Generální partner
Světlý režim
28. červen 2019

S Vítkovicemi v Dolní Lutyni, s Popradem v Karviné

Karvinské fotbalisty čeká náročná sobota! Na programu totiž mají dopolední utkání s Vítkovicemi a odpolední s Popradem. Pořadatelem utkání je vítěz I.B třídy - domácí TJ Sokol Dolní Lutyně, vstupné činí 30 Kč na každý zápas zvlášť.

Karvinští si přípravný dvojzápas v jeden den vyzkouší po dvou a půl letech. Naposledy takhle hráli v polovině ledna 2017 v Žilině.

V pátek, tedy den před zápasem, se konečně trochu umoudřilo počasí a opadly nepříjemné tropy. Karvinští trenéři totiž museli během týdne na úmorné vedro reagovat. „Kluci toho měli opravdu dost, program jsme trochu uzpůsobovali. Ve středu po utkání v Zabrze jsme byli v bazénu a po čtvrtečním výživném dopoledním tréninku měli kluci odpoledne volno. V pátek jsme už opět trénovali dvoufázově,“ přiblížil program posledních dnů asistent trenéra Marek Bielan.  

V obou sobotních zápasech dostane většina hráčů prostor celých devadesát minut. „Ještě se ale rozmyslíme, kdo nastoupí proti Vítkovicím, a kdo proti Popradu. Následně budeme společně s vedením klubu řešit budoucnost testovaných hráčů,“ doplnil Marek Bielan.

Derby s Vítkovicemi slibuje zajímavý zápas a konfrontaci celků z dvou nejvyšších českých soutěží. Ostravští skončili v uplynulé sezóně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na velmi slušné osmé příčce. Oba soupeři se téměř po roce potkají znovu na stejném místě - 7. července 2018 vyhráli Karvinští jasně 4:1!

S Popradem se MFK Karviná ještě nestřetla – bude to vzájemná premiéra. Trenérem brankářů tohoto slovenského klubu je exkarvinský Martin Lipčák. Poprad skončil v minulé sezóně druhé nejvyšší slovenské soutěže druhý – pouze tři body ztratil na postupující FK Pohronie, které bude soupeřem MFK příští sobotu v generálce.

Přípravná utkání MFK Karviná – MFK Vítkovice a MFK Karviná – FK Poprad se hrají v sobotu 29. června. První utkání začíná v 10:30 hodin na hřišti v Dolní Lutyni, druhé v 15 hodin na Městském stadionu v Karviné-Ráji. Dopoledne se platí 30 Kč, odpoledne je vstup zdarma.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo