Generální partner
Světlý režim
27. květen 2019

B1: Není kam couvnout! Karviná-Jihlava (út,18)

Dvanácti klubům FORTUNA:LIGY už sezóna skončila, zbývající čtyři pokračují. Mezi ně se řadí i tým trenéra Františka Straky, který čeká první duel s druholigovou Jihlavou. Odveta je na programu v neděli.
Bitva o všechno – jeden tým se bude radovat, druhý smutnit! Znovu symbolicky po roce se proti sobě postaví Karviná s Jihlavou a opět jen jeden tým si zahraje v příští sezóně nejvyšší soutěž. Rozdíl je pouze v tom, že tentokrát se hraje na dva zápasy pohárovým způsobem. První dějství rozehrají Karvinští na vlastním stadionu před svými skvělými fanoušky.

Trenér František Straka i samotní hráči si uvědomují, že půjde opravdu o všechno. „Bude to na krev. Hráči k tomu musí přistoupit na tisíc procent. Po každém z nich budu vyžadovat neskutečnou disciplínu, nasazení a zodpovědnost,“ hlásí trenér MFK. 

O barážových utkáních je známo, že bývají vyrovnaná, rozhodují detaily a malé chybičky. „Musíme se připravit zodpovědně, protože víme, že jde o dobrého a opravdu nepříjemného soupeře. Ale my máme kvalitu na to, abychom zvládli oba duely. Všichni uděláme maximum pro to, abychom pro celý klub a město zachránili nejvyšší soutěž,“ slíbil František Straka.



Jihlavská Vysočina po sestupu z druhé ligy vyhlásila před touto sezónou za cíl skončit v první pětce. To se jí s přehledem podařilo, ba co víc, už kolo před koncem si definitivně zajistila druhé místo. Tým koučuje Radim Kučera, jeho asistentem je bývaly karvinský asistent Jozefa Webera a později hlavní trenér Josef Mucha. 

Mezi důležité postavy týmu patří jednoznačně Lukáš Vaculík, Lukáš Zoubele, Stanislav Klobása, talentovaný Pavel Šulc nebo brankář Luděk Vejmola. Nejlepším střelcem je už zmíněný Zoubele, který se prosadil celkem dvanáctkrát, devět tref zaznamenali Klobása s Klímou. 

Na úrovni nejvyšší soutěže spolu oba celky odehrály čtyři zápasy a ve všech se radovali Karvinští. V karetním ohrožení není nikdo, stav karet se před baráží anuloval.    

První utkání FORTUNA:LIGY baráž MFK Karviná – FC Vysočina Jihlava startuje na Městském stadionu v Karviné-Ráji v úterý 28. května v 18 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Milan Matějček, na čarách mu budou asistovat kolegové Blažej a Hock.

K dostání budou také klubové bulletiny MFK KARVINÁ, zdarma si je fanoušci mohou vyzvednout na pokladnách, ve fanshopu a u turniketů. Pokladny stadionu se otevřou v 16:45 hodin, jednotné vstupné činí symbolických 20 Kč.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo