Generální partner
Světlý režim
7. duben 2010

Dorostenci MFK OKD mají skvělý start

Dva zápasy, dvě výhry, skóre 11:0. Takový je zahřívací start karvinských fotbalových dorostenců do jarní části divize, na jejímž konci by měl být postup do MSDL, tedy druhé nejvyšší soutěže věkové kategorie U19 v republice.

Po snadném vítězství v Uničově 4:0 porazili svěřenci trenéra Čestmíra Kročila i Bystřici pod Hostýnem vysoko 7:0 a mohli být po zápase spokojeni.

Střelec Karviné a odchovanec bohumínské kopané Patrik Poštulka byl rád, že mu zápas vyšel. Dal totiž hattrick a góly jej samozřejmě těšily. „Aby ne, sice tam bylo ještě několik dalších šancí, ale jsem rád i za tenhle hattrick. Minule v Uničově jsem mohl skórovat taky minimálně dvakrát, ale šance jsem neproměnil,“ poznamenal možná budoucí ligový kanonýr.

Může týmu vysoké vítězství pomoci psychicky? „To jednoznačně. Soupeř byl sice jeden z těch slabších v soutěži, ale i takové zápasy je třeba hrát na sto procent a hlavně vyhrávat. My se teď musíme soustředit hlavně na souboje s Opavou a HFK Olomouc, se kterým hrajeme už teď o víkendu. Každý gól do soupeřovy sítě potěší. Pak se zvedá sebevědomí nejen mě, ale celému týmu a o to jde především,“ míní Poštulka.

Rovněž jeho spoluhráč z obrany Jakub Večeřa si pochvaloval dobrý start do jarní části divize. „V Uničově s nulou, teď s nulou, zatím jedeme podle plánu,“ pochvaloval si.

I on očekává, že jeho tým čeká do poslední chvíle honička s Opavou B. „Bude to přetahovaná až do konce, Na psychiku je to pro nás určitě těžké, nesmíme si dovolit zaváhat v žádném utkání, ale na podzim jsme si to už odzkoušeli, takže jistou praxi v tom můžeme mít,“ míní Večeřa.

Nadějný hráč MFK OKD hraje letošní sezonu výlučně v kategorii U19, která má sezonu skvěle rozjetou. „Naším cílem je pochopitelně postup. Bude to tak dobře pro celý klub. Kluci, kteří přijdou po nás, získají možnost hrát druhou nejvyšší dorosteneckou soutěž, takže se budou potkávat s kvalitnějšími týmy a sami se mohou výkonnostně posouvat dál. Do budoucna budou mít i lepší pozici prosadit se v prvním mužstvu,“ logicky objasňuje karvinský talent.

Jemu osobně by přitom nevadilo, kdyby na své cestě do prvního mužstva prošel nejprve B-týmem. „Vůbec by mi to nevadilo. Myslím, že začínat v béčku, je přirozená věc. Navíc to vypadá, že postoupí, takže I.A třída bude na rozehrání dobrá,“ míní Večeřa.

Kromě toho – i v další sezoně bude mít rezerva Karviné za cíl postup a krajský přebor už nabízí zase o něco lepší výchozí pozici prosadit se do áčka. „Je to tak. A trenérům budu aspoň více na očích, takže by mi to v béčku pro nejbližší dva roky určitě nevadilo,“ usmívá se Jakub Večeřa.

Trenér zatím úspěšného dorosteneckého celku Čestmír Kročil už myslel na další utkání. „Teď nám teprve začne to pravé jaro. HFK Olomouc a Přerov, to jsou soupeři, se kterými se hraje těžce. Musíme v Olomouci něco uhrát, nejlépe tři body. Pak máme doma Přerov, který nám jako jediný sebral body za remízu,“ upozornil Kročil, že jeho svěřence nečeká v tomto dvojduelu žádná procházka růžovým sadem.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905