Generální partner
Světlý režim
7. červen 2010

Sedmnáctka si pojistila třetí místo

O víkendu pokračovaly zápasy dorostu a žáků. Sedmnáctka si vítězstvím nad Zábřehem pojistila třetí příčku. U15 sice prohrála v Olomouci 2:0, ale lídrovi soutěže byla víc než jen vyrovnaným soupeřem. Přinášíme Vám výsledkový servis.

MFK OKD Karviná U19 – Sulko Zábřeh na Moravě 4:4 (3:2)

Branky MFK OKD Karviná: 17. Marek, 19. Maryniok, 25. Otisk, 69. Ochodek

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Sznapka (45. Žídek), Wojaczek (45. Stanowski), Mleziva, Maryniok – Otisk, Mašlej, Stračánek, Seget - Marek (45. Skoč), Legierski (67. Ochodek)

V tomto utkání jsme nezklamali, ba naopak, byli jsme víc než vyrovnaným soupeřem. Ve 25. minutě jsme již vedli o tři branky. Soupeř se ale nevzdal, a po naši individuální chybě a rohovém kopu do poločasu snížil na rozdíl jednoho gólu. V druhém poločase se hra přelévala na obě strany. V 69. minutě vstřelil gól Ochodek, a měli jsme hru pod kontrolou. Ale v 80. minutě soupeř z nevinně vypadající akce snížil, a v 90. minutě opět po chybách našich obránců vyrovnal.

.

TJ VOKD Poruba TCHAS - MFK OKD Karviná U18 0:9 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná: 13. a 81. Stračánek, 77. a 79. Legierski, 83. a 84. Ochodek, 10. Otisk, 11. Seget, 75. Ševčík

Sestava MFK OKD Karviná: Mrozek – Sznapka, Stanowski, Ševčík, Maryniok - Otisk (55. Žídek), Mleziva, Stračánek, Seget (55. Mašlej) - Marek (67. Legierski), Skoč (55. Ochodek)

V tomto utkání jsme soupeře přehráli ve všech směrech a zaslouženě vyhráli.

.

MFK OKD Karviná U17 - Sulko Zábřeh na Moravě 4:1 (3:1)

Branky MFK OKD Karviná: 33. a 55. Kupczak, 15. Roman, 22. Bartoň

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel – Šiška, Dančík, Fischbach (57. Gizara), Třaskalík - Roman, Bartoň, Galocz, Kupczak – Hankus, Doležal (61. Owczarzy)

Utkání, které se od začátku nevyvíjelo dle našich představ, i přesto, že soupeř nastoupil pouze v deseti lidech. Úvod totiž výrazně ovlivnila podivná rozhodnutí hlavního rozhodčího. Běžela 4. minuta utkání a brankář soupeře nikým neatakován chytil 2 metry za pokutovým územím míč do rukou, k překvapení všech obdržel jen žlutou kartu. Z následujícího útoku soupeř vytěžil roh. Po jeho zahrání zazněla píšťalka sudího, protihráči odbíhali na vlastní polovinu a rozhodčí ukázal na pokutový kop, který hostující hráč s přehledem proměnil. Tento moment nabudil naše hráče natolik, že v dalším průběhu utkání soupeře k ničemu nepustili. Chlapci odvedli solidní výkon, který snad měl být odměněn větším počtem vstřelených branek, jelikož příležitostí jsme měli opravdu spoustu... Hodně "vidět" byl v tomto utkání Kupczak a Roman. Těmto dvěma hráčům patří absolutorium. Všem chlapcům děkuji nejen za přístup, ale i za to, že se nenechali rozladit nepříznivým vývojem utkání a byli velice disciplinovaní.

.

TJ VOKD Poruba TCHAS – MFK OKD Karviná U16 0:3 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 57. a 59. Legierski, 30. Ryšavý

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Káňa (40. Gizara), Toman, Helis, Bizoň – Hanzel (60. Roman), Dančík, Blaho, Helvín – Owczarzy (55. Legierski), Ryšavý

Utkání hrané na škváře jsme zvládli a zaslouženě zvítězili. Soupeře jsme za celou dobu nepustili do jediné šance a vzhledem k terénu jsme předváděli pohledný a rychlý fotbal.

.

MFK OKD Karviná U16 - Olympia Bruntál 9:2 (5:1)

Branky MFK OKD Karviná: 10. a 18. Ryšavý, 28 . a 50. Hanzel, 9. Káňa, 24. Owczarzy, 75. Kolek, 76. Gizara, 80. Blaho

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel – Káňa, Toman, Helis, Helvín – Blaho, Dančík, Gizara (40. Bizoň), Hanzel - Owczarzy (55. Kolek), Ryšavý

V utkání jsme byli jasně lepší a po celou dobu jsme měli hru pod svou kontrolou. Poprvé jsme nastoupili se třemi útočníky. V některých okamžicích bylo zřejmé, že hráči nemají tento způsob hry zažitý a nezvolili v daném okamžiku nejlepší herní variantu. Přesto předvedli několik nádherných přímočarých akcí, z nichž padaly pěkné branky.

.

SK Sigma Olomouc - MFK OKD Karviná U15 2:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Frisch, Cienciala, Kloda, Berešík – Šlampiak, Uher (67. Vala), Siekiera, Onderka – Kurušta, Puchel (46. Sivák)

Sigma sice potvrdila roli favorita, ale k vítězství jí pomohli naši hráči svými chybami. Domácí si vytvořili územní převahu, ale ta končila před naším pokutovým územím. A tak první gól vstřelili v 18. minutě po rohovém kopu a po zaváhání brankáře Pechy. Obdržená branka naše hráče přinutila k větší aktivitě a výsledkem byly gólové šance Frische a Puchela, které bohužel zůstaly nevyužity. Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním vyrovnat, ale už ve 38. minutě jsme inkasovali podruhé. To se Cienciala špatně zorientoval a vlastním gólem uzavřel skóre utkání. Hra byla ve druhém poločase vyrovnaná, ale již bez šancí.

.

Kopřivnice - MFK OKD Karviná U14 4:2 (2:2)

Branky MFK OKD Karviná: 10. Chnúrik, 12. Moskál

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický – Moskál, Szkuta, Chmelař, Jadamík – Hubáček (55. Iliadis), Puškáč, Svoboda (46. Kurz), Molnári (50. Franek) – Puchel, Chnúrik (58. Tomeček)

Zápas se odehrál na velmi podmáčeném terénu, na kterém nás silovější soupeř přehrával dlouhými nakopávanými míči. Ve 4. minutě po standardní situaci otevřela Kopřivnice skóre - 0:1. V 10. minutě Chnúrik pohotově zakončil přihrávku z křídelního prostoru - 1:1. Po dvou minutách jsme zahrávali rohový kop, a Moskál po přihrávce Chnúrika ze zadní tyče zvýšil na 1:2. Ve 26. minutě obrana špatně odhadla nakopnutý míč a soupeř v sólovém nájezdu srovnal na konečných poločasových 2:2. Do druhého poločasu jsme šli strhnout vítězství na naší stranu, ale bohužel Kopřivnice byla fyzicky vyspělejší a dotáhla zápas do vítězného konce - 2:4.

.

Hlučín B - MFK OKD Karviná U14 0:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 32. Chnúrik

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický – Moskál, Jadamík, Kurz (58. Tomeček), Svoboda - Hubáček (48. Iliadis), Puškáč, Szkuta (46. Franek), Molnári – Chmelař, Chnúrik

Utkání v Hlučíně, které se hrálo na hlavním hřišti, bych rozdělil na 2. poločasy. V 1. poločase jsme Hlučín přehrávali a nepouštěli ho do šancí. Naopak my jsme byli aktivní a vypracovávali jsme si jednu vyloženou šancí (2x Chnúrik, 2x Molnári, 1x Hubáček) za druhou a výsledkem mohlo být klidně naše vedení o pět branek. Ve 32. minutě zatáhl po pravé straně míč Chmelař a perfektním centrem našel dobře hlavičkujícího Chnúrika - 1:0. 2. poločas byl z naší strany hodně nervózní a soupeř přebral iniciativu v zápase. Výsledkem byly jeho vyložené šance, které výborně zlikvidoval brankář Pastornický. V utkání jsme podali kolektivní výkon a zasloužili jsme si vyhrát.

.

Sigma Olomouc – MFK OKD Karviná U13 3:1 (3:0)

Branka MFK OKD Karviná: 41. Putyera

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva – Kolek, Stallmach, Matějek (40. Szkutek), Lichtblau (45. Gasior) – Malyjurek (40. Galusek), Ligocký (30. Červený), Hilbert, Mikulec (45. Kielkowski) - Lingr, Putyera (30. Popek)

Paradoxem utkání byl první poločas, kdy domácí třikrát vystřelili na naší branku a dali tři góly. Co se týče herního projevu, byla první půle vyrovnaná. Kombinační hrou jsme se dostávali do útočného pásma, ale chyběla nám finální přihrávka. V šatně jsme si řekli, že soupeř je vyrovnaný a dá se s výsledkem něco udělat. Kluci potvrdili, že herně na ně máme a pěknou hrou alespoň snížili výsledek utkání. Všichni si zaslouží pochvalu za předvedený výkon.

.

Kopřivnice – MFK OKD Karviná U12 1:2 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 6. Egri, 45. Berešík

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa – Pavlica, Michalidis, Štěrba, Hujo - Všetička (30. Banot), Zeisberger, Berešík, Balcárek (30. Cieslawski) - Jóba (30. Kondziolka), Egri

Odložené mistrovské utkání hrané v Kopřivnici provázel silný déšť a velmi těžký podmáčený terén. Zápas se z naší strany vyvíjel kupodivu oproti minulým utkáním dobře. Přesto, že soupeř byl již od pohledu fyzicky zdatnější, naši chlapci jednoduchou hrou po stranách a centry na vysunuté útočníky se dostávali do slibných šancí. Po jedné z těchto akcí a po vynikajícím individuálním zakončení Egriho, který obešel, co se dalo, a zakončil do prázdné branky, jsme vedli 1:0. Škoda dalších neproměněných příležitostí stejného hráče. Soupeř hrál výborně a vytvářel si také šance. Především hrozil ze standardních situací, z které také vyrovnal na poločasových 1:1, kdy jme nepokryli volného hráče v pokutovém území. A ten nechytatelnou střelou do levého růžku srovnal. Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním strhnout vítězství na naši stranu. Všichni kluci se vydali ze všech sil a kýžený vítězný gól vstřelil po nepřehledné situaci v pokutovém území soupeře umístěnou střelou k levé tyči Martin Berešík. Všem klukům patří velká pochvala, a to především za týmový výkon.

.

FC Hlučín – MFK OKD Karviná U12 1:3 (1:2)

Branky MFK OKD Karviná: 29. a 60. Štěrba, 8. Egri

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa – Pavlica, Michalidis, Štěrba, Hujo - Poštulka (30. Špaček), Zeisberger, Berešík (30. Banot), Hrkel´ (30. Balcárek) - Kondziolka (30. Všetička), Egri

Úvod utkání patřil našim klukům, kteří uzavřeli soupeře na jeho půli a vynikajícím napadáním odebírali míče. Rychlou kombinací především po pravé straně pak zásobovali vysunutého Davida Egriho přihrávkami, který je využíval k ohrožení soupeřovy brány. Po vyhraném souboji ve středu hřiště Martinem Berešíkem a vyslanou kolmicí mezi dva obránce soupeře, vstřelil po úniku David Egri první branku utkání. Protože jsme nedokázali udržet nastavené tempo, soupeř začal hrozit svou technickou vyspělostí a kombinací. Po rohovém kopu z pravé strany vyrazil vynikající Ciupa balón před sebe, a soupeř vrátil míč před bránu, kde zapomenutý hráč vyrovnal hlavou na 1:1. V dalším průběhu prvního poločasu to byl především boj o každý metr plochy. V jednom z osobních soubojů přišlápl soupeř našemu ležícímu střednímu obránci Štěrbovi bolestivě stehenní sval. Tento moment se stal osudným pro další vývoj utkání. Z hrotu jsme museli stáhnout na pozici „posledního“ Egriho, který si s tím velice dobře poradil, a v poslední minutě 1. poločasu se na hrot postavil Štěrba, aby si vyzkoušel, zda bude moci pokračovat. Hned v následující akci se uvolnil s míčem Kondziolka, vyslal Štěrbu do brejku, a ten svoji příležitost nepromarnil - 1:2. Ve druhém poločase soupeř stupňoval tempo, ale naši kluci opět bojovali a cenné vítězství na horké půdě Hlučína uhájili. V poslední minutě upravil na konečných 1:3 nádhernou brankou Štěrba, který všem utekl a v plném běhu loboval vybíhajícího brankáře.

.

MFK OKD Karviná C starší - Baník Albrechtice 3:1 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 3. Sivák, 23. Zielonka, 60. Vala

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa – Jastrzembski (67. Buchta), Šipula, Zielonka, Hanák (51. Dičík) - Derík (65. Kendzior), Barčák (45. Gašo), Vala (68. Sicha), Macko – Gabrysiak, Sivák

Chlapci začali velice aktivně, ale první velkou příležitost si vytvořili hosté. Po chybě našich obránců se za jejich záda dostal osamocený albrechtický útočník, který však svou "tutovku" nedokázal proměnit. Potom jsme udeřili my. Míč se po několika odrazech v pokutovém území dostal až k Sivákovi, a ten přízemní ranou prostřelil gólmana. Kluci se stále častěji dostávali k hostující brance. Ve 23. minutě zdvojnásobil naše vedení z přímého kopu Zielonka. Jím vyslaný míč se s pomocí teče ve zdi snesl až za záda bezmocného brankáře. Pokračovali jsme v aktivní hře. Soupeře jsme přehrávali a téměř k ničemu nepustili. Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu jako ten první. Naši hráči si vytvořili obrovské množství šancí, ale ne a ne je proměnit. V některých případech to bylo opravdu "umění". Kdo neviděl, neuvěří. A proto se stalo to, co se logicky stát mělo. Po našem rohovém kopu se míč odrazil až k hostujícímu útočníkovi, jenž přesprintoval půlku hřiště a nadvakrát se dokázal prosadit. Nepřestávali jsme chlapce nabádat k větší aktivitě a bojovnosti, která nám nakonec nám přinesla ovoce ve formě kýženého uklidňujícího 3. gólu. V 60. minutě se ve středu hřiště dostal ke střele Vala a míč se se štěstím dostal až do albrechtické branky. Zápas jsme v poklidném tempu dovedli do zaslouženého vítězného konce.

.

MFK OKD Karviná C mladší - Baník Albrechtice 4:1 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná: 6. a 11. Červený, 3. Michalička, 35. Przybyla

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva – Šiška, Gatnar, Michalička, Skalka – Cyroň (34. Przybyla), Lotter (30. Tancoš), Szkutek (55. Jung), Galusek – Kielkowski, Červený (45. Malysz)

Do utkání jsme měli bleskový nástup, hráči zcela plnili to, co jsme si řekli před utkáním - důsledné napadání, zdvojování hráčů soupeře a hlavně jednoduchá hra směrem dopředu na naše útočníky. První branka přišla již ve 3. minutě, kdy za půlící čárou napřáhl k ráně Michalička, soupeřův obránce míč tečoval a ten zapadl do soupeřovy branky - 1:0! Za další tři minuty po rychlé akci vysunul Cyroň Červeného a ten nezaváhal - 2:0. V 11. minutě opět rychlý přechod do útoku z obrany, Kielkowski předložil opět Červenému, který byl v první půli hodně aktivní, a bylo to již 3:0! Druhý poločas jsme začali opět výborně. Ve 35. minutě Červený po levé straně obešel dva hráče, předložil zpátky na šestnáctku Przybylovi a ten v polopádu střelou k tyči zvýšil na 4:0. Poté se hra vyrovnala a my jsme dovolili po rohu snížit ledabylým bráněním soupeře na konečných 4:1. Zápas jsme zvládli opravdu dobře a vítězství jsme si zcela zasloužili. Pochvalu zaslouží všichni hráči.

.

Starší přípravky:

MFK OKD Karviná A – Těrlicko 13:0

Branky MFK OKD Karviná: Hejda 3, Feik 2, Hruška 2, Kandaras 2, Macko, Sembol, Kožušník, Adam Swaczyna

.

FK Bohumín – MFK OKD Karviná C 5:3

Branky MFK OKD Karviná: Kočíšek, Vrba, Pyszko

.

Mladší přípravky:

MFK OKD Karviná C – MFK OKD Karviná A 0:16

Branky MFK OKD Karviná A: Vondrák 5, Toroň 3, Buzek 2, Šťastný 2, D. Novák 2, Chobot, Foltyn

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo