Generální partner
Světlý režim
8. leden 2014

Trenér Josef Mazura: Čeká nás hodně práce

Kouč Karviné Josef Mazura zahájil se svými svěřenci zimní přípravu během které se tým zúčastní zimní Tipsport ligy nebo soustředění na Slovensku. První rozhovor v kalendářním roce 2014 se točil kolem fyzické připravenosti nebo nových hráčů, kteří dorazili na zkoušku.

V pondělí jste začal se svými svěřenci zimní tréninkový dril. Odpočinul jste si během třítýdenní dovolené?

Volna bylo opravdu hodně a jsem rád, že už ten kolotoč začal a můžu se opět věnovat milovanému fotbalu (úsměv).

Během prvního dne přípravy byly na programu zátěžové testy. Hráči však měli i přes svátky individuální plán od kondičního trenéra. Máte už výsledky?

Momentálně všechno vyhodnocujeme. Ale myslím, že všechno bude v pořádku, protože se mi nikdo neomlouval s tím, že by něco nesplnil. Bylo potřeba, aby kluci dorazili aspoň trochu rozběhaní, abychom se mohli posunout v tréninku dál.

Na zkoušku dorazilo několik nových hráčů. Dá se už říct, jak jsou na tom?

Zatím ne, je to přeci jen hodně brzy. Musíme je blíže poznat a oni nás musí přesvědčit, že mají na to, aby tady zůstali a hráli za Karvinou. Chytřejší budeme během několika příštích dnů.

Máte představu, jak dlouho je budete testovat?

Zřejmě stihnou absolvovat dva zápasy zimní Tipsport ligy. Tuto sobotu proti Frýdku-Místu a následující sobotu proti Baníku. Potřebujeme je vidět i v zápasech.

Zimní přípravné období bývá vždy delší než letní. Na čem především budete chtít zapracovat?

Hlavním úkolem bude dát mužstvo dohromady, protože nám několik hráčů odešlo. To bude určitě prvořadé. Chtěli bychom doplnit tak, aby tady opět byla fotbalová kvalita. S tím souvisí rozvíjení kombinační hry, k čemuž je zapotřebí, aby si hráči na sebe zvykli. Jsem rád, že to vyšlo na zimu, kde je ta přestávka delší. Bude to těžké a čeká nás hodně práce.

Pokud se nemýlím, tak disponujete ve Fotbalové národní lize čistě slovenskou dvojicí brankářů. To je unikát, ne?

A pozor - máme i trenéra brankářů Karla Stromšíka. I když on je vlastně Čechoslovák (úsměv). Ne vážně, Martin Lipčák je v tomto regionu už dlouho dobu, zná to tady. Co se týče Braňa Pindrocha, tak doufáme, že si udrží svůj standard, který si zde vybudoval a bude naší jistotou. Je totiž nesmírně důležité, aby mužstvo mělo brankáře, na kterého je spolehnutí.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo