Generální partner
Světlý režim
12. srpen 2014

Druhou pohárovou překážkou je Zábřeh

Karvinští fotbalisté zahájí „anglický týden“ středečním odpoledním zápasem II. kola Poháru FAČR na hřišti třetiligového Zábřehu. Výkop utkání bude v 17 hodin.

S dostatečným předstihem věděl celý tým o tom, že uprostřed srpna bude na programu druhé pohárové kolo. Trenér Jozef Weber proto musel upravit jinak standardní režim. Místo pozápasového volna měli jeho svěřenci regenerační trénink. „Uvědomujeme si, že nás čeká náročný týden, ve kterém nesmíme nic podcenit. Rádi bychom v sobotu bilancovali s dvěma výhrami v kapse,“ vzhlížel karvinský kouč i k ligovému zápasu proti nováčkovi z Kolína.

Ale zpět k poháru. Po zdolání divizního nováčka z Kozlovic čeká na Karvinou tradiční účastník MSFL. Ten v úvodním kole třetiligové soutěže zdolal v neděli opavské béčko 3:1. Je potřeba také připomenout, že tým SK Sulko Zábřeh trénuje bývalý karvinský trenér Jiří Balcárek. Prostředí tohoto klubu, který se nachází v okrese Šumperk a spadá už pod Olomoucký kraj, velmi dobře zná David Puškáč. Ten v Zábřehu hostoval v podzimní části loňské sezóny.

Pohárová střetnutí jsou pokaždé příležitostí pro hráče, kteří do té doby toho moc neodehráli, se ukázat. Nejinak tomu bude ve středu. „Změny uděláme. Proti Zábřehu je k tomu ideální příležitost. Kluci, kteří toho prozatím tolik neodehráli, se budou moci předvést a dokázat, že je potřeba s nimi počítat. Do Zábřehu si jedeme pro postup,“ vyhlásil Weber.

V případě předpokládaného postupu by na Karvinou čekal vítěz duelu Hranice – Opava, kde je favorit také více než jasný. „I to by měla být pro hráče motivace. Pohárové derby s Opavou bychom brali všichni. Však to bylo vidět i v sobotu v Třinci. Kvůli takovým zápasům se hraje fotbal,“ dodal na závěr karvinský trenér.

Utkání II. kola Poháru FAČR SK Sulko Zábřeh – MFK OKD Karviná začíná ve středu 13. srpna v 17 hodin. Hlavním rozhodčím zápasu bude pan Ivan Vostrejž. Textový on-line přenos bude k dispozici ZDE.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo