Generální partner
Světlý režim
12. červenec 2010

Čeká nás dlouhodobá práce, říká Jiří Chytrý

Minulý týden se své funkce ujal trenér U19 Jiří Chytrý. Tento zkušený kouč vystřídal u kormidla Čestmíra Kročila. S jakými ambicemi přichází do Karviné?

Máte za sebou bohatou trenérskou minulost. Působil jste v Kroměříži, kde jste trénoval áčko mužů. Poté jste ve Zlíně šéfoval sportovnímu centru mládeže a zároveň jste vedl U19. Podobnou profesi jste zastával ve Slovácku, jen s tím rozdílem, že jste byl i asistentem trenéra u A mužstva a také koučem rezervy. Posledním vaším působištěm byl Baník Ostrava, respektive jeho juniorka. Které angažmá vás nejvíce obohatilo po trenérské stránce?

Každá štace mi něco dala. Z každého angažmá jsem si odnesl něco, co se mi hodí v trenérské práci. Jsem rád, že jsem mohl působit v těchto klubech. A hlavně oceňuji tu mnohostrannost a pestrost, které se mi v těchto působištích dostalo.

Angažmá v Baníku se nedá hodnotit jako povedené. Avšak chybami se člověk učí. Jakou chybu byste nechtěl opakovat?

Působení v Baníku je na delší analýzu. Samozřejmě, že je tam otisknut můj nesmazatelný podpis. Po sportovní stránce se sezóna nepovedla. Ale já vůbec nelituji, že jsem se upsal Baníku. Nasbíral jsem tam totiž spoustu zkušeností.

Se svým týmem se teprve sžíváte. Co vám napověděly první tréninky?

Potvrdila se moje očekávání. Cítím, že v Karviné je proces budování ve fázi vývoje. Vedení klubu si to plně uvědomuje a snaží se dělat maximum, aby se fotbal dostal na úroveň nejlepších mužstev v republice. Máme zde špičkovou infrastrukturu, co se týče zázemí. Nyní se budeme snažit nastartovat systém tak, aby fungoval po celé trase - od přípravek, přes mládež, dorost, juniorku, až po áčko mužů. Musíme tedy vylepšit několik věcí.

Před novou sezonou se buduje úplně nové družstvo. Dá se během krátké letní přestávky připravit mužstvo na vyšší soutěž?

Je to hodně obtížné. Musíme začít postupnými kroky a dobudovávat družstvo za pochodu. Čeká nás dlouhodobá práce a jsme teprve na jejím začátku. Po prvních zápasech budeme vědět, v jaké jsme fázi budování mužstva.

Co očekáváte od nadcházejícího ročníku?

Chtěli bychom odehrát soutěž bez existenčních starostí. Jak jsem již naznačil, budujeme mužstvo za pochodu, a proto potřebujeme klid na práci. Jakmile bychom byli namočeni do sestupových vod, přišel by stres a hráči by byli pod tlakem. Kdežto když budeme hrát ve středu tabulky, budeme se moci věnovat systematické práci. A pokroky se dělají rychleji, pokud nejste pod tlakem.

Jaký rukopis vtisknete našemu týmu?

Všude, kde jsem působil, jsem se snažil o ofenzívní pojetí hry. Ofenzíva u mě vítězí. Ale vše bude záviset na tom, co nám dovolí soupeř. Možná to bude úplně jinak, a místo útočení se budeme muset bránit. Teprve konfrontace ukáže, jak jsme na tom kvalitativně.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo