Generální partner
Světlý režim
31. srpen 2009

Ve středu do Olomouce pro postup

2. kolo Ondrášovky cupu je naplánováno na tuto středu. Karvinští zajíždějí na horkou půdu Holic a budou se chtít sportovně pomstít za minulou sezónu, kdy dvakrát se stejným soupeřem prohráli.

Poprvé jim nebylo přáno v premiérovém domácím druholigovém utkání. Před třemi tisícovkami diváků si připsali porážku 0:2.

V odvetě se náš tým představil v úplně jiném světle. Celý první poločas měl kontrolou a kdybychom vyhrávali 0:4, nemohl by se nikdo divit. Jenomže zahazování tutových šancí a nešťastný gól v poslední minutě prvního poločasu nastartoval Holické k dalšímu zisku bodů.

Přestože jsme olomouckému týmu „darovali“ šest bodů, nakonec jim to nestačilo v boji o záchranu a poroučeli se do MSFL.

V současné době Holičtí okupují čtvrté místo tabulky. V prvním kole narazili na druhého sestupujícího z druhé ligy Fotbal Fulnek a po napínavém boji jej zdolali 2:1.

Překvapivě ovšem prohráli v dalším kole ve Slavičíně. Reputaci si napravili hned následujícím zápasem, kdy v přestřelce s Mutěnicemi zvítězili 6:3. Hned vzápětí však ztratili body za domácí remízu s Kroměříží.

Nyní je čeká mnohem tvrdší oříšek – druholigová Karviná. A s jakým cílem pocestují naši hráči do Olomouce? „Jedeme si pro postup. Schválně neříkám, že jedem vyhrát, protože fotbal je ošidný. Ale vybojovat si účast ve třetím kole poháru je naším úkolem,“ hodnotí karvinské ambice trenér Leoš Kalvoda.

Co můžeme očekávat od Holic? „Budou na nás nažhaveni. Jak znám trenéra Kouřila, tak jim naordinuje kombinační fotbal. Po sestupu do MSFL se jim výrazně změnil kádr. Tuto sezónu jsem neměl čas se jít na ně podívat. Takže je pro mě hádankou, co předvedou,“ dodává Leoš Kalvoda.

V minulém ročníku nás v obou utkáních sestřelil Galajda. Vždy nám vstřelil branku a velkou měrou se zasloužil, že jsme prohráli. „V poslední době ovšem nehraje. Na jeho místě nastupuje Obal se Žondrou,“ odhaluje Leoš Kalvoda.

V minulém roce nepostrádal zápas s Olomoucí pikantní příchuť v podobě souboje syna a otce Kalvodových. Tentokrát to neplatí. „Ondra přestoupil do Zábřehu, protože po pěti letech potřeboval změnit mužstvo. Já mu to schvaluji. Navíc bude chodit do zaměstnání a fotbal si jde zahrát jen pro radost,“ říká Leoš Kalvoda.

Utkání HFK Olomouc – MFK OKD Karviná se odehraje na stadionu v Holicích ve středu 2. září od 17 hodin.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo