Generální partner
Světlý režim
20. srpen 2009

Lukáš Graňák: Chtěl bych se časem probojovat do kádru áčka

V zápase s Orlovou patřil Lukáš Graňák k nejlepším hráčům na hřišti. I jeho zásluhou porazila osmnáctka svého soupeře vysoko 7:1. Proto jsme neváhali a nadějného středního záložníka krátce vyzpovídali.

Mohl byste popsat, jak se vyvíjela vaše kariéra?
V přípravce jsem začínal na kraji zálohy. V žácích mě trenéři stavěli jak na kraj zálohy, tak i na místo stopera. Moc se mi ovšem nelíbilo hrát v obraně. Proto jsem začal pořádně dřít, abych se mohl vrátit zpátky do záložní řady. To se mi povedlo a nyní nastupuji ve středu zálohy.

V posledním zápase s Orlovou jste vstřelil dva góly. Jak jste je viděl?
Po prvním gólu mi trenér vynadal. Prý jsem ho měl dát levou nohou a ne pravou (smích). A před druhou vstřelenou brankou jsem dostal balón pod sebe od Ochodka, ocitl jsem se sám před brankářem, který potom neměl žádnou šanci zabránit gólu.

Minulý rok unikl U18 postup o vlásek. Jaké šance dáváte svému týmu v letošní sezóně?
Myslím si, že máme velkou šanci postoupit. První výsledek je důkazem, že budeme silní. Navíc v klubu začalo působit několik kvalitních trenérů, počínaje panem Skalbou a konče panem Schäfferem, kteří nám předávají cenné zkušenosti. Je jenom otázkou času, kdy všichni půjdeme kvalitativně nahoru.

V dalším kole nás čekají Heřmanice, se kterými jsme si v minulém ročníku lehce poradili. Dá se očekávat podobný průběh zápasu?
Myslím si, že jakmile budeme pokračovat ve výkonech, jaký jsme předvedli proti Orlové, tak to bude kvalitní utkání z naší strany.

Sportovní manager Petr Mašlej o vás prohlásil, že jste velice talentovaný a komplexní hráč. A pokud dokážete skloubit svoji rychlost s myšlenkami a přidáte na píli, tak se můžete v brzké době ukázat v kádru A mužstva. Co na jeho slova říkáte?
Taková pochvala od bývalého skvělého hráče moc těší. A je motivací k ještě většímu úsilí při tréninku. Já mohu slíbit, že budu na sobě ještě více pracovat.

Jaké jsou vaše sportovní cíle?
Chtěl bych se časem probojovat do kádru áčka. A pokud se mi povede postoupit ještě o nějaký ten výkonnostní stupínek stupínek výše, tak budu jenom rád.

Čím byste nalákal diváky na zápasy U18?
Nalákal bych je na útočný fotbal se spoustou branek.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo