Generální partner
Světlý režim
27. srpen 2018

Adriel D´Avila Ba Loua přichází na hostování

Tak se to přeci jen podařilo! Karvinští hlásí posilu ze západní Afriky, konkrétně z Pobřeží Slonoviny. Ofenzivní hráč Adriel D´Avila Ba Loua přiletěl před 11 dny do Vídně, a v tréninkovém procesu je už deset dnů. Nyní je jeho transfer dotažen i administrativně.
Roční hostování s opcí v MFK Karviná! To je závěr dlouhého (skoro až nekonečného) příběhu s dobrým koncem pro klub i fanoušky. Adriel D´Avila Ba Loua byl v Karviné od začátku přípravy na zkoušce a stihl i dvě utkání. 

Během testů zaujal trenéra Romana Nádvorníka, vedení klubu i samotné fanoušky. „Adrielovi však končilo 30. června vízum pro pobyt v EU a musel odletět domů. Od té chvíle jsme pracovali na tom, aby mohl dorazit a ladili jsme také formu angažmá. Byly dny, kdy už jsme přestali doufat, že vízum dostane. Nakonec se to podařilo,“ informoval sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk. 

Výhodou borce z Pobřeží Slonoviny je skutečnost, že může hrát na obou krajích hřiště a především umí jeden na jednoho. „Rychlost a dynamika je jeho nesmírnou výhodou. Ovšem alfou a omegou bude aklimatizace a dohnání tréninkového manka. To je priorita, na které Ba Loua s kondičním trenérem už týden pracují,“ vysvětlil dále Vlk.



Zda-li bude dvaadvacetiletý rychlík připravený už ve středu k pohárovému utkání v Líšni, se teprve uvidí. „Jsme přesvědčeni, že nám může pomoci i na pár minut v průběhu zápasu a později také od začátku utkání. Ale musíme jít postupně,“ zakončil Lubomír Vlk a poděkoval fanouškům za trpělivost. „Věděli jsme o tom, že je zaujal a rádi by ho viděli v našem dresu. O to víc nás těší, že to vyšlo, i když na druhou stranu ten tréninkový výpadek je na něm znát,“ dodal.  

Čerstvě dvaadvacetiletý fotbalista je pořád hráčem ASEC Mimosas, nejúspěšnějšího týmu republiky Pobřeží Slonoviny. Celou minulou sezónu strávil v dánském klubu Vejle BK. V kabině se domluví anglicky i francouzsky, brzy bude chtít porozumět také češtině. 

ROMAN NÁDVORNÍK O NOVÉ POSILE:

„Mám rád takové typy fotbalistů, kteří se nebojí hrát jeden na jednoho a mají rychlostní parametry. Na druhou stranu těmto hráčům se moc nechce bránit, takže to musíme vyvážit a naučit je, že musí pomáhat i v obranné fázi.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo