Generální partner
Světlý režim
16. červenec 2010

První zápas se sedmnáctce vydařil

K prvnímu přípravnému střetnutí si sedmnáctka pozvala Hlučín, a po bezbrankové poločasové remíze svého soka zdolala 3:1.

MFK OKD Karviná U17 – Hlučín 3:1 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha (40. Mato) – Káňa, Cienciala, Malatinský (40. Bizoň), Helvín – Blaho, Roman, Gizara – Hanzel, Owczarzy, Kurušta

Branky MFK OKD Karviná: 56. a 62. Kurušta, 70. Roman

V úmorném vedru se hrálo v podstatě na jednu bránu. Karvinští se do svého soupeře zakousli s vervou a pressinkem po celém hřišti si vynutili stálou převahu. V prvním poločase však nedokázali svůj tlak zúročit. Teprve v druhé polovině utkání mířili přesněji, a po zásluze zvítězili 3:1. Kdyby dokázali proměnit alespoň polovinu šancí, byl by konečný výsledek dvouciferný.

První příležitost si karvinští vypracovali v desáté minutě. Roman sklepl na Kuruštu, ale ten z osmnácti metrů pálil nepřesně.

Tisíciprocentní šance se zrodila o pět minut později. Po přímém kopu doputoval míč k osamocenému Kuruštovi, který z pěti metrů netrefil prázdnou bránu.

O pár chvil později se ten samý hráč opřel do míče z hranice velkého vápna a střela jen lízla boční síťku.

Ve dvacáté minutě zahrávali hlučínští přímý kop a Pecha jej s námahou vyrazil na břevno, od kterého balón doputoval za bránu. Z následného roku se opět rozezvučela branková konstrukce. Naštěstí pro karvinské dopadlo vše skvěle.

Překrásnou akci předvedl Roman. Ve vápně se kličkou do protipohybu zbavil obránce, jenomže střele chyběla razance a přesnost.

V poslední minutě prvního poločasu vyrobili hostující zadáci obrovskou hrubku, po níž se Owczarzy řítil sám na brankáře. Ten stačil první střelecký pokus vyrazit. Následná dorážka v podobě lobu byla vysoká a snesla se nad břevno.

Vstup do druhé půle byl z hlediska našeho týmu katastrofální. Po několika vteřinách hry přišel centr do pokutového území. V něm si dva útočníci Hlučína s přehledem poradili s jedním obráncem a přesnou hlavičkou otevřeli skóre utkání – 0:1.

Vedení vydrželo hostům jen deset minut. Gólman hostí podběhl lehký centr ze strany a dobře postavený Kurušta hlavou pohodlně skóroval – 1:1.

Obrat přišel po hodině hry. Kurušta si zaběhl na prodloužený míč za obranu a lišácky přehodil vybíhajícího brankáře – 2:1.

Dílo zkázy pro Hlučín dokonal v 70. minutě Roman. Agilní Kurušta pouze orazítkoval tyč a Roman uklidil odražený míč do sítě. – 3:1.

MFK OKD Karviná U19 – Dětmarovice muži 1:2

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina – Kaša (40. Maryniok), Mleziva (40. Ševčík), Stanowski, Karpjak – Graňák, Gorniok, Timp (40. Timp) – Seget (40. Skoč), Marek, Ochodek (40. Paduch)

Branka MFK OKD Karviná: 64. Karpjak

V úvodu utkání byla relativně dobrá organizace hry a dařilo se nám konstruktivně získávat míče ve středním obranném pásmu a středním útočném pásmu. Bohužel jsme byli nepřesní v útočné fázi a nedohráli jsme řadu velmi dobrých situací do zakončení. V závěru poločasu a ve 2. polovině hry už organizace hry nebyla kvalitní a v útoku jsme se bohužel opět předháněli v nepřesnostech. 1. branku jsme inkasovali středem obrany, 2. branku po brejku po našem rohovém kopu. Jediný gól jsme vstřelili ze standartní situace.

MFK OKD Karviná U19 – SFC Opava U17 0:1

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina – Ochodek, Mleziva, Stanowski, Ševčík – Seget (40. Stračánek), Gorniok, Puškáč, Paduch (40. Kaša) – Skoč (40. Legierski), Timp

Úvodní zápas přípravy, ve kterém vázla organizace hry a na velmi slabé úrovni byly i individuální výkony některých hráčů. Branku jsme inkasovali po hrubé individuální chybě Mlezivy .

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905