Generální partner
Světlý režim
17. květen 2019

4/5: Závěr pražského dvojboje, Karviná-Bohemians 1905 (so,17)

Třetí duel v sedmi dnech čeká na fotbalisty MFK v sobotu odpoledne. Do Karviné dorazí podruhé v tomto týdnu klub z hlavního města - Bohemians Praha 1905.
Uběhlo to! Z nadstavbové části FORTUNA:LIGY schází odehrát už jen dvě utkání. Karvinští stále živí, byť malou, šanci na vyhnutí se barážovému dvojutkání proti druholigovému soupeři. Ovšem situaci nemají ve vlastních rukou. Potřebují bezpodmínečně dvakrát vyhrát a spoléhat i na Bohemku s Příbramí. Pražský klub musí uhrát ve dvou duelech bodík a Příbram ani jeden. Šance je mizivá, ale stále žije.

Svěřenci Františka Straky si po dvou venkovních porážkách 0:1 spravili chuť v úterý, když na domácím trávníku porazili pražskou Duklu jednoznačně 3:0 a poslali ji po osmi letech z nejvyšší soutěže. „Zaslouženě jsme vyhráli a ještě si zvedli sebevědomí,“ kvitoval kouč Straka.

O motivaci bude mít celý postaráno i v sobotu. Při poslední návštěvě „Klokanů“ v Karviné (9. března) z toho byl asi nejhorší výkon v sezóně, tři góly do poločasu, prohra 0:3 a následné odvolání trenéra Hrnčára. „Nechci Bohemku moc řešit. Soustředíme se na sebe,“ podotkl František Straka. 

Podobně hovořil také nejlepší střelec MFK Karviná Tomáš Wágner. „Opravdu se soustředíme jen na sebe a chceme vyhrát. Doma jsme poztráceli v této sezoně už hodně bodů. Rádi bychom všem dokázali, že jsme doma schopni pravidelně vyhrávat a dávat góly,“ řekl. Taková slova jsou opodstatněná posledními výsledky. Karviná doma vyhrála poslední čtyři duely se skóre 9:1 - s nepořízenou odjely z Karviné po angažovaní Františka Straky týmy Baníku Ostrava, Fastavu Zlín, Slovanu Liberec a Dukly Praha.



Bohemka po úterním domácím výbuchu s Příbramí (1:4) spadla na čtrnácté místo. Tým trenéra Martina Haška se trápí především v koncovce. Venku ovšem hraje lépe, než doma. To dokresluje už zmíněná dva měsíce stará výhra v Karviné 3:0. Po základní části byla Bohemka čtvrtým nejlepším týmem na soupeřových hřištích hned za Slavií, Plzní a Spartou -  posbírala dvacet bodů.

Ač jde pro pražský výběr už o čtvrtý zápas ve skupině o záchranu, vůbec poprvé vycestuje mimo Prahu. Jak je to možné? Nadstavbu totiž klub z Ďolíčku odstartoval na nedaleké Julisce proti Dukle (1:1) a následně odehrál dva zápasy před vlastními fanoušky – se Slováckem 0:0, s Příbramí 1:4. Bohemce reálně hrozí baráž, oba týmy nemůžou kalkulovat, naopak musí hrát na vítězství, což před utkáním značí ofenzivní podívanou…

Utkání č. 4 FORTUNA:LIGY FINÁLE skupiny o záchranu MFK Karviná – Bohemians Praha 1905 začíná na Městském stadionu v Karviné-Ráji v sobotu 18. května v 17 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Emanuel Marek, na čarách potom jeho kolegové Pelikán a Kotík.

K dostání budou také klubové bulletiny MFK KARVINÁ, zdarma si je fanoušci mohou vyzvednout na pokladnách, ve fanshopu a u turniketů. Pokladny stadionu se otevřou v 15:45 hodin. Bližší informace ke vstupenkám ZDE.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905