Generální partner
Světlý režim
21. červenec 2019

Lákadlo v podobě slezského derby! Karviná-Ostrava (po,18)

Druhé ligové kolo se dohraje slezským derby, ve kterém oba týmy potřebují po úvodních porážkách naplno bodovat. V posledních třech vzájemných duelech brali Karvinští pět bodů!

Zopakovat tak výkon i výsledek z konce března! To je přání kabiny i trenéra Františka Straky před očekávaným pondělním derby s Baníkem Ostrava. Právě v posledním měření sil Karvinští svého soupeře jasně přehráli a doslova zničili.

Byl to vůbec první domácí duel Františka Straky po jeho příchodu. „A nyní to bude první domácí duel nové sezóny,“ usmál se lišácky. „Výsledek i průběh bychom všichni brali všemi deseti, ale nezapomínejme, že každý zápas je jiný a máme tady novou sezónu,“ podotkl František Straka.

Oba týmy vstoupily do sezóny porážkou, Karvinští prohráli v Mladé Boleslavi, Baník po nepřesvědčivém výkonu přenechal v domácím prostředí všechny body Liberci. „Oba týmy udělají pro první bodový zisk absolutní maximum,“ má jasno Straka. Stejného názoru je také nejzkušenější hráč MFK Marek Janečka. „Pro nás i Baník je to utkání hodně důležité. Navíc pro nás je to nejprestižnější zápas a soupeř v celé lize. Jsme hodně namotivovaní,“ dodal.

Kouči MFK přidělává vrásky stále neúplný kádr, navíc kvůli minulému vyloučení nemůže nastoupit Marek Hanousek a po dohodě obou klubů ani útočník Jakub Šašinka. „Je to holý fakt, s kterým se musíme smířit. Kuba je u nás na hostování právě z Ostravy a proti svému klubu za nás prostě nastoupit nemůže,“ mrzí Františka Straku.  


Utkání před zaplněným stadionem a v přímém přenosu O2 TV Sport slibuje parádní podívanou. Pro MFK Karviná navíc půjde o první zápas v pondělním termínu vůbec. „Utkání má svá specifika. Je to regionální derby, pro nás je to první domácí duel nové sezóny a měl by být plný dům. Strašně se na to těšíme. Doufám, že přijdou i fanoušci a můžu jim slíbit, že pro úspěch uděláme maximum,“ dodal hlavní kouč MFK.

Přes léto dorazili do Ostravy nové posily Lalkovič, Reiter a Smola. Z hostování ve Francii se vrátil De Azevedo. Jinak zůstal kádr trenéra Bohumila Páníka prakticky pohromadě i díky nově podepsaným kontraktům Milana Baroše a Jana Laštůvky. Jeho start v pondělí je ale nejistý kvůli problémům s ramenem. Slezský klub, který svá domácí utkaní hraje v moravské části Ostravy ve Vítkovicích, nevyzrál na MFK v posledních třech vzájemných duelech (0:0, 1:1, 0:2)!

Utkání 2. kola FORTUNA:LIGY MFK Karviná – FC Baník Ostrava začíná na Městském stadionu v Karviné-Ráji v pondělí 22. července v 18 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Emanuel Marek. K dostání budou klubové bulletiny MFK KARVINÁ, zdarma si je fanoušci mohou vyzvednout na pokladnách, ve fanshopu a u turniketů. 

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo