Generální partner
Světlý režim
5. květen 2011

Okresní derby bude soubojem o první místo.

Napínavou podívanou slibuje sobotní okresní derby mezi juniorkou Karviné a Stonavou. Vítěz tohoto duelu se zase o kousíček přiblíží vysněnému postupu.

Oba kluby si před sezónou vytyčily jasný cíl: postup do vyšší soutěže. A od prvních kol začaly tyto proklamace naplňovat. Lepší vstup do nového ročníku měla Stonava. Přestože prohrála již v úvodním kole v Brušperku 2:1, v dalších pěti zápasech bodovala naplno.

Naopak Karviná doplatila na nováčkovskou daň. První dvě utkání, ačkoli byly dobře rozehrány, skončily pouze remízou. Teprve poté se karvinská mašina rozjela na plné obrátky, dokud ji nezastavil náš sobotní soupeř.

Podzimní vyhecované střetnutí skončilo naší prohrou 2:1, byť jsme zásluhou Cika vedli 1:0. Hráči Stonavy však během necelých deseti minut stav otočili a nakonec udrželi těsnou výhru.

Tuto porážku budeme chtít soupeři vrátit i s úroky. Výhodou by mohla být lepší pohoda našeho týmu, který zvládl klíčové utkání v Šenově. Naopak stonavští v minulém kole nepotvrdili pověst favorita a překvapivě prohráli na vlastním hřišti s předposledním Starým Městem.

Navíc se našemu okresnímu rivalovi nedaří na jaře podle představ. Body totiž ztratil nejenom se Starým Městem, ale i s Albrechticemi. Tento šestibodový handicap může hrát důležitou roli při konečném zúčtování. A to na Stonavské čeká ještě jeden nepříjemný soupeř: SK Šenov.

Také svěřence Tomáše Bernadyho prověří jeden silný celek. V dalším kole totiž narazí v okresním derby na Baník Albrechtice. Pokud tento duel zvládneme bez ztráty kytičky, bude cestička do Krajského přeboru ušlapaná. V závěrečných kolech se totiž střetneme se soupeři, kteří jsou hratelní a jakýkoliv jiný výsledek než výhra nepřipadá v úvahu. Ale neříkej hop, dokud nepřeskočíš…

Lákadlem sobotního zápasu bude bezesporu i start našeho bývalého hráče Zdeňka Jaworského, který se před jarní části soutěže upsal Stonavě.

Utkání MFK OKD Karviná B – SK Stonava se odehraje v sobotu 7. května od 16:30 hodin na stadionu Bažantnice v Karviné – Novém Městě.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo