Generální partner
Světlý režim
25. srpen 2009

Hoffmann hosty dorazil a šel střídat

Skvělé představení, hlavně v první půli, zrežírovali karvinští fotbalisté v duelu proti Mostu. Brali tři body za výhru 4:0 a poskočili do horní poloviny tabulky.

Uruguayský trenér Severočechů Jorge Aňon nemohl být po utkání spokojen. Jeho tým je mladý a musí se učit. Ze současného kádru pamatují slavné ligové časy už pouze dva fotbalisté. Most chtěl v Karviné hrát fotbal, předvedl hezké kombinační akce, ale domácí jej uzemnili rychlými góly a pak už jej k ničemu nepustili. „Karviná měla famózní koncovku. Ze čtyř šancí využila do přestávky hned tři. My měli dvě, nedali nic. To je asi tak vše, co bych k tomu dodal. Omlouvám se, ale česky se teprve učím,“ usmíval se jihoamerický kouč.

Karvinský trenér Leoš Kalvoda si přesně po roce zopakoval vítězné pocity. „Musím poděkovat hráčům za odvedený výkon a za to, jak příkladně k dnešnímu utkání přistoupili. Kvalita naší hry se výrazně zvedla s příchodem Pepy Hofmanna,“ poukázal na opětovný start karvinského beka v sestavě, který kvůli přísné červené kartě v Čáslavi chyběl následně doma proti Hradci Králové.

Právě karvinský pravý obránce zařídil svému týmu důležitý druhý gól, po kterém se už hosté nezvedli. „Nebylo to snadné, Most měl na začátku velkou šanci, naštěstí ji nedal. Minule měl Hradec za zápas taky jednu šanci, ale bohužel pro nás ji proměnil. Fotbal je o proměňování šancí, dneska jsme to byli my, kdo dával góly,“ pochvaloval si Josef Hoffmann.

Sám se také o druhý postaral. Už předtím měli ovšem Karvinští velké šance po hlavičkách ze stran. „To trénujeme. Tlačíme se do vápna, zkoušíme zakončit z první. Podobné to bylo i u mého gólu. Trenér nás nabádá, abychom útočnou akci jako krajní beci uzavírali ze stran, tak jsem si tam naběhl a propadlo to tam,“ popisoval Hoffmann.

Paradoxně tou dobou už ani neměl být na hřišti. „V týdnu jsem měl problémy s tříslem, tahalo mě a v zápase se to zase ozvalo. Tak jsem trenérovi avizoval, že budu střídat. Naštěstí pro nás pro všechny jsem ještě stihl gólovou akci,“ smál se zkušený bek Karviné.

Pak vyzvedl přínos útočníka Martina Opice. „Opi dneska zahrál fantasticky, podílel se skoro na všech gólech, udrží balon,“ ocenil spoluhráče. Ve středu jde Hoffmann k doktorovi na kontrolu a tam se dozví, zdali bude připuštěn k utkání ve Zlíně. „Hlavně abychom bodovali. Musíme k utkáním dobře přistupovat, koncentrovat se jen na hru, ničím se nerozptylovat. Dneska jsme si díky tomu také vytvořili v první půli potřebný tlak, přestože Most je hodně nepříjemný, ale to je ve druhé lize skoro každý,“ podotkl.

A co udělat pro to, aby se neopakoval loňský podzim, který se zatím vyvíjí navlas stejně? „Jsme o rok zkušenější, sehranější, to se musí projevit. Jako na jaře chceme jít od zápasu k zápasu, snad nás nastartuje nějaká série,“ přál si Josef Hoffmann.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo