Generální partner
Světlý režim
8. červen 2010

Kanonýr Opic smlouvu ještě nemá

Nejlepším karvinským střelcem druholigového ročníku 2009/10 se stal zkušený forvard MFK OKD Martin Opic.

Bývalý ligový útočník pražských Bohemians se zkušenostmi z Litvy zaznamenal proti Čáslavi hattrick, jeho tým vyhrál 3:0 a on v interní klubové tabulce předstihl Vladimíra Mišinského, který na jaře prožíval totální zmar. Jinak by se s velkým náskokem stal vůbec nejlepším kanonýrem II. ligy. Právě Opic s konečným počtem třinácti branek figuruje v tabulce střelců celé soutěže na druhém místě.

Předháněli jste se s Vladimírem Mišinským v posledním kole o to, kdo nakonec skončí v klubovém pořadí výše?

Vůbec ne. Důležité bylo vyhrát a skončit v první polovině tabulky. I Vláďa měl dneska šance na to dát gól, ale bohužel je nedal, zatímco já ano. To už tak prostě bývá. On dal minule dvě branky, já dneska tři. Navíc mi nahrál na gól do prázdné brány, což svědčí o tom, že jsme o klubovou korunu mezi sebou nebojovali.

Jak byste zhodnotil přístup mužstva k utkání?

Všichni viděli, že nasazení bylo stoprocentní, dřeli jsme, jako by nám samotným šlo o udržení. Chtěli jsme se jasně postavit spekulacím ohledně našeho možného vypuštění zápasu. Tyhle nesmysly nás v kabině semkly a dali jsme důrazně najevo, že odchodit utkání je v Karviné nepřípustné. Aspoň teď každý vidí, že se k nám pro body jezdit nebude ani v situaci, kdy jde soupeři o záchranu a nám relativně o nic. Stejně bychom dřeli, i kdyby měl být v posledním kole na padáka nějaký sousední klub ze severní Moravy, ať si to laskavě každý zapamatuje.

Hřiště už skýtalo možnost hrát kombinační fotbal, který je vám bližší, byla to výhoda?

Určitě, hřiště bylo už vysušenější než v průběhu týdne a z toho jsme těžili. V úterý bylo ještě pod vodou, do útrob stadionu nám zatékalo.

Jaké jsou pocity mužstva poté, co se nakonec přeci jen Karviné podařilo obsadit osmou pozici a tedy být v první polovině tabulky?

Pocity jsou samozřejmě výborné. Celé jaro se vyvíjelo všelijak, já myslím, že herně to z naší strany nebylo zase tak špatné, akorát výsledky nepřicházely. Nakonec je z toho osmé místo, což jsme chtěli. Vlastně to dopadlo jako loni, takže spokojenost. V příští sezoně budeme chtít určitě výše.

I vy? Máte už smlouvu na novou sezonu?

Smlouvu zatím nemám, respektive dohodu s vedením, protože já nejsem profesionál (Opic je povoláním hasič – pozn. aut.), takže smlouvu nedostávám. Ale zatím se mnou o tomhle ještě nikdo nejednal. Já osobně, pokud mi to zdraví dovolí, bych ještě tak dva tři roky chtěl hrát.

Čím to, že si tak dlouho udržujete skvělou střeleckou formu?

Je pravda, že už jsem v Karviné dlouho a nějaké góly se mi vždy nastřílet podařilo. Trenér mě před každým utkáním přesvědčuje, že jsem na hřišti platný hráč, tak se pak snažím jeho slova naplnit (smích).

Co je pro útočníka nejdůležitější? Musí mít dobrý výběr místa, čich na góly? Říká se, že v určitých fázích zápasu by měl být i sobec.

Ano, to je pravda, v tomto ohledu je role útočníka specifická. Abych byl platný pro mužstvo, musím být někdy sobec, to je normální a občas to na hřišti je i vidět. Takhle se ale hraje všude ve světě. V posledních letech zúročuji také zkušenosti, prostě vím, kde se postavit, kde očekávat přihrávku. V tomto směru je neocenitelný Radek Slončík, který vždy správně vyhodnotí, kam by měl balon na útočníka směřovat.

Co vás bude dnešní bilance stát?

No, šatna určitě něco vymyslí. Nevím, jestli mě kluci zkasírují za nejlepšího střelce, ale za ten hattrick mě asi moc šetřit nebudou (smích).

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Odehráno v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905