Generální partner
Světlý režim
28. červen 2010

Kamil Skopal: V Karviné panuje rodinná atmosféra

K dnešnímu rozhovoru jsme si pozvali Kamila Skopala, který posílil realizační tým. Nový masér MFK OKD má za sebou bohatou praxi. Nejprve začínal masírovat u týmu SFC Opava, aby posléze zakotvil na několik let u extraligového hokejového klubu HC Oceláři Třinec.

Jaký je rozdíl mezi profesí maséra u hokejistů a u fotbalistů?

Moc velký rozdíl mezi tím není. Akorát u hokejistů je nahuštěný program, jelikož hrají zápasy třikrát do týdne. K tomu samozřejmě patří i nezbytné cestování k zápasům, které taky zabere spoustu času. Oproti tomu fotbalisté hrají jenom jednou týdně. Jen výjimečně mají takzvaný anglický týden.

Jak probíhá váš pracovní den?

V přípravném období je můj den hektičtější, jelikož trénujeme dvoufázově. Ráno přijdu do práce, a hned chystám nápoje. Poté s kustodem Vencou Poslem nachystáme vše potřebné na trénink. Po jeho skončení si každý z hráčů řekne, co potřebuje. Společně s fyzioterapeutem Lukášem Němcem o ně pečujeme. Do naší party patří i lékař Zdeněk Vojkůvka, který dbá na zdraví kluků.

Kteří fotbalisté vyžadují speciální péči?

Žádní. Jak někdo něco potřebuje, tak si řekne. Ale je pravdou, že starší a zkušenější fotbalisté ví, jak se o sebe starat. Proto chodí na masáže, rehabilitace, regeneraci a tím si prodlužují svůj fotbalový život.

Považujete ve svém povolání za výhodu, že jste sám hrával fotbal?

To, že jsem působil dlouhou dobu u fotbalu, mi ohromně pomohlo. Sice jsem se časem přeorientoval na hokej, ale změna nebyla nijak drastická.

Překvapilo vás něco v novém působišti?

Příjemně mě překvapilo, že tady panuje rodinná atmosféra. Že každý pomáhá tomu druhému. To se mi moc líbí.

Jak se těšíte na nový ročník?

Už se těším. Přípravné zápasy sice musí být, ale není nad klasické mistrovské utkání. V nich už jde totiž o hodně. Navíc přijde mnoho lidí, a každým cloumá adrenalin. Ať už je 1. srpna (smích).

Působil jste v klubu SFC Opava. Je mezi Opavou a Karvinou nějaký rozdíl?

V Opavě jsem působil před mnoha lety. Od té doby šla úroveň klubů hodně nahoru. Zlepšilo se zázemí, kluby opravují své stadiony. I hráči jsou větší profesionálové, než tomu bylo kdysi. Takže se špatně srovnávají podmínky. Jenom mě mrzí, že se Opava nedokázala zachránit. Je to velká škoda hlavně pro diváky. Každý měl rád náboj derby. Když si navíc vzpomenu na týmy, které taky hrávaly druhou ligu, ať je to Havířov, Bohumín, či Frýdek – Místek, tak je mi hodně smutno, jak dopadly.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo