Generální partner
Světlý režim
31. srpen 2019

Na Stínadla s pokorou! Teplice-Karviná (ne,16:30)

Z dalekého výjezdu do severních Čech by si Karvinští moc rádi přivezli minimálně bod! Z půdy aktuálně posledního týmu tabulky však ve třech předchozích prvoligových sezónách vždy odjížděli s porážkou o jeden gól.

Ještě zbývá odehrát náročných devadesát minut a následně FORTUNA:LIGU přeruší první ze tří reprezentačních přestávek. Karvinští se vydali v sobotu na šestihodinovou (možná sedmihodinovou) cestu autobusem na sever Čech do Teplic, kde jim to na stadionu Na Stínadlech jde v posledních třech letech herně, ale výsledkově vůbec (porážky 0:1, 0:1, 1:2).

Souboj šestnáctého se čtrnáctým týmem slibuje hlavně boj o každý míč, o každý metr prostoru, což moc dobře ví kouč Karviné František Straka, který se do Teplic vrací jako trenér po více než čtrnácti letech. „Naposledy jsem tam byl se Spartou na podzim 2005. Očekávám úplně jiný zápas než ve Zlíně. Cílem je odehrát dobrou partii a porvat se o vítězství. Nezabývám se tím, jestli může domácím svazovat nohy aktuální poslední místo a ani mě to nezajímá. Soustředím se na náš tým a na úspěch v tomto utkání, do kterého jdeme s velkou pokorou,“ prohlásil Straka.

František Straka přiznal, že celou kabinu povzbudilo minulé vítězství ve Zlíně. „Navíc je fajn, že jsme ve středu zvládli i pohárový zápas ve Frýdku-Místku. V něm bylo důležité, že i další kluci chytili svou šanci za pačesy a ukázali mi, že se chtějí rvát o základní sestavu,“ podotkl. Karvinští nemusí prozatím řešit karetní hříšníky, nic se nezměnilo ani u dlouhodobých marodů Jana Moravce s Pavlem Dreksou – v Teplicích určitě nenastoupí.


František Straka byl na začátku tisíciletí u nejlepšího období teplického fotbalu. S týmem získal český pohár a následně v Poháru UEFA jeho svěřenci porazili Feyenoord Rooterdam, Kaiserslautern či Celtic Glasgow. „Angažná v Teplicích řadím ve své trenérské kariéře hodně vysoko. Vzpomínám na to hodně rád i kvůli lidem, s kterým jsem tam pracoval,“ zmínil Straka bohužel už zesnulé Františka Hrdličku a Štěpána Popoviče.  

Teplický tým neprožívá jednoduchý start do sezóny, i když má k dobru dohrávaný zápas s Mladou Boleslaví. Společně s Opavou mají svěřenci Stanislava Hejkala nejhorší útok v lize (4 vstřelené góly). Navíc aktuálně řeší případný odchod svého nejlepšího hráče Jakuba Hory do Slavie. Zda Hora v neděli nastoupí, ví jenom v Teplicích…

Přes léto se kádr severočeského klubu proměnil – Krob, Bezdička, Luts, Soungole či Hošek odešli a naopak se po dlouhých letech vrátil odchovanec Jakub Mareš. Dále potom přišli cizinci Paradin a Nazarov z ruského Krasnodaru, Španěl Royo a několik hráčů se vrátilo z hostování. Do utkání proti MFK Karviná určitě nezasáhne minule vyloučený Kodeš, který od DK LFA obdržel dvouzápasový distanc.

Utkání 8. kola FORTUNA:LIGY FK Teplice - MFK Karviná začíná Na Stínadlech v neděli 1. září v 16:30 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Jiří Houdek.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo