Generální partner
Světlý režim
16. červenec 2010

Daniel Tchuř nejde dohrát kariéru

Fotbalový klub MFK OKD Karviná ulovil do svých řad zvučné jméno z Baníku Ostrava.

Mezi prvními posilami fotbalového MFK OKD Karviná je Daniel Tchuř, v minulé sezóně ještě obránce ostravského Baníku. Do Karviné přichází s cílem vyztužit obranné řady mužstva a zkvalitnit obrannou činnost.

Třiatřicetiletý Tchuř má zkušenosti z Ligy mistrů v dresu slovenské Petržalky. V Karviné podepsal smlouvu na jeden rok a shledá se zde se svým kamarádem Radkem Slončíkem, s nímž svého času působil v maďarské nejvyšší soutěži. „Na spolupráci s Radkem se těším. Je to pořád vyjímečný fotbalista,“ připomíná Tchuř.

Odchovanec vítkovické kopané si zahrál i v předním českém klubu – Slavii Praha, i když ne dlouho. „To angažmá mi i tak dalo hodně. Poznal jsem, jak to chodí ve špičkovém českém klubu.

Skok z druhé ligy do první byl obrovský. Trochu mě mrzí, že jsem se ve Slavii více neprosadil, ale to bylo dáno i tím, že v tu dobu působili v klubu opravdu výteční fotbalisté, jako byli třeba Pavel Kuka, Ivo Ulich, Radek Černý nebo Karel Rada. Zajímavé je, že před příchodem do Slavie jsem si myslel, že mým dalším působištěm po Vítkovicich budou Bohemians. Ale dopadlo to jinak,“ vzpomíná Tchuř.

Ten nedá dopustit na bratislavské mužstvo Petržalky, se kterým se dostal do Ligy mistrů. „To byla výborná štace. Sešla se tam vynikající parta a vše bylo podpořeno velkým úspěchem, kdy jsme se probojovali do prestižní Ligy mistrů. Tehdy jsem si ověřil, že můžeme hrát i proti nejlepším evropským hráčům,“ podotýka Tchuř.

Loňskou sezónu strávil v sousední Ostravě, kde dosáhl na třetí místo a evropské poháry. „Karviná byla jasnou volbou. O dalších nabídkách nevím, takže jsem se ani nemusel rozmýšlet. Tady cítím důvěru trenéra, to je pro mě podstatné,“ upozornil zkušený obránce a dodal, že to není tak, že by do Karviné šel pouze dohrát kariéru. „Takhle to vůbec neberu. Teprve až zjistím, že na to už fakt nemám, skončím. Dohrát kariéru se chodí do nějaké nižší soutěže, ne do druhé ligy, navíc do tak kvalitního mužstva, jakým disponuje Karviná,“ konstatuje Daniel Tchuř.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo