Generální partner
Světlý režim
13. duben 2013

Slezské derby je tady, Karviná-Opava (ne,16:30)

Navázat na tříbodový zisk z Tábora se pokusí fotbalisté Karviné v nedělním utkání proti SFC Opava. Oba týmy potřebují body jako sůl. Podzimní duel skončil remízou. Jak dopadne zápas dvou rivalů tentokrát?

Tradiční slezské derby mezi Karvinou a Opavou začne v neděli odpoledne od 16:30 hodin! Oba kluby si však před druhým vzájemným duelem v sezóně rozhodně představovali vyšší postavení v tabulce než je tomu ve skutečnosti. SFC Opava uzavírá tabulku Fotbalové národní ligy se sedmnácti body, Karviná je jedenáctá a bodů má třiadvacet. „Oba týmy nemají bodů na rozdávání. Mě jako Opaváka její momentální stav mrzí a sestup jí nepřeju. V neděli se bude hrát o klasických šest bodů. Když zápas zvládneme, hned nám to do zbytku ligy dodá více klidu,“ je přesvědčený kapitán Karviné David Mikula.

Nejen pro Mikulu, ale také pro kouče Mazuru bude nedělní zápas specifický. Mikula v Opavě bydlí, má tam rodinu, Mazura byl po čtvrtém kole letošní sezóny od mužstva po dvou letech odvolán. „Proto to nebude tuctový zápas. Klukům jsme do kabiny společně s trenérem slíbili nějaké prémie, když utkání zvládneme,“ usmál se Mikula.

Trenér Josef Mazura může do derby počítat s kompletním kádrem, vyjma stále zraněného Ondřeje Cverny. „Ná zápas se moc těším. Přeci jen jsem v Opavě nějaký čas působil. Postoupili jsme z MSFL zpět do druhé nejvyšší soutěže. Také očekávám výbornou kulisu, která panuje při jakémkoliv derby. Snad bude dobrý terén,“ přeje si.

SFC je druhým nejhorším týmem na hřišti soupeřů. Z devíti zápasů mají svěřenci Davida Vavrušky pouze pět bodů za jednu výhru, kterou zaznamenali před měsícem v Pardubicích a dvě remízy s mizerným skóre 6:16. Ale jak je známo - derby nemá favorita a statistiky nejsou podstatné.

V minulém kole opavští fotbalisté na trávník kvůli sněhové nadílce k mistrovskému utkání nevyběhli a hráli pouze přípravný duel s Třincem, který skončil nerozhodně 2:2. Kdo si však myslí, že trenér Vavruška nad odloženým zápasem proti Znojmu lamentoval, byl na omylu. „Nám to přišlo vhod. Měli bychom totiž problém na brankářském postu,“ vysvětlil opavský kouč. Bolesti zad trápily brankáře Květoně a zcela fit nebyl ani druhý gólman Hampel.

Utkání na Městském fotbalovém stadionu v Karviné-Ráji bude řídit jako hlavní rozhodčí Michal Paták, kterému budou asistovat kolegové Wilczek a Štěrba. O přestávce proběhne klasická poločasová soutěž, které se zúčastní tři vylosovaní majitelé zápasových zpravodajů. Hlavní cenou je Sodastream - výrobce sycené domácí vody.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo