Generální partner
Světlý režim
8. prosinec 2012

Petr Mašlej: Podzim? Jedno velké zklamání

Nevydařený podzim druholigového áčka Karviné hodnotil její trenér Petr Mašlej. V rozhovoru také přiznává, že se snažil přesvědčit Reného Bolfa, aby s týmem ještě nějakou dobu zůstal, anebo komu dá příležitost v zimní přípravě.

Podzimní část sezóny jste zakončili se ziskem devatenácti bodů. Při troše štěstí mohlo být klidně i o šest více. Kolik bodů jste si vůbec dali s Janem Pánikem za cíl v polovině září, kdy jste tým převzali po Pavlu Malurovi?

My jsme tady nešli s tím udělat určitý počet bodů. Chtěli jsme zlepšit herní projev mužstva. Byl jsem přesvědčeny, že pokud se udělají nějaké změny, kterými nemyslím jen v kádru, tak ty body přijdou.

A kdybyste měl podzim zhodnotit celkově, tak jaký byl?

Velké zklamání, to je ten správný výraz. Herně to byl nejhorší půlrok od doby, co hrajeme druhou ligu.

Přitom vylosování bylo takřka ideální. Z prvních čtyř kol třikrát doma. Naopak jaro zahájíme dvakrát venku a potom přivítáme nyní vedoucí Bohemians 1905…

Jedním z našich cílů také bylo změnit myšlení hráčů. Musí se vykašlat na to, jestli hrají doma nebo venku. Musím říct, že to se nám kromě zápasu v Ústí dařilo. Ale i tam to bylo hodně smolné. Místo, abychom na konci rozhodli, tak naopak z protiútoku inkasujeme. Proto se vůbec nebojíme, že začínáme dvakrát na hřišti soupeře!

Do Karviné se nikdy pro moc bodů nejezdilo. Teď na podzim si jich ale soupeři odvezli hned devět. Kde hledat příčiny?

V podcenění. Druhá liga je těžší než ta první především v bojovnosti. A bohužel někteří naši hráči si nedokáží plnit své defenzivní úkoly. Ale i na tom samozřejmě pracujeme. Hráči si musí uvědomit, že ani na chvíli nesmí nic zabalit a vypustit. A také toto je jednou z příčin, že jsme v tabulce až na desáté příčce.

V létě přišlo několik nových tváří. Která z nich byla nejplatnější?

Nechci jmenovat, ale všichni hráči si našli své místo.

Tak jinak. Takový David Mikula se zabydlel na stoperu, pravidelně nastupoval v základní sestavě a patřil vždy k nejlepším.

Pro mě není David žádným překvapením, ale pro fanoušky možná ano. Sledoval jsem ho takřka celé jaro. Je to hráč, který umí na hřišti komunikovat a řídit celý tým. Přesně takového jsme si do mužstva přáli.

Právě Mikula nastupoval ve stoperské dvojici s René Bolfem, který v úterý oficiálně oznámil konec ve vrcholovém fotbale. Jak moc bude chybět?

Chybět bude hodně, především v kabině. Renda byl velký profesionál. Zkoušel jsem s ním ještě mluvit, přemluvit ho, ať nám ještě pomůže třeba svou přítomností v tréninku. Ale nepodařilo se mi to. Potřebuje si odpočinout a dát se dohromady.

Nyní mají hráči i realizační tým dovolenou. Máte už však v hlavě, komu z mladých hráčů dáte v zimní přípravě šanci v áčku?

Především dostanou příležitost a doufám, že nejenom v přípravě, všichni tři naši reprezentanti. Jakubové Legierski a Fulnek plus Lukáš Kurušta. Další jména máme s Honzou Pánikem v hlavě, ale nyní je neprozradíme.

V zimě vás kromě klasických přípravných zápasů čeká také Tipsport liga. Proč jste se rozhodli zúčastnit se tohoto ročníku?

Rozhodl fakt, že se jedná o kvalitní turnaj s kvalitními týmy. Obsazení je výborné, navíc budeme hrát v domácím prostředí, což je velká výhoda. Navíc se jedná o turnaj, takže o něco půjde. Přeci jen hrát jen pořád dokola přátelské zápasy je stereotypní. Kluci tak budou mít větší motivaci.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905