Generální partner
Světlý režim
24. květen 2014

Proti překvapivému lídrovi, Karviná-Táborsko (ne,17)

Možná proti překvapivému, ale určitě po právu zaslouženému lídrovi soutěže vyběhnou na domácím trávníku karvinští fotbalisté v neděli odpoledne. Oběma týmům půjde o dost a zajisté se bude na co dívat.

Jako na houpačce jsou výsledky svěřenců Josefa Mazury v jarní části soutěže. Na přelomu března a dubna tahali sérii čtyř výher a jedné remízy, ale aktuálně už čtyři kola nevyhráli a hned třikrát odešli poraženi. Navíc ve třech utkáních venku desetkrát inkasovali. „Bohužel se opakuje závěr podzimu. Chybí nám pár hráčů, ale s tím už nic nenaděláme. Za největší problém však považuji, že se nám nepodařilo v celém průběhu jara ustálit stoperskou dvojici,“ prohlásil před utkáním trenér Mazura. „Každý zápas hrajeme v jiném složení, což není nejlepší.“

Nejinak tomu bude také v neděli, kdy do Karviné dorazí lídr soutěže – Táborsko. Trenér Mazura bude postrádat dva důležité hráče, kteří absentují kvůli kartám. Je to kapitán David Mikula a záložník Michal Gonda. „Nedá se nic. Asi se budu opakovat, ale musíme se vyvarovat inkasování brzkého gólu. V posledních zápasech pořád jen doháníme manko,“ ví karvinský trenér.

Soupeř z jihu Čech se excelentně vyrovnal se zimním odchodem svého kouče Romana Nádvorníka. Ten klub opustil na vlastní žádost kvůli osobním problémům. Tým tak převzal jeho asistent Petr Frňka a všichni společně bouchají na brány Gambrinus ligy. Prim v tomto týmu hrají Jan Šimák, dvanáctigólový Miloslav Strnad a brankář Michal Toma. Strnad naposledy sestřelil Třinec hattrickem. „Hráli sice bez Šimáka, který ještě i v neděli nebude, ale Třinec smázli 4:0. Takto jednoznačný výsledek mě překvapil,“ přiznal Josef Mazura. Jeho protějšek dodal. „To, že nám bude chybět Honza Šimák, je nepříjemné a nemá cenu o tom více mluvit. Už jsme ho museli nahradit v zápase s Třincem,“ uvedl pro klubový web Petr Frňka.

Zvláštní náboj bude mít nedělní duel pro kapitána Petera Mráze, který se vrací po karetním trestu a křídelníka Antonína Presla. Oba v Karviné dříve působili. Celý tým se do Slezska vydá, podle posledních zpráv, už v sobotu. I to svědčí o tom, že nikdo nechce nic podcenit. Na podzim doma Táborsko vyhrálo 2:1. Kdo dal oba góly asi netřeba zmiňovat - ano, Miloslav Strnad...

Utkání 28. kola Fotbalové národní ligy MFK OKD Karviná - FC MAS Táborsko startuje v neděli 25. května v 17 hodin na Městském fotbalovém stadionu v Karviné-Ráji pod dohledem hlavního rozhodčího Pavla Ochotnického, kterému budou pomáhat asistenti Fišer a Ratajová.

V přestávce zápasu proběhne soutěž ve střelbě penalt z řad majitelů vylosovaných bulletinů. Partnerem poločasové soutěže je pivovar Radegast, tudíž se bude hrát o pěnivý mok. Soutěžit může přijít osoba mladší 18 let, ale cenu může přebrat jen s plnoletým doprovodem. První cenou bude třicetilitrový sud, druhou cenou budou dva kartóny piv Radegast Premium a třetí šťastný výherce obdrží kartón stejné značky. Cena bulletinu je lidových 10 Kč.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo