Generální partner
Světlý režim
23. duben 2018

Juniorka i díky hattricku Lingra smetla Liberec

První výhru v nadstavbové skupině o titul a první výhru od konce února slaví juniorka MFK Karviná. V pondělí dopoledne "přejela" na svém trávníku Liberec 6:1. Hattrickem se na výhře podílel Ondřej Lingr, po jednom gólu přidali Ramirez, Putyera a Galuška.
MFK Karviná
pondělí 23.4.2018
6:1
(2:0)
Kovona
Diváci: 50
FC Slovan Liberec
Ciupa - Štěrba (46. Sas), Moskál, Šulek, Putyera - Weber (46. Coma), Egri (80. Mader) - Galuška, Řapek, Lingr - Ramirez.
Branky: 10., 33. a 81. Lingr, 53. Ramirez, 57. Galuška, 58. Putyera - 65. Petr
ŽK: Moskál, Lingr - Michal, Micovčák, Michalec
Rozhodčí: Mrázek

Komentář

Domácí na soupeře vletěli a od začátku se hrálo vlastně na jednu bránu. Ve druhé minutě pálil nebezpečně Petr Galuška a gólman hostů měl co dělat. Hosté spoléhali jen na brejky a po chybě gólmana Ciupy mohli jít do vedení, jenže ten svou chybu v rozehrávce napravil výborným zákrokem proti tvrdé střele Michala.

V deváté minutě zakončoval levačkou Ondřej Lingr, ale tomuto zakončení chyběla razance. O minutu později se už mládežnický reprezentant do 20 let radoval – umístěnou střelou nedal brankáři hostů žádnou šanci. Karvinští dál svého protivníka mačkali, Galuška ještě trefil tyč a nakonec z tlaku vytěžili do poločasu ještě jeden gól a znovu z kopačky Lingra přesně k tyči.

Úvodní patnáctiminutovka druhého poločasu by se dala nazvat tajfunem. Domácí vstřelili hned tři góly, o které se podělili Eric Ramirez (na hranici vápna dostal přihrávku z levé strany, krásně si přehodil míč na druhou nohu a do protipohybu gólmana vsítil třetí gól), Petr Galuška (Ramirez vyvezl míč, Coma potáhl na Galušku a ten ke vzdálenější tyči trefil přesně) a ranou pod břevno z dvaceti metrů Oliver Putyera (akce opět začala u Ramireze).

Po pátém zásahu Karvinští zvolnili a chvílemi je začal Liberec přehrávat, což vyústilo v kosmetickou úpravu skóre, když z bezprostřední blízkosti nemohl zamířit jinam než do sítě Petr. V 73. minutě mohl dokončit hattrick Lingr, kterého vybídl aktivní Ramirez, ale ještě se to nepodařilo.

Nakonec to však přišlo, venezuelský ofenzivní fotbalista „nehamounil“ a finální řešení rychlého brejku zakončil přihrávkou před prázdnou bránu, odkud ve skluzu Ondřej Lingr dopravil míč do sítě a hattrick byl na světě. Devatenáctiletý fotbalista z toho měl takovou radost, že si svlékl dres, za což uviděl žlutou kartu. Po kvalitním výkonu nakonec Karvinští vyhráli zcela zaslouženě 6:1!

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Herně jsme chtěli navázat na výkon z Teplic. To se nám podařilo, navíc jsme se prosadili i střelecky a konečně protrhli sérii neúspěchů. Po pátém gólu kluci trochu polevili, ale jinak to bylo velmi dobré. Pochvala patří všem za výborně odvedenou práci, což dokumentuje hattrick Ondry Lingra, na kterém byl vidět hald po gólech!“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo