Generální partner
Světlý režim
5. květen 2009

David Sourada: Bohemka nás svým výkonem zklamala

Po dvoudenní pauze se naši fotbalisté znova sešli na tréninku. Ještě před jeho začátkem jsme vyzpovídali jednoho z našich nejzkušenějších hráčů Davida Souradu.

V minulém zápase jsme sebrali Bohemians bod. Přesto jsme mohli vyhrát. Nemrzí vás další ztráta?
V prvním poločase jsme Bohemku přehrávali. Je jen škoda, že se nám nepodařilo vstřelit druhý gól. Poté nás Bohemians sevřela, vypracovala si pár šancí a po jedné z nich padla vlastní branka. Vladovi Stašovi bych ale nic nevyčítal. Měl to hrozně složité, protože Škoda poslal výtečný balón napříč šestnáctkou a Vlado se ho pokoušel poslat mimo bránu. To se mu ovšem nepovedlo a nešťastně si srazil míč do sítě. A kdyby balón nezasáhl, tak za ním stál další útočník, pro kterého by bylo snadné skórovat.

Bohemians se prezentuje perfektní obrannou hrou. Přesto jsme ji přehrávali a vytvořili jsme si několik slibných šancí. Čím to, že se nám nepodařilo vstřelit druhý gól?
To kdybych věděl. Sňozíkovi se podařilo vytáhnout dvě gólové hlavičky. Nedali jsme druhý gól a to rozhodlo. Ale musím říct, že nás Bohemians zklamala svou hrou, zvlášť v prvním poločase. Čekali jsme, že bude hrát odvážnější a atraktivnější fotbal.

Jak moc chyběl na hřišti Radek Slončík?
Máme tak silný kádr, že se nám celkem podařilo Radka nahradit. Ondra Ficek zahrál na jeho místě skvěle. Ale je třeba přiznat, že nahradit hráče typu Radka Slončíka je velice obtížné, protože je to hráč s velkým H.

Nyní nás čeká sestupující Fulnek. Jaké střetnutí očekáváte?
Hlavně se musíme připravit na Fulnek na 100% a nesmíme jej podcenit. Nebude to totiž jednoduchý zápas. Ale když půjdeme na hřiště s pokorou, tak nemám obavy o výsledek.

Fulnek inkasuje na jaře mnoho gólů. Ale v posledních třech zápasech se výrazně zlepšil a notně potrápil Vítkovice, Bohemians i rezervu pražské Sparty. Určitě nebudete chtít být první, kdo ztratí s Fulnekem body.
To určitě nebudeme chtít (smích). Ale znova upozorňuji, že to bude složitý zápas. Fulneku již o nic nejde. Takže si jejich kluci půjdou zahrát fotbal bez stresu. Naopak my musíme dát góly. Ale pro nás je to zápas jako každý jiný.

Fulnek bude určitě urputně bránit. Co vymyslet, abychom jej přehráli?
Nečekám, že by se Fulnek zavřel před šestnáctkou. Určitě budou chtít hrát fotbal. Nastoupí za ně mladí kluci, kteří se budou snažit ukázat.

A závěrem váš tip na konečný výsledek?
Počítám, že vyhrajeme 0:3.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905