Generální partner
Světlý režim
24. srpen 2009

U16 si zastřílela. Heřmanicím vsítila 19 branek.

Víkendové zápasy dorostu a mládeže se týmům MFK OKD Karviná povedly. Pouze U13 si připsala na své konto porážku, kdy ji přehrála Sigma Olomouc. A U15 vybojovala cennou remízu se stejným soupeřem.

Ostatní celky se radovaly z vítězství. Potěšující je výhra U19 a U18. A samozřejmě střelecký koncert šestnáctky, která rozstřílela Heřmanice divokým výsledkem 19:1.

MFK OKD Karviná U19 - SK Hranice 6:1 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 27. a 52. Janík, 40. a 89. Benauer, 55. Škuta, 59. Jaworski

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Večeřa, Janík, Škuta, Žebrok (71. Holub) - Benauer, Setlak (24. Nowinski), Puškáč, Timp - Poštulka (25. Jaworski), Wojaczek (64. Koutný)

Po prvních 20. minutách, kdy z našeho pohledu byla hra dosti neurovnaná a bez dostatečného nasazení jsme se rozhodli ke dvojímu střídání - došlo k oživení hry a taky jsme se začali i přes mnoho dalších nevyužitých šancí prosazovat gólově. Zasloužené vítězství našeho mužstva, kdy jediný gól v naší síti padl po neúmyslné ruce z pokutového kopu.

SK Sulko - Zábřeh - MFK OKD Karviná U19 0:5 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná: 12. a 86. Jaworski, 21. Wojaczek, 39. Timp, 69. Poštulka

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Večeřa, Janík, Žebrok, Nowinski - Benauer (72. Koutný), Škuta (46. Setlak), Puškáč, Timp (76.Holub) - Jaworski,Wojaczek (57.Poštulka)

Aktivní hrou od začátku utkání jsme soupeře přitlačili na jeho polovině a nedovolili jsme mu hrát dlouhé nakopávané míče. Při získání míče jsme šli do rychlé kombinace a soupeře jsme přehrávali. První dvě šance, které jsme si vytvořili jsme neproměnili. Poprvé jsme se gólově prosadili ve 12. minutě, kdy Janík křížným centrem mezi stopery našel Jaworského a ten přehodil gólmana - 1:0. Ve 21. minutě se Wojaczek dostal k odraženému míči, v pokutovém území obehrál tři hráče a v pádu k tyči zvyšoval na 2:0. Poločasový účet uzavřel ve 39. minutě Timp střelou na první tyč po krásné přihrávce Škuty. Do druhého poločasu nastoupil Setlak místo zraněného Škuty. Herně jsme soupeře nadále přehrávali a bylo otázkou času, kdy vstřelíme další góly. Ty přišly nejprve v 69. minutě po spolupráci Puškáč, Benauer, Poštulka, kdy posledně jmenovaný zvyšoval na 4:0. A poslední branku utkání jsme vsítili v 86. minutě po spolupráci Poštulka - Jaworski, který obešel brankáře a do prázdné branky uzavřel skóre na 5:0. Dobrý výkon celého mužstva.

FK Heřmanice – MFK OKD Karviná U18 0:5 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná: 25. a 56. Kaša, 3. Graňák, 21. Jurygáček, 88. Stračánek

Sestava MFK OKD Karviná: Kanský - Žídek, Mleziva, Varga (46. Sznapka ), Holub - Koutný, Graňák, Stračánek, Zahatlan - Jurygáček (55. Skoč), Kaša (60. Ochodek)

Po vyrovnaném začátku nám ulehčil situaci domácí brankář, který pustil do své branky slabou střelu z 25 metrů. Po tomto okamžiku jsme převzali iniciativu, domácí jsme jednoznačně přehrávali a naši převahu jsme zúročili dalšíma dvěma góly. Po té jsme trochu polevili, ale do konce poločasu jsme si výsledek pohlídali.Ve druhém poločase jsme hru kontrolovali a dokázali jsme si připravit i řadu příležitostí, ale pouze dvě jsem zakončili vstřelenou brankou. Všichni hráči odvedli zodpovědný výkon. K nejlepším hráčům na hřišti patřili Lukáš Graňák, Tomáš Holub a Daniel Koutný.

MFK OKD Karviná U17 - SK Hranice 8:0 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná: 49. a 76. Legierski, 13. Marek, 17. Otisk, 34. Maljar, 66. Stanowski, 68. Doležal, 70. Roman

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal (65. Nikiel) - Dančík, Stanowski, Maryniok, Kupczak (80. Egri) - Górniok, Otisk (53. Fischbach), Maljar (47. Roman), Seget (80. Hankus) - Legierski, Marek (60. Doležal)

Po celé utkání jsme měli výraznou převahu, nedařilo se nám v koncovce, jinak bychom určitě vyhráli větším brankovým rozdílem. Potěšitelná je předváděná hra a přístup hráčů k zápasu. Pochvalu zaslouží celý tým včetně hráčů, kteří do utkání vstupovali z pozice náhradníků.

Sulko Zábřeh - MFK OKD Karviná U17 0:5 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 30. a 57. Marek, 14.Otisk, 68. Doležal Jakub, 77. Seget

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel (80. Dočekal) - Dančík, Stanowski, Maryniok (64. Fischbach), Kupczak (80. Třaskalík) - Górniok (51. Roman), Otisk (58. Egri), Maljar, Seget - Legierski (60. Doležal), Marek

I v tomto utkání jsme byli jasně lepším týmem, což potvrzuje i výsledek. Hráli jsme velice pěknou kombinační hru a připravovali jsme si jednu šanci za druhou. Vytvořili jsme si také spoustu standardních situací. Bohužel jejich zakončování se nám nedařilo. Stále tedy máme co zlepšovat. Bylo potěšitelné zjištění, že přeci jen se některé věci ve srovnání s předchozím utkáním podařilo vylepšit, za což patří dík všem hráčům. Velice dobré utkání sehráli Maljar, Marek, Seget a oba střední obránci Michal Stanowski a Petr Dančík.

Heřmanice - MFK OKD Karviná U16 1:19 (0:5)

Branky MFK OKD Karviná: 52., 55., 58. a 65. Černoch, 7., 14. a 30. Owczarzy, 38., 63. a 68. Hanzel, 45., 56. a 72. Hampl, 73. a 75. Blaho, 4. Dančík, 41. Třaskalík, 51. Bizoň, 78. Pastrňák

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák - Káňa, Dančík, Toman (52. Kantor), Helis - Hanzel, Blaho, Černoch, Hankus (41. Třaskalík) - Hampl, Owczarzy (41.Bizoň)

Soupeře jsme jasně přehráli. Ve druhém poločase jsme si otevřeli na heřmanickém hřišti střelnici a soupeře deklasovali poměrem 19:1. Za zmínku stojí čtyři branky Černocha a hattrick dalších tří hráčů (Owczarzyho, Hanzela a Hampla). Je potěšující, že se o góly podělilo devět hráčů.

MFK OKD Karviná U15 - Sigma Olomouc 0:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Mencel, Frisch, Kloda, Berešík - Šlampiak (69. Derík), Wenglorz (36. Zielonka), Siekiera (64. Cienciala) - Kurušta, Kubiš (52. Kolek)

V utkání s favoritem soutěže jsme uhráli cennou remízu. Za celkový průběh utkání byla zasloužená. Hosté byli sice trošku více fotbalovější, ale naši hráči zase předčili soupeře větším nasazením a bojovností.

MFK OKD Karviná U14 - Slávia Orlová 7:0

Branky MFK OKD Karviná: 3., 28., 48. a 65. Puchel, 7. Moskal, 20. Hubáček, 68. Ciencala

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa (40. Kubica) - Ciencala, Szkuta, Leibl, Zeisberger - Chmelař (45. Jadamík), Cileček (51. Tomeček), Molnári (19. Hubáček), Puškáč - Puchel, Moskal (55.Iliadis)

Utkání jsme měli od samého začátku pevně pod kontrolou. Soupeř přijel v oslabené sestavě a na jeho hře to bylo znát. Potěšující zpráva byla, že jsme na úvod sezóny hráli celých 70min. velmi aktivně a nenechávali soupeře vydechnout.

MFK OKD Karviná U13 - Sigma Olomouc 0:4 (0:3)

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa (40. Kubica) - Ciencala, Szkuta, Leibl, Zeisberger - Chmelař (45. Jadamík), Cileček (51. Tomeček), Molnári (19. Hubáček), Puškáč - Puchel, Moskal (55.Iliadis)

Utkání mělo jednoznačného favorita. Olomouc byla jednoznačně lepší ve všech směrech .My jsme byli schopní odolávat do 20 minuty. Naší hráči podali maximum ze svých schopností a možností, za co si zaslouží pochvalu.

MFK OKD Karviná U12 - Slávia Orlová 9:1 (5:0)

Branky MFK OKD Karviná: Berešík 3, Hujo 2, Egri 2,Štěrba, Poštulka

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo