Generální partner
Světlý režim
8. prosinec 2010

Nejsem spokojený s výsledky, říká trenér MFK OKD Karel Kula

Nevyrovnané výkony a zbytečné ztráty bodů. Tak by se dalo zjednodušeně zhodnotit vystoupení karvinských fotbalistů ve druhé lize. Jak se s odstupem času dívá na výkony svého mužstva Karel Kula, se můžete dočíst v následujícím rozhovoru.

Hráči se nyní připravují doma. Dostali od vás tréninkový plán, který musí plnit. Co je však náplní práce trenéra v období, kdy se netrénuje?

Stačil jsem si dát do kupy statické údaje za celou podzimní část. Vše mám tedy zesumírované a můžu na tom v budoucnu stavět. Se sportovním managerem Petrem Mašlejem komunikujeme o možnostech posílení kádru. Také si dávám dohromady tréninkové plány na přípravné období a vyjednáváme s ostatními kluby termíny přípravných zápasů.

Jak byste zhodnotil podzimní část sezóny?

Hodnocení bych rozdělil na tři části, vždy po pěti zápasech. Pokusím se rozebrat i dvě třetiny soutěže, přestože jsem byl pouze asistentem a správně by tuto etapu měl zhodnotit bývalý trenér Jiří Balcárek. První třetina nám vyšla. Úvodní dva zápasy jsme zaslouženě vyhráli a ve třetím utkání se rozešli smírně s Duklou Praha. Vše vypadalo nadějně. Jenomže dvě za sebou jdoucí porážky nás vrátili zpátky na zem. Přesto považuji 7 bodů za docela slušný průměr.

2/3 byla výrazně slabší. Uhráli jsme jenom pět bodů, což je strašně málo. Po deseti kolech jsme měli na kontě dvanáct bodíků a pro mužstvo musel přijít nový impuls. Tím byla rezignace trenéra Jiřího Balcárka na svůj post.

Závěrečná třetina byla z mého pohledu slušná. Získali jsme osm bodů, a prohráli jsme pouze se Žižkovem. I když jsme s Viktorkou nebodovali, nemůžu klukům nic vytknout. Bojovali do poslední minuty, což ocenili i naši fanoušci.

Krátké závěrečné resumé by se dalo vyjádřit těmito slovy: Nejsem spokojený s výsledky a počtem bodů. Čekal jsem daleko více.

Nejvíce gólů jsme inkasovali v první desetiminutovce a v závěru prvního poločasu. Také vstupy do druhé půle nebyly ideální. Hrála v tom roli nekoncentrovanost?

Bezpochyby ano. Hráči se musí soustředit na hru od první do poslední minuty. A to jsem postrádal. Dělali jsme hrubé chyby, kdy se kluci nevěnovali vlastní činnosti. Díky tomu jsme zbytečně ztratili mnoho bodů. Je to varování pro příště.

Na jednu stranu jsme obdrželi pouze jedinou červenou kartu, naopak několik žlutých karet bylo zcela zbytečných…

Jsem rád, že červená karta byla jen jedna. A to ještě naprosto zbytečná. Martin Suchý šel do souboje velmi nešťastně, situaci mohl řešit úplně jinak. Máte pravdu, že žlutých bylo zbytečně moc. Musíme zapracovat na disciplíně. Ale záleží i na rozhodčím, jaký mají na hráče metr. Sami si musí sáhnout do svého svědomí, jestli posuzování některých situací bylo objektivní.

V tréninku a před zápasem jsem vždy hráče nabádal k důrazné hře. K takové hře, která ctí pravidla fair – play. Právě důraz rozhodl o našem vítězství nad juniorkou Sparty a Jihlavou.

Co vás na podzim nejvíce zklamalo?

Zklamal mě přístup některých hráčů ke svým povinnostem. Někteří ještě nepochopili, co je to být profesionál. Pořád se jim musí něco připomínat. A to nechci po nich nic, co by bylo nadstandardní. Od zkušených plejerů jsem očekával, že tomu dají na hřišti víc, bohužel to někteří nezvládli.

POKRAČOVÁNÍ ROZHOVORU PŘINESEME NA NAŠICH WEBOVÝCH STRÁNKÁCH BĚHEM ZÍTŘEJŠÍHO DNE.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo