopakují i v příštím utkání, kdy jedeme na hřiště nejlepšího týmu v soutěži - Sigmy Olomouc.

.

MFK OKD Karviná U14 - ŠSK Bílovec B 2:3 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 59. Puchel, 69. Molnári

Sestava MFK OKD Karviná: Kubica (15. Pastornický) – Moskál, Kurz (17. Iliadis), Jadamík, Chmelař (50. Tomeček) – Hubáček, Molnári, Puškáč, Franek – Svoboda, Puchel

Do utkání jsme nastoupili s hodně improvizovanou sestavou. Hned v 8. minutě nás soupeř uzemnil, kdy po individuální akci skóroval na 0:1. Prvních 15 minut prvního poločasu jsme na hřišti prospali. Poté jsme Bílovec začali přehrávat, ale bez gólového zakončení. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, soupeře jsme přehrávali, ale paradoxně jsme inkasovali ve 42. minutě po chybě brankáře Pastornického - 0:2. O osm minut později to bylo již 0:3. V 59. minutě snížil Puchel na 1:3 a v 69. minutě po pěkném přistrčení Moskála korigoval Molnári na konečných 2:3. V utkání jsme nebyli horším týmem, ale bohužel jsme neproměňovali vyložené šance.

.

MFK OKD Karviná U13 - SFC Opava 1:7 (1:3)

Branka MFK OKD Karviná: 20. Mikulec

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel – Šiška (30. Hilbert), Stallmach, Matějek (45. Lichtblau), Čermák - Malyjurek (45. Kielkowski), Kolek (30. Ženíšek), Mikulec, Ligocký (30. Popek) – Lingr, Putyera

Na toto utkání musíme rychle zapomenout. Až na některé výjimky (Lingr, Putyera, Stallmach) jsme nepředvedli optimální výkon. Soupeř byl technicky zdatný, ale svoji převahu zúročil až ve druhém poločase, kdy naši hráči již působili odevzdaným dojmem. V prvním poločase jsme ještě měli snahu o kombinační hru a vytvářeli si gólové šance. V druhém poločase po vystřídání hráčů byly vidět nedostatky v herních činnostech jednotlivců, na čemž musíme hodně zapracovat. Jsem zklamaný hlavně s přístupem některých hráčů, co se týče bojovnosti.

.

MFK OKD Karviná U12 - ŠSK Bílovec 4:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 30. a 58. Berešík, 37. a 48. Egri

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa - Pavlica (30. Jóba), Michalidis, Štěrba, Hujo – Poštulka (30. Špaček), Kondziolka (30. Zeisberger), Berešík, Hrkel´ (30. Balcarek) – Všetička, Egri

Do utkání jsme nastoupili odhodlaně a od počátku jsme soupeře tlačili. Jenom škoda nevyužitých vyložených šancí. Z ojedinělého útoku soupeře jsme odehráli míč na rohový kop, který pravděpodobně nejmenší hráč na hřišti proměnil po centru zprava hlavičkou! Po vedoucí brance soupeře kluci trochu znervózněli, ale bojovali. V poslední minutě prvního poločasu po signálu z rohového kopu vyrovnal Berešík. Druhý poločas probíhal v naší režii, a proto po dvou gólech Egriho a další vstřelenou brankou Berešíka, jsme zaslouženě zvítězili. I když s předvedenou hrou nejsme tentokrát tolik spokojení. Za bojovnost a touze po vítězství musíme všechny kluky pochválit. Chlapci opět potvrdili, že tento tým umí otáčet nepříznivé stavy.

.

TJ Durman Staré Město - MFK OKD Karviná C starší 7:1 (3:1)

Branka MFK OKD Karviná: 8. Barčák

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa - Buchta (55. Sicha), Koniuch (60. Kendzior), Hanák, Petyniak – Dičík, Johanidis, Derík, Macko - Gašo (45. Bouřa), Barčák

Kluci vstoupili do zápasu velice nabuzeně a již v 8. minutě svou aktivitu korunovali gólem, kdy se za obranu domácích dostal Barčák a umístěnou ranou nedal gólmanovi šanci. Dále jsme pokračovali v tlaku a do 20. minuty jsme si vytvořili dvě stoprocentní šance, které jsme ovšem nedokázali proměnit. Ty byly zřejmě klíčovými okamžiky utkání. Chlapci se snad zalekli svého vedení a soupeř se začal velice jednoduchými nakopávanými míči dostávat k naší brance. Domácí využívali svých silových útočících hráčů, proti kterým naši obránci neměli v osobních soubojích šanci. Dvakrát nás skvěle podržel gólman, ovšem poté jsme v krátkém čase třikrát inkasovali. Do druhého poločasu jsme nastoupili stejně jako do toho prvního. Hráči opravdu bojovali a snažili se vyrovnat. Opět jsme měli několik loženek, ale ani jednu z nich jsme nedokázali přetavit v gólovou radost. Následovalo známé pravidlo "nedáš - dostaneš". Přišel čtvrtý gól v naší síti, který pohřbil naše naděje na zvrat. Kluci se přesto nevzdávali, ale bohužel naše efektivita v koncovce byla nulová. Soupeř se ještě třikrát dokázal prosadit a tak bylo výsledné skóre 7:1 pro domácí. Podle mého soudu výsledek utkání vůbec neodpovídá obrazu hry a je pro nás až příliš krutý.

.

TJ Durman Staré Město – MFK OKD Karviná C mladší 3:4 (2:3)

Branky MFK OKD Karviná: 12. a 30. Červený, 25. a 42. Kielkowski

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček – Szkutek, Michalička, Gatnar, Skalka – Lotter (40. Jung), Tancoš (20. Cyroň), Gasior, Galusek – Kielkowski, Červený (50. Przybyla)

Utkání bohaté na branky se muselo líbit. Obě strany předváděly touhu po vítězství. My jsme museli v první půli dvakrát dotahovat náskok soupeře. Nakonec jsme do druhého poločasu vstupovali s jednobrankovým vedením, které jsme ještě zvýšili na 4:2. Soupeř snížil po docela sporné penaltě na 4:3, ale víc jsme již nedovolili. Kluci konečně pořádně bojovali, a i když se některým nedařilo podle představ, musím ocenit aspoň jejich bojovnost.

.

Starší přípravky:

Český Těšín – MFK OKD Karviná A 0:6

Branky MFK OKD Karviná: Sembol 2, Swaczyna, Macko, Kandaras, Šturm

.

MFK Havířov B – MFK OKD Karviná A 0:5

.

MFK OKD Karviná B – Dětmarovice 10:1

Branky MFK OKD Karviná B: Noworyta 5, Ostáš 2, Seriš, Dobeš, Soušek

.

Mladší přípravky:

MFK OKD Karviná B – Horní Suchá 6:3

Branky MFK OKD Karviná: Špirko 4, Malý 2

.

MFK Havířov B – MFK OKD Karviná C 4:3

Branky MFK OKD Karviná: Halama 2, Buzek

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905