Generální partner
Světlý režim
18. srpen 2018

S mistrem o první body, Karviná-Plzeň (ne, 15)

Zlepšit defenzivu, překvapit a vydolovat konečně nějaký bodík. To jsou atributy, které bude třeba splnit v nedělní misi proti nejúspěšnějšímu týmu posledních let. Utkání začne ve tři odpoledne.

Všechno je jednou poprvé a to tady ještě opravdu nebylo! Do Karviné zavítá účastník základní skupiny nejprestižnější evropské klubové soutěže, Ligy mistrů. FC Viktoria Plzeň si právo účasti v milionářské soutěži zajistila v květnu ziskem mistrovského titulu. Soubor trenéra Pavla Vrby, kterému je náš kraj velmi blízký, bude ale určitě nejtěžším dosavadním protivníkem.

Nejlepší střelec Karviné Lukáš Budínský se však Plzně nebojí. „Budeme chtít herně navázat na domácí zápas s Boleslaví. Víme, že doma jsme silnější. Samozřejmě musíme hodně zlepšit defenzivní činnost celého týmu a pokusíme se Plzeň překvapit,“ řekl dvougólový záložník.

Skromně však Budínský řekl, že by góly vyměnil za nějaký ten bodík, který prozatím Karvinští neukořistili. „Je jedno, kdo střílí góly, hlavně nám musí zajistit bodový přísun. To se ovšem momentálně nedaří,“ pokrčil rameny. On i celá kabina věří, že fanoušci si takové utkání nenechají ujít a v neděli odpoledne dorazí. „Věřím, že přijdou. Výsledky zatím nemáme, ale pořád je to první liga. Fanoušci nás nikdy nenechali ve štychu a jsem přesvědčený, že dorazí i tentokrát,“ dodal s nadějí v hlase.

Trenér Roman Nádvorník bude postrádat dlouhodobě zraněné Pavla Dreksu s Erikem Puchlem a hráče Plzně, kteří jsou v Karviné na hostování – konkrétně Jiřího Pirocha a Jana Suchana. Ovšem i Viktoria počítá absence. Určitě nebude hrát minule vyloučený Jan Kopic a otazník visí třeba nad startem Daniela Koláře (ten ještě v této sezóně neodehrál ani minutu) nebo Tomáše Hořavy – ten je největším postrachem hráčů MFK, protože jim ve čtyřech zápasech dokázal nastřílet pět gólů.

Plzeňská Viktorka v prozatímních čtyřech zápasech neztratila ani bod, ale hned třikrát vyhrála pouze 1:0! Svědčí to o skvělé defenzivě a „haprující“ ofenzivě. Ale nenechte se zmást, síla západočeského giganta je obrovská. Nejlepším střelcem týmu je třígólový kanonýr Michael Krmenčík. Poslední vzájemný zápas se odehrál na konci dubna v Plzni a domácí favorit vyhrál po dvou gólech Hořavy 2:0. V Karviné se hrálo naposledy 27. října 2017 a Plzeň vyhrála 3:1. 

Co se týče změn v kádru, tak Viktoria klasicky „nebláznila“ a rozumně doplnila kádr tak, aby ho měla před startem letní přípravy kompletní. Přišli Ekpai ze Zlína, slovenský záložník Procházka z bulharského Levski Sofia, stoper Pernica z Jablonce, Janošek ze Slovácka či Bucha ze Slavie. Z hostování se pak vrátili útočník Řezníček či třetí brankář Šiman.

Utkání 5. Kola FORTUNA:LIGY MFK Karviná – FC Viktoria Plzeň začíná na Městském stadionu v Karviné-Ráji v neděli 19. srpna v 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Pavel Orel, na čárách potom asistenti Kubr a Myška.

Pokladny u všech sektorů budou pro fanoušky otevřené od 13:45 hodin. K dostání bude zdarma (na pokladnách, ve fanshopu a u turniketů) klubový bulletin MFK KARVINÁ. Kvůli tropickému počasí si mohou fanoušci přinést plastovou lahev s nealkoholickým nápojem o maximálním objemu 0,75 litru – jde o výjimku z Návštěvního řádu, které bylo pro tento duel vyhověno.  

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo