Generální partner
Světlý režim
16. prosinec 2021

Bohumil Páník: Plzeň vychází z výborné obrany

Fotbalisty MFK Karviná čeká těžký oříšek pro přerušení šestizápasové šňůry porážek - v tabulce druhá Viktoria Plzeň. Jak vnímá posledního soupeře v roce 2021 kouč Bohumil Páník?

Trenére, jste rád, že už je na programu pouze jeden poslední zápas?
V tomto období toho má mužstvo už dost. Prožilo hektické období, kdy během dvou týdnů odehrálo pět utkání. Teprve teď se zpátky vrátilo do zajetých kolejí a posledních čtrnáct dnů trénujeme v nějakém konsolidovaném stavu a rytmu, byť nám kvůli zranění chybí několik hráčů.

Máte zamotanou hlavu, koho v sobotu proti Plzni pošlete na hřiště?
Prakticky už nyní sestavu víme. Nastoupí ti hráči, kteří jsou k dispozici. Potřebujeme je vidět i s výhledem na jarní část.

Viktoria je v tabulce druhá, daří se jí. Jak na ni, když na hřištích soupeřů má bilanci pěti výher, jedné remízy a dvou porážek při skóre 9:7?
Vychází z výborné obrany, což ukázala třeba na Slovácku – ten zápas jsem viděl přímo na stadionu. Plzeňští odolávali velkému tlaku domácích a byli maximálně efektivní. Plzeň má rychlé a šikovné hráče při práci s míčem. Krajní hráči umí jeden na jednoho, jsou výborní dribléři. Navíc středová trojice neustále rotuje a snaží se něco vymyslet. V tom jsou obrovsky silní a nebezpeční.

Považujete za výhodu, že soupeř bude postrádat nejlepšího střelce ligy Beauguela?
Myslím si, že pokud místo něj nastoupí Tomáš Chorý, tak ten bude natěšený, že jde od začátku do hry. Je to nepříjemný hráč, typická devítka stejně jako Beauguel. Oba jsou odlišní, ale stejným jmenovatelem je jejich velká síla v koncovce.

Tři body jsou při pohledu na tabulku nutností teď už v každém zápase, ale spokojil byste se tentokrát i s jedním bodem?
Každý tým jde do každého zápasu vítězit. My také, a proto mužstvo celý týden chystáme. Vítězit chce i karvinský fanoušek. Rozhodne se na hřišti.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo