Generální partner
Světlý režim
8. srpen 2018

Eduard Gábriš: Do soutěže vstupujeme s pokorou

Dorostenci U19 a U17 vstupují do nové sezóny. Vlajkovou lodí mládeže je devatenáctka, a proto jsme s trenérem Eduardem Gábrišem probrali letní přípravu a cíle do nové sezóny, která startuje v sobotu doma proti Českým Budějovicím.
Trenére, jaké je vaše hodnocení letní přípravy?
Příprava trvala pět týdnů, hlavním úkolem bylo dát dohromady dva týmy, mluvím o kategoriích U19 a U18. V tréninkovém procesu a přípravných duelech se vystřídalo do čtyřicet hráčů. Konečný součet je lehce nad třicet hráčů. Oba týmy budou propojené a rádi bychom, aby si kluci navzájem fandili a podporovali se. Klíčová bude i souhra celého realizačního týmu. Těším se na spolupráci s kolegy Petrem Blejchařem (asistent), Pavlem Šustrem (kondiční trenér), Karlem Serafinem (trenér brankářů+vedoucí družstva), Pavlem Frankem (masér) a samozřejmě s trenérem osmnáctky Čestmírem Kročilem a jeho kolegou Danem Osičkou. Nesmím zapomenout ještě na šéftrenéra Petra Gibalu. 

Budou v kádru devatenáctky převažovat koncové ročníky 2000?
Ano, ale v kádru U19 si slušnou pozici aktuálně budují i hráči ročníku 2001 – například Aleš Věčorek či Jan Holzer. Šanci určitě dostane také nejmladší Kacper Zych (2002). Když nebude mít potřebnou minutáž, herní vytížení najde jako ostatní v U18, v jeho případě i v týmu U17.

Odehráli jste devět přípravných duelů, ve kterých jsou započítány i zápas v rámci turnajů v Banské Bystrici a Zlatém kahanu, který se konal v Ostravě a Karviné. Spokojenost?
Jsme vděčni klubu, že nám umožnil účastnit se tak kvalitních turnajů proti týmům, které bychom normálně nepotkali. Na druhou stranu jsme téměř neměli žádný klasický mikrocyklus, zápasy šly v rychlém sledu. Kluci měli vysoké herní zatížení a zápasová bilance hovoří o pěti výhrách, jedné remíze a třech porážkách (podrobnosti ZDE - pozn. redakce)

V sobotu zahajujete sezónu domácím zápasem proti Českým Budějovicím. Pozorujete na hráčích napětí nebo radost ze zahájení sezóny?
Těšíme se všichni. Na klucích je znát odhodlání a chuť. Mění se model soutěže, I. Celostátní liga dorostu U19 i U17 byla zúžena na 16 týmů. Na podzim odehrajeme patnáct zápasů, poslední dva týmy na konci sezóny přímo padají o patro níž. Nováčky jsou Dukla Praha a Vysočina Jihlava.

Jaký jste si vytyčili předsezónní cíl?
Do soutěže vstupujeme s obrovskou pokorou, ale rádi bychom navázali na umístění z uplynulé sezóny, kdy devatenáctka nakonec skončila sedmá – to však nebude snadné. Ale prioritou je samozřejmě záchrana, to je jasné. Zkušenosti a tlak z předcházejících dvou sezón stále rezonují. Dalším cílem je to, aby se kluci neustále zlepšovali a rostli po fotbalové stránce. Když skloubíme tyto dva aspekty dohromady, budeme maximálně spokojení.  

Po devadesáti minutách, pokud bude stav nerozhodný, rozhodne penaltový rozstřel. Jak se vám zamlouvá tato dovednostní disciplína, která rozhodne o bonusovém bodu?
Je pořád o co hrát a musí se rozhodnout. Naopak nejsem příznivcem toho, že se může střídat pouze třikrát. To je opravdu nesmysl, musíme to však respektovat. Budeme se soustředit na věci, které můžeme a chceme ovlivnit.

PODZIMNÍ ROZLOSOVÁNÍ NAJDETE ZDE!

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo