Generální partner
Světlý režim
9. listopad 2010

Karel Večeřa: Karviná má konsolidovanější kádr než Brno

Dnes večer poskytnul exkluzívní rozhovor pro naše webové stránky trenér Zbrojovky Brno Karel Večeřa.

V Baníku jste působil s Karlem Kulou, který je nyní hlavním trenérem v našem klubu. Jak na tuto spolupráci vzpomínáte?

Strašně dobře. S Karlem Kulou jsme v Baníku Ostrava prožili nádherné dva roky. Takže mám na toto společné působení samé hezké vzpomínky.

První osmifinálový zápas vám nevyšel. V Karviné jste prohráli 2:0. Překvapil vás něčím soupeř? V čem spatřujete hlavní důvody porážky?

V prvé řadě musím ještě jednou pogratulovat Karviné k výhře. Vaše vítězství mohlo být i vyšší. My nemáme dobrý půlrok, podáváme špatné výkony a topíme se ve vlastních chybách. Naše aktivita směrem dopředu je chabá a v obraně vytváříme neskutečné minely. Povedl se nám jen zápas se Slováckem. Ostatní zápasy nebyly podle mých představ. Navíc se potýkáme s marodkou a v každém utkání musíme dělat vynucené změny. Ještě jsme tuto sezónu nehráli dvě zstřetnutí po sobě ve stejné sestavě. Také máme přestárlé mužstvo, proto zabudováváme do sestavy i perspektivní mladíky. Z tohoto pohledu je na tom Karviná lépe než my, jelikož má konsolidovaný kádr.

Pasivita s jakou jste odehráli střetnutí v Karviné, by vám moc šancí na postup nedávala. Na druhou stranu nesmíte zapomínat na zadní vrátka, protože jakýkoliv gól v brněnské síti by pravděpodobně rozhodnul o postupujícím. Dá se tedy očekávat opatrná hra?

Vzhledem k našemu rozpoložení nevěřím, že vzadu uhrajeme nulu. Šance na postup vidím v této chvíli 80:20 pro Karvinou.

V odvetě s největší pravděpodobností nenastoupí Hudec se Střeštíkem. Jak moc vám komplikuje zranění těchto hráčů předzápasové záměry?

Je to pro nás nepříjemné oslabení. Ale neštěstí jednoho, je štěstím pro druhého. Ostatní mají příležitost chopit se nabízené šance.

Byl by pro vás postup v Ondrášovce cupu satisfakcí za nepovedený podzim?

Pokud by se nám podařilo postoupit, byla by to slabá náplast na nepovedenou sezónu.

Před vámi jsou důležitá dvě kola. Nejprve se představíte v Ústí a poté zakončíte ligu utkáním s Baníkem Ostrava. Věříte tedy, že zápas s Karvinou může být tím zlomovým okamžikem, který vás nakopne k lepším výkonům?

To jsou pouhé spekulace. Takhle jsme se utěšovali po každém zápase a vůbec to nepomohlo. Ani výhra 7:0 nad Slováckem naše hráče nevyburcovala k lepším výkonům. Co víc tedy můžeme chtít?

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905