Generální partner
Světlý režim
14. srpen 2009

Fotbalisté MFK hrají večer s Duklou

Podobně nepovedený začátek jako loni zažívají v úvodu letošního podzimu druholigoví fotbalisté MFK OKD Karviná. Změnit se ho budou snažit dnes vpodvečer na pražské Julisce.

Dvě porážky nejsou určitě bilancí, na kterou se bude vzpomínat. Karvinští by ji proto rádi změnili. A čím dříve, tím lépe. „Dvakrát jsme prohráli, ale je teprve začátek soutěže, takže není na místě propadat panice. Musíme se jednoduše vrátit k fotbalu, který jsme předváděli na jaře,“ poznamenal trenér Karviné Leoš Kalvoda.

Co to konkrétně znamená a v čem je zásadní rozdíl mezi jarem a prozatimními dvěma zápasy nového ročníku? „To znamená, že se musíme vrátit k našemu poctivému fotbalu, kdy hráči na hřišti jezdili po zadku, příkladně bojovali a předváděli maximální nasazení a odhodlání,“ podotkl Kalvoda. „Mám dojem, že díky povedenému jaru už na všechny tyto rysy naší hry většina hráčů zapomněla. Asi si řekla, že teď už se výhry dostaví tak nějak samy. To je ale omyl. Především pro to musí udělat něco oni sami,“ míní Kalvoda.

Karvinští hráči si to uvědomují a hodlají na hřišti pražské Dukly opět dřít nadoraz. Už loni byli na Julisce blízko úspěchu, nebýt zářezu rozhodčích v podobě vymyšlené penalty. „Na to nemyslíme. Viděl jsem Duklu v zápase proti Hlučínu, který nás v přípravě porazil a Dukla soupeře hladce přejela. Musíme podat naprosto maximální zodpovědný a stoprocentní výkon na všech postech. Jestli půjdeme do utkání zase s tím, že si zahrajeme fotbálek jako proti Hradci, tak těžce narazíme,“ upozornil Kalvoda.

Dukla se doma prezentuje už notnou dobu velmi kvalitními výkony. O mnohém také vypovídá její kádr s řadou bývalých ligových či druholigových hráčů. Jen namátkou Jan Vorel, Patrik Gedeon, Tomáš Kulvajt, Michal Kolomazník či Martin Svoboda.

„Dukla je doma velmi důrazná, hraje výtečný kombinační fotbal bez zbytečných ztrát míče. Pokud chceme pomýšlet na dobrý výsledek, musíme ji v důrazu předčit a nesmíme se dopustit žádné takové hrubky, jaká nás potkala proti Hradci,“ pronesl Kalvoda směrem k hráčům.

Karviné může vyhovovat, že hraje venku. Nebude na ni vyvíjen takový psychický tlak jako kdyby musela zabrat doma. Na druhou stranu moc bezbodových celků už v soutěži není a čím dříve se podaří bodovat, tím lépe pro mužstvo.

„Zápasy budou pokračovat v pravidelném rytmu, nemůžeme se ohlížet na to, jestli hrajeme doma nebo venku. Prostě potřebujeme bodovat a basta. Los nemáme snadný, navíc Dukla je z tohoto hlediska pro nás jedním z nejnepříjemnějších soupeřů, ale musíme se s tím umět srovnat. Bez dávky fotbalovosti se na Julisce neobejdeme. Já však věřím, že to hráči zvládnou,“ pravil Kalvoda, který udělá oproti utkání s Hradcem nejspíše dvě změny v sestavě.

Do obrany se mu vrátí zkušený Hoffmann, tím pádem Jursa by se mohl prosadit do středové formace. Invence ani dobrá kopací technika mu totiž nechybí.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo