Generální partner
Světlý režim
1. říjen 2010

Vyhrajeme poprvé se Sokolovem?

Zmírnit dosavadní pasivní bilanci se Sokolovem budou chtít karvinští fotbalisté v sobotním utkání. Pokud se jim podaří naplno bodovat, utečou svému soupeři na rozdíl čtyř bodů.

Dnes dopoledne odcestovali karvinští fotbalisté na druhý konec republiky. V sobotu se představí v Sokolově a budou chtít rozhodnout hornické derby ve svůj prospěch. Zatím se jim to ani jednou nepodařilo. Ze Sokolova si přivezli pouze remízu za výsledek 2:2.

Do hornického města odjeli karvinští bez dvou zraněných hráčů – Josefa Hoffmanna a Michala Gondy. Domácí se zase budou muset obejít bez Pilaře, což je pro Baníkovce velká ztráta. Tento zkušený záložník je po Podrazském druhým nejlepším střelcem mužstva.

Pohled do tabulky hovoří za vše. Pokud se chtějí naší fotbalisté udržet v horní polovině druholigového pelotonu, budou muset bezpodmínečně zvítězit. Jakýkoliv jiný výsledek by jim mohl připravit pád až na 13. místo. To ovšem za předpokladu, že týmy nacházející se na 8. až 13. místě zvládnou své zápasy na jedničku.

A jak se na zítřejší derby dívá nedávno jmenovaný trenér Baníku Sokolov Radoslav Látal?

„Přijede k nám silný soupeř. Karviná má velice kvalitní kádr, i když zatím nemají takové výsledky, jak by si asi sami přáli a představovali. Budeme se je snažit dostat pod tlak. Nechceme ale dopustit to, co se tady stalo první zápas s Třincem, na to si budeme muset dát pozor a být vzadu opatrnější. Musíme se vyvarovat hrubých chyb. Jdeme do zápasu samozřejmě s tím, abychom to zvládli. Pokud Karvinou porazíme, o to cennější budou dovezené body z Mostu,“ sdělil pro sokolovský web trenér Radoslav Látal.

Utkání v Sokolově se odehraje v sobotu 2. října od 10:15 hodin. Z tohoto utkání je také připraven komentovaný on – line přenos na sportovním serveru www.onlajny.cz

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – FK Baník Sokolov ve druhé lize: 0 – 2 – 2. 5:10

Střetnutí z minulé sezóny:

FK Baník Sokolov – MFK OKD Karviná 2:0 (1:0)

Branky: 41. Čada, 90. Podrazký. ŽK: Vaněček - Hoffmann, Suchý. Rozhodčí: Benedikt - Hojsík, Pospíšil. Počet diváků: 1325

FK Baník Sokolov: Zacharda - Kaplan, Kura, Studík, Hanzlík - Podrazký, Čada, Pilař (85. Javorský), Vaněček - Nádeníček (72. Habai), Dejmek.

MFK OKD Karviná: Kafka - Jursa, Hoffmann, Suchý, Staš - Ficek, Pavlík, Milosavljev, Ciku (76. Tchami) - Mišinský, Pontus (56. Medjedovic).

MFK OKD Karviná – FK Baník Sokolov 2:2 (1:0)

Branky: 27. Milosavljev, 62. Štajer – 80. Radzinevičius, 90. Vaněček . ŽK: Opic – Duchnič, Pilař, Čupr, Javorský.Rozhodčí: Mikel – Handlíř, Santarius. Počet diváků: 1394

MFK OKD Karviná: Kučera – Hoffmann, Suchý, Buryán, Štajer – Jursa (84. Slončík), Kostoláni, Tchami, Milosavljev (64. Ciku) – Mišinský (70. Opic), Pontus.

FK Baník Sokolov: Bertelman - Kaplan (28. Habai), Knakal, Jašíček, Čupr - Podrazký (78. Hanzlík), Javorský, Pilař (K), Vaněček - Duchnič, Mlika (68. Radzinevičius)

Nejlepší střelci:

Karviná: 3 – Mišinský, Milosavljev, Ficek, 1 – Slončík, Motyčka, Gottwald, Knötig, Ciku, Opic

Sokolov: 6 – Podrazský, 3 – Mlika, Pilař, 2 – Šilhan, 1 – Vaněček, Duchnič, Knakal, Čada

.

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 1 761 diváků

Sokolov: 1 237 diváků

.

Kurzy na zápas
Sázkovka 1 0 2
Bet-at-home 2.10 3.00 3.20
10Bet 2.06 3.14 3.37
Sports.com 2.00 3.40 3.15
Titanbet 2.05 3.32 2.88
Sazka Tip 2.10 3.00 3.20
Bwin 2.00 3.40 3.15
Chance 2.15 3.00 3.20
Fortuna 2.15 3.00 3.20
Sportingbet 2.05 3.10 3.30
Tipsport 2.15 3.00 3.20

Údaje k pátku 19:00.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo