Generální partner
Světlý režim
14. červen 2010

Dvanáctka již pět kol neprohrála

Přestřelkami skončila utkání osmnáctky a šestnáctky. Oba naše týmy nastřílely dohromady 24 branek a jen dvě inkasovaly. Dobrou formu prokazuje i dvanáctka, která již pět kol neokusila hořkost porážky. Přinášíme Vám výsledkový servis dorostu a žáků.

SK Hranice - MFK OKD Karviná U19 3:6 (1:2)

Branky MFK OKD Karviná: 21., 31. a 50. Skoč, 70. Kaša, 87. Mleziva, 89. Marek

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel - Varga, Gorniok (65. Šiška), Mleziva, Žídek - Ochodek, Kaša, Maljar, Seget - Marek, Skoč

V tomto utkání jsme vyprodukovali spoustu individuálních chyb a některé z nich soupeř využil ke vstřelení gólů. Na inkasované branky jsme vždy dokázali rychle odpovědět a držet tak jednogólový náskok, který jsme zvýšili až v závěru utkání.

.

Slavoj Bruntál – MFK OKD Karviná U18 1:12

Utkání bylo jednoznačnou záležitostí našeho týmu. Se soupeřem jsme si dělali co chtěli, a výsledek odpovídá předvedené hře.

.

SK Hranice - MFK OKD Karviná U17 0:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Třaskalík, Šiška, Dančík, Fischbach (58. Wenglorz) – Bartoň, Nowak, Galocz, Kupczak – Doležal (50. Kurušta), Hankus (78. Frisch)

V prvním poločase jsme se nemohli dostat do tempa a přizpůsobili se nakopávání míčů ze strany soupeře. Vysoké míče nám dělaly problémy - příčinou bylo špatné obsazování hráčů Hranic. Vše však s přehledem řešil náš brankář Pecha, který byl v celém utkání jedním z nejlepších hráčů. Po změně stran jsme začali kombinovat po zemi, převzali jsme iniciativu a vzali otěže hry do vlastních rukou. Vypracovali jsme si 4 vyložené šance, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Poslední zápas sezóny skončil nerozhodně, ale musím poděkovat všem hráčům nejen za tento zápas, ale především za celou úspěšnou sezónu. V dnešním utkání bych chtěl pochválit brankáře Pechu, obránce Petra Dančíka a po změně stran střídajícího Lukáše Kuruštu, který vnesl do hry oživení a byl nebezpečný pro soupeře.

.

Slavoj Bruntál – MFK OKD Karviná U16 1:12 (1:6)

Branky MFK OKD Karviná: 10., 56. a 60. Ryšavý, 2. a 4. Owczarzy, 13. a 17. Hanzel, 22. Toman, 44. Nikiel, 45. Helvín, 52. Kolek, 57. Malatinský

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel - Káňa, Toman, Helis, Bizoň - Gizara, Dančík, Helvín, Hanzel (40. Malatinský) - Owczarzy (40. Kolek), Ryšavý

Utkání jsme měli od prvních minut pod stálou kontrolou, a domácí jsme k ničemu nepustili. Naši hráči soupeře převyšovali ve všech směrech, jak v technické dovednosti, tak v kombinaci.

.

MFK OKD Karviná U15 - SK ROSTEX Vyškov 5:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 9. a 18. Uher, 36. Sivák, 58. Kurušta, 68. Zielonka

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Frisch (58. Šipula), Cienciala, Kloda, Berešík - Šlampiak, Uher (35. Wenglorz), Siekiera (63. Zielonka), Onderka (30. Vala) - Kurušta, Puchel (35. Sivák)

V posledním mistrovském utkání jsme hostili již sestupující Vyškov a kluci soupeře jednoznačně přehráli. První branku jsme vstřelili už v 9. minutě Uherem, který se dokázal prosadit po rohovém kopu Klody. Druhý gól dal nádhernou hlavičkou opět Uher po centru Šlampiaka, kterému předcházela hezká kombinace Kurušty s Puchelem. To už hosté neunesli a začali faulovat. Výsledkem byly zranění Onderky a do té doby výborného Uhera. Druhý poločas jsme začali tím nejlepším způsobem, brankou hned po pěti sekundách hry, když Kurušta po dlouhé přihrávce Berešíka poslal centr před branku a Sivák vstřelil třetí gól. Hru jsme pak měli ve své moci a soupeře jasně přehrávali. Ve 45. minutě byl zbytečně vyloučený Cienciala, ale ostatní hráči soupeři nic nedovolili. Naopak v 58. minutě následoval faul na Kuruštu. Sám faulovaný hráč se postavil k zahrání pokutového kopu, který bezpečně proměnil. V 68. minutě uzavřel skóre utkání krásnou střelou z 30 – ti metrů Zielonka. Kluci zaslouží velkou pochvalu za předvedený výkon.

.

MFK OKD Karviná U14 – Rýmařov 1:0 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 51. Szkuta

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický – Moskál, Jadamík, Kurz, Svoboda (40. Franek) - Chmelař (52. Tomeček), Puškáč, Szkuta, Molnári - Hubáček (42. Puchel), Chnúrik (57. Iliadis)

V posledním zápase na domácí půdě jsme zdolali Rýmařov 1:0, kdy se nám podařilo skórovat ze standardní situace v 51. minutě Szkutou. Jsem rád, že jsme tento duel dotáhli do vítězného konce. Věřím, že potvrdíme vzestupnou formu ve dvou zbývajících utkáních na hřištích soupeřů a udržíme lichotivou čtvrtou pozici v tabulce.

.

MFK OKD Karviná U13- Vyškov 2:1 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 38. Lingr, 55. Matějek

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva – Ženíšek, Stallmach, Matějek, Lichtblau – Mikulec, Malyjurek (45. Červený), Kolek (30. Hilbert), Lingr - Ligocký (30. Popek), Řapek (30. Putyera)

V posledním utkání sezóny nám šlo hlavně o předvedení kvalitního výkonu a ukázat všem, že jsme se za rok posunuli herně výš. Nepřálo nám počasí. Extremní vedro odebíralo všem rychle síly, ale i přes tuto překážku jsme utkání zvládli a soupeře porazili. První poločas jsme vyrovnanou hru zvládli, až na jednu chybu, po které jsme inkasovali. Do druhé poloviny jsme šli s odhodláním výsledek otočit, a to se nám povedlo. Všichni si zaslouží pochvalu, ale musím vyzvednout výkon Ondry Lingera, který přispěl k obratu tohoto utkání.

.

MFK OKD Karviná U12 – Rýmařov 5:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 45. a 59. Štěrba, 18. Berešík, 32. Kondziolka, 40. Všetička

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa – Pavlica, Michalidis, Štěrba, Hujo - Poštulka (29. Špaček), Zeisberger, Berešík, Hrkel´ - Kondziolka (31. Všetička), Egri

Úvod utkání patřil našim klukům, kteří uzavřeli soupeře na jeho půli a vynikajícím napadáním odebírali míče. Ve druhém poločase jsme hosty přitlačili a ten začal dělat chyby v obraně. Těch jsme dokázali využít a vsítili jsme další branky zásluhou Štěrby, Kondziolky a Všetičky.

.

MFK OKD Karviná C starší - FK Těrlicko 4:2 (2:1)

Branky MFK OKD Karviná: 38. a 55. Derík, 8. Vala, 22. Macko

Sestava MFK OKD Karviná: Hanák – Šťastný, Jastrzembski, Zielonka, Petyniak (36. Buchta) – Derík, Vala, Johanidis (55. Kendzior), Macko (60. Sicha) - Barčák (36. Gašo), Bouřa (44. Dičík)

Do utkání proti mužstvu uzavírající tabulku soutěže, jsme vstupovali jako favorit. A hned od úvodních minut to naši hráči potvrzovali. Velice aktivní byl zejména na pravé straně hrající Derík, který zařídil úvodní branku. V osmé minutě si pohrál s obráncem soupeře ve stylu "pojď sem, kam jdeš", přesně odcentroval a Valovi stačilo jen nastavit čelo, aby rozvlnil síť - 1:0. Kluci se snažili navýšit náskok, ale přišel naprostý šok. Nenápadná střela ze střední vzdálenosti skončila přímo v horním růžku naší brány - 1:1. Chlapce, však tento gól nepoložil. Ve 22. minutě jsme přes střed hřiště otočili na jeden dotek hru zprava doleva, a po přihrávce Valy se ve střelecké pozici objevil náš výborně hrající kapitán Macko a nezklamal - 2:1. Neúnavný Derík stále zásoboval své spoluhráče milimetrovými přihrávkami, ovšem ti jimi nepochopitelně pohrdali. Ve druhém poločase jsme udělali pár změn v sestavě a zejména Gašo ještě více rozhýbal naši hru. Derík se zřejmě už nemohl dívat na naši nemohoucnost vstřelit další gól a vzal to na sebe. Prosadil se hned dvakrát a tím rozhodl zápas. Soupeř ještě v závěru dokázal snížit na konečných 4:2.

.

Inter Petrovice - MFK OKD Karviná C starší 6:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa – Šťastný, Hanák, Iliadis, Kubačák (50. Kendzior) – Derík, Johanidis (40. Dičík), Franek (41. Barčák), Svoboda - Gašo (50. Bouřa), Macko

Chlapci působili od úvodních minut velmi odevzdaně. Vůbec nám nefungoval střed hřiště, záložní řada nepodporovala obranu. Domácí hráli v první půli jen nakopávané míče. Po jednom takovém jsme obdrželi úvodní branku. V prvním dějství jsme ještě drželi krok a prohrávali pouze o gól. Druhý poločas jsme však začali úplně tragicky. Během pěti minut jsme dvakrát inkasovali a bylo po zápase. Soupeř poté ještě třikrát skóroval. Naši hru zřejmě nejvíc demonstrovaly dvě situace-první, kdy jsme utržili gól přímo z rohového kopu a druhá, ještě více potupná, kdy si brankář domácích naběhl na roh, zakřičel si že chce míč a naši hráči mu jej elegantně a slušně přepustili ke skórování.

.

MFK OKD Karviná C mladší - FK Těrlicko 12:0 (4:0)

Branky MFK OKD Karviná: 16., 45., 55., 56. a 59. Kielkowski, 19. a 30. Michalička, 38. a 43. Galusek, 25. Šiška, 33. Lotter, 36. Gasior

Sestava MFK OKD Karviná: Kucza – Michalička, Šiška, Gatnar, Skalka - Lotter (30. Jung), Molnári, Gasior (40. Przybyla), Galusek - Tancoš (35. Malysz), Kielkowski

Jednoznačné utkání. Soupeř přijel ve velmi omlazené sestavě a dle toho vypadal průběh utkání. Branek padlo spoustu, hráči si zastříleli, ale trochu nám chyběla lepší kombinační hra, a ze začátku i přesnost.

.

Inter Petrovice – MFK OKD Karviná C mladší 1:2 (1:2)

Branky MFK OKD Karviná: 20. Galusek, 29. Červený

Sestava MFK OKD Karviná: Kucza – Michalička, Šiška, Gatnar, Skalka – Lotter (40. Przybyla), Molnári (20. Cyroň), Gasior, Galusek - Tancoš (35. Jung), Červený (40. Malysz)

Velice těžký zápas jsme sehráli na hřišti Interu Petrovice. Vítězství jsme doslova vydřeli a ukopali, protože hřiště po záplavách vypadalo spíše jako oraniště, a vůbec se na něm nedalo kombinovat. Míč odskakoval od země, kam se mu líbilo. Sice jsme prohrávali 0:1 po snad jediné akci soupeře v první půli, ale hned minutu na to jsme srovnali po pěkné akci Tancoše a Galuska, který z levé strany nekompromisně zavěsil. O deset minut později unikl Červený a nedal brankáři žádnou šanci - 1:2. Absolutorium si zaslouží Vojta Skalka, který byl dnes bezchybný a všechny situace řešil s přehledem a jistotou. Poslední zápas sezony jsme tedy zvládli.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo